mam zamiar wyczyscic kolektor , wydaje mi sie ze jest troche zawalony z powodu iz jakis czas temu odma i ezektor były nie sprawne , zostały wymienione i chciałbym wyczysci teraz kolektor , przepustnice i dolot czysciłem przy okkazji wymiany odm i ezektora
pytanie do was czy zrobic to bez demonatrzu (środek czyszczacy) czy pokusic sie o demontarz chce aby czyszczenie było skuteczne i dokładne
ostatnio demontowalem gruche od zmienej długosci kolektora była ostro zawalona az sie przycinała
to skłoniło mnie do przeczyszczenia kolektora ssacego , planuje ponownie zdemontowac suwak obrotowy i dokładnie go wyczyscic narazie zrobiłem to prowizorycznie ze wzgledy na brak czasu , i przez powstały otwór wyczyscic jakos kanaliki dolotowe
wiem ze demontarz kolektora wiazał by sie z zakupem uszczelek pod kolektor a to około 100zł za 2
zabrudzone ścianki kolektora moga powodowac spadek mocy ,chciałbym przeprowadzic ta operacje docelowo we wtorek/środe wtedy tez planuje sie zabrac za przeróbki LPG i odrazu bym zrobił przy okazji czyszczenie kolektora
pozdrawiam