[A6 C6] Problem z bluetooth
[A6 C6] Problem z bluetooth
Witam mam następujący problem kupiłem niedawno audi a6 2006r wszystko fajnie pięknie tylko nie mogę sparować mojego telefonu z samochodem telefon to samsung galaxy S3 telefon w ogóle nie wykrywa samochodu. Bluetooth w samochodzie na pewno jest sprawny ponieważ sprzedający przy mnie łączył się swoim telefonem tylko ze maił jakąś starszą nokie - Proszę o pomoc
!

Jeżeli jest telefon w samochodzie (ten ORI np. jak u mnie Motorola), to nie sparujesz innego z autkiem... pomimo widoczności...prezes99 pisze:Czy to tylko na tym ori działa niektórzy piszą ze się łączą...
Jeśli go nie ma, to powinno dać się... jeśli są problemy, to zaleca się wymianę oprogramowania na nowsze... łącznie z 'updatem' BT

- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Panowie, co do Galaxy SIII (i poprzednie SII) nie ma problemu.
Mam u siebie soft w wersji bodajze 27.X.X i parowanie przebiega bezproblemowo.
dzideek
sprobuj zresetowac ustawienia telefonu i ponownie parowac fon<->MMI.
Ustaw w fonie, zeby byl widoczny dla wszystkich innych urzadzen i daj wyszukiwanie aktywnych urzadzen. Powinnien znalez AUDI.
Kod 1111 / 4321 etc.. nie pamietam, ale jesli za 1. razem nie zaskoczy, probuj dalej.
powodzenia.
Mam u siebie soft w wersji bodajze 27.X.X i parowanie przebiega bezproblemowo.
dzideek
sprobuj zresetowac ustawienia telefonu i ponownie parowac fon<->MMI.
Ustaw w fonie, zeby byl widoczny dla wszystkich innych urzadzen i daj wyszukiwanie aktywnych urzadzen. Powinnien znalez AUDI.
Kod 1111 / 4321 etc.. nie pamietam, ale jesli za 1. razem nie zaskoczy, probuj dalej.
powodzenia.
- jacek528
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Brak
Też mam S III i bez problemów się łączy.
Zrób w sposób następujący:
- uruchom MMI i odczekaj kilka minut,
- uruchom BT w Samsungu, jak powiedziano powinno wykryć Ci moduł samochodu (u mnie Audi UHV1565),
- powiąż urządzenia (sparuj) kod to 1111 lub 1234.
Na wyświetlaczu MMI powinna pojawić Ci się ikona BT oraz sygnał zasięgu.
Po połączeniu może nie być dostępna książka z kontaktami jednak po kilku minutach powinny się oba urządzenia zsynchronizować.
Zrób w sposób następujący:
- uruchom MMI i odczekaj kilka minut,
- uruchom BT w Samsungu, jak powiedziano powinno wykryć Ci moduł samochodu (u mnie Audi UHV1565),
- powiąż urządzenia (sparuj) kod to 1111 lub 1234.
Na wyświetlaczu MMI powinna pojawić Ci się ikona BT oraz sygnał zasięgu.
Po połączeniu może nie być dostępna książka z kontaktami jednak po kilku minutach powinny się oba urządzenia zsynchronizować.
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Z tego co pamietam ( nie wiem, jak nowsze softy 55.X.X) u mnie w starszym max moglo zaimportowac 100pozycji.
Co do ksiazki, ksiazke widzi
wiec albo uzbroj sie w cierpliwosc ( jesli masz obszerna) badz trzeba byloby namacalnie pobrobowac.
Jets tak, ze od razu nie widzi ostatnio wychodzacych/przychodzacych rozmow. Trzeba moment odczekac. Max kilka minut.
Wazne tez jak sa numery/pozycje wpisane.
Jesli pod pozycja np. Zona, masz 3 numery, to bedziesz widzial Zona x3 i zastanawial sie, ktora pozycja Zona jest numerem pod ktory chcesz zadzwonic.

Co do ksiazki, ksiazke widzi

Jets tak, ze od razu nie widzi ostatnio wychodzacych/przychodzacych rozmow. Trzeba moment odczekac. Max kilka minut.

Wazne tez jak sa numery/pozycje wpisane.
Jesli pod pozycja np. Zona, masz 3 numery, to bedziesz widzial Zona x3 i zastanawial sie, ktora pozycja Zona jest numerem pod ktory chcesz zadzwonic.

Telefon zresetowalem, ksiazki nadal nie widzi. Polaczenia wychodzace/przychodzace widzi tylko te ktore byly wykonane w aucie, tych z telefonu nie widac.
Importowac ksiazki tez nie moge.
I z tego co widze, to w momencie kiedy MMI sie polaczyc przez BT, to telefon jest bezuzyteczny - nie moge na nim wybrac numeru i sie polaczyc, i gadac przez BT, i nie mam na tel zasiegu. Tez tak macie, czy moze mam cos zle ustawione?
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Javo,
dzis popoludniu, postaram sie na nowo sparowac moj fon z AUDI. Zobacze, co i jak od poczatku trzeba zrobic. Ale nigdy, nigdy nie bylo tak, ze telefon byl bezuzyteczny przy polaczeniu z autem.
Dotychczas wygladalo to tak( po sparowaniu): wsiadajac do auta, wlaczalem BT.. sekund max 5, na wyswietlaczu pojawila sie ikona BT+zasieg z telefonu na niebiesko. Tyle.

dzis popoludniu, postaram sie na nowo sparowac moj fon z AUDI. Zobacze, co i jak od poczatku trzeba zrobic. Ale nigdy, nigdy nie bylo tak, ze telefon byl bezuzyteczny przy polaczeniu z autem.

Dotychczas wygladalo to tak( po sparowaniu): wsiadajac do auta, wlaczalem BT.. sekund max 5, na wyswietlaczu pojawila sie ikona BT+zasieg z telefonu na niebiesko. Tyle.

Juz rozkminilem. Okazalo sie ze sa dwie rozne opcje podlaczenia telefonu:
1) Zdalny dostep do SIM - ktory przejmuje wladze nad simem, i wylacza Sima w telefonie (telefon traci zasieg). Paruje sie tel-MMi poprzez wpisanie 16sto cyfrowego pinu a na ekranie MMI jest ikonka zasiegu oraz ikonka SIM karty.
2) zestaw glosnomowiacy - i wtedy telefon rowniez dziala. Paruje sie poprzez podanei 4ro cyfrowego PINu - przewaznie 1234 lub 1111, telefon jest aktywny, a na MMI pojawia sie ikonka zasiegu oraz telefonu. I przy pierwszym polaczeniu pyta o dostep do polaczen i kontaktow.
Takze sprawa wyjasniona, wszystko gra
Dzieki za pomoc
1) Zdalny dostep do SIM - ktory przejmuje wladze nad simem, i wylacza Sima w telefonie (telefon traci zasieg). Paruje sie tel-MMi poprzez wpisanie 16sto cyfrowego pinu a na ekranie MMI jest ikonka zasiegu oraz ikonka SIM karty.
2) zestaw glosnomowiacy - i wtedy telefon rowniez dziala. Paruje sie poprzez podanei 4ro cyfrowego PINu - przewaznie 1234 lub 1111, telefon jest aktywny, a na MMI pojawia sie ikonka zasiegu oraz telefonu. I przy pierwszym polaczeniu pyta o dostep do polaczen i kontaktow.
Takze sprawa wyjasniona, wszystko gra

Dzieki za pomoc