[A6 2.5 tdi rok 2000] - swiece zarowe...
[A6 2.5 tdi rok 2000] - swiece zarowe...
Witam. Wydaje mi się, że mam problem ze świecami żarowymi. Aktualnie jestem zagranica i temperatura jest duzo poniżej zera. Nie miałem potrzeby ruszania samochodu przez conajmniej tydzień i co nie pali
! :evil: Kontrolka swiec swieci sie z minute ale i tak nic to nie daje. Efekt końcowy rozładowany akumulator. Potrzebuje pomocy w uruchomieniu mojego maleństwa. 

Ostatnio zmieniony 01 sty 2009, 21:15 przez lkmlody, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, koledzy co jest z wami
??????? Mial podobny problem lukasz8211-82, przed swietami, tez byl za granica i potrzebowal pomocy, pisaliscie gdyby przeczytal regulamin to by juz dawno jezdzil, a tu temat poprawiony i nawet sie ladnie przywital. Tez przebywam za granica i wiem, ze czasami nie mozna na nikogo liczyc, wiec dlatego zalogowalem sie na forum.
viewtopic.php?t=5189 tylko tyle moge pomoc, pozdrawiam.

viewtopic.php?t=5189 tylko tyle moge pomoc, pozdrawiam.
Witaj Ikmlody, kupiłem A6 2,5 TDI AFB we Włoszech, jeżdziłem aż do zimy bez problemów. Zimą miałem to co Ty teraz. Wymieniłem świece / dasz wiarę wszystkie sześc padnięte/ a auto paliło. Naładowałem akumulator i ok. Do wymiany świec będzie Ci potrzebny klucz nasadowy dosyc długi z cienką ścianką. Dostęp do jednej świecy jest kiepski. Pozdrawiam
Audimen
olus28 dzieki za link ale nadal nie wiem czy moge sam wymienic świece a co ważniejsze może jakiś schemacik odnośnie świec bo nie urodziłem się mechanikiem ale zawzięty jestem i szybko się uczę a po 11 w nocy PKS nie chodzi a niedługo tak będę wracał z roboty. :shock: więc jak widzicie to dla mnie bardzo i jeszcze bardziej niż ważne - pomcy. Potrzebuję instrukcje jak to zrobiś jak dla zwykłego chłopa :mrgreen:
Uwielbiam to moje maleństwo i nie chce jej zrobić krzywdy... POMOCY
Uwielbiam to moje maleństwo i nie chce jej zrobić krzywdy... POMOCY
-
- Forum Audi A6 / A7
ÂŚciągasz mucek ze świecy i odkręcasz powoli delikatnie bo głowica to "aluminium" najlepiej na zimnym silniku. Odkręcasz pryskasz jakimś smarem ( WD ) trochę dokręcasz i znów wykręcasz ( czynność zmieniaj wielokrotnie do całokowitego odkręcenia )aby nie zniszczyć gwintu lub co gorsze abyś nie ukręcił świecy. Wolniej = lepiej
Do jednej ze świec tzn. jak siedzisz jako kierowca to lewa skrajna góra potrzebny będzie klucz nasad. łamany.
Pozdrawiam i życzę pomyślności
Do jednej ze świec tzn. jak siedzisz jako kierowca to lewa skrajna góra potrzebny będzie klucz nasad. łamany.
Pozdrawiam i życzę pomyślności
Pozdrawiam
Darnok
Darnok
-
- Forum Audi A6 / A7
Beru jest na pierwszym wyposażeniu w audi jako świece żarowe ponoć bardzo dobre, sam je założyłem.
Ale to nie znaczy że nie trafisz badziewia. Mogła być wyprodukowana na nocnej zmianie w niedzielę i co wtedy?
Na to nic nie poradzisz, dobre są jeszcze japońskie NGK.
Ale ponoć w żarowych prym wiedzie BERU.
Cena za 6 szt. to około 200 zł , ale jak się dobrze rozejrzysz to i za 150 kupisz.
Ale to nie znaczy że nie trafisz badziewia. Mogła być wyprodukowana na nocnej zmianie w niedzielę i co wtedy?
Na to nic nie poradzisz, dobre są jeszcze japońskie NGK.
Ale ponoć w żarowych prym wiedzie BERU.
Cena za 6 szt. to około 200 zł , ale jak się dobrze rozejrzysz to i za 150 kupisz.
Pozdrawiam
Darnok
Darnok
Zanlazlem jeszcze cos takiego, viewtopic.php?t=3807&highlight=
jest zdjecie i chlopaki troche opisali jakie swiece. poz.
jest zdjecie i chlopaki troche opisali jakie swiece. poz.
Jak na razie wszystkim dziękuję za porady dam znć jak mi poszło. Za kilka dni biore sie do pracy <czapa>
A 6 TDI 11.1999 - 08.2003 6 2.5 132 AKE Y-501U 3786 DP31
jak na razie znalazlem takie świece z NGK mogą być czyszukać dalej bo tych z BERU nie mogę jakoś nigdzie znaleść
A tak na marginesie ten mucek który jest na świecach ściągam czyli odkręcam czy ciągnę aż do zejścia "mojego lub jej"
A 6 TDI 11.1999 - 08.2003 6 2.5 132 AKE Y-501U 3786 DP31
jak na razie znalazlem takie świece z NGK mogą być czyszukać dalej bo tych z BERU nie mogę jakoś nigdzie znaleść
A tak na marginesie ten mucek który jest na świecach ściągam czyli odkręcam czy ciągnę aż do zejścia "mojego lub jej"