yuras33 pisze:Aha,no i dziwna reakcja...zapale swiatło w podsufitce to slychac jak zamek szaleje w pokrywie bagaznika...gdzies,cos robi zwarcie..moze ten zablokowany zamek w drzwiach...ale sie nie dowiem jak nie dostane sie do niego

Spróbuj wypiąć przewody ze słupka tylnych drzwi. Po otwarciu przednich powinieneś mieć dostęp do harmoniki, w której są umieszczone przewody zakończone wtyczkami.
Jak dobierzesz się do wiązki tych drzwi to możesz spróbować podłączyć się bezpośrednio do silnika (na powiedzmy 1s):
- +12V na przewód brązowo-niebieski wchodzący na konektor 2 niebieskiego 15pin złącza umieszczonego w środkowym słupku
- GND na przewód szaro-liliowy wchodzący na konektor 2 niebieskiego 15pin złącza umieszczonego w środkowym słupku
Po takiej operacji sprawdzić czy drzwi się otworzą, jeżeli nie spróbuj zmienić polaryzację przewodów
yuras33 pisze:Jak sie dorwac do zamka nie prujac tapicerki,hmm..
Rozprucie tapicerki raczej nic nie pomoże - bo jego odkręcenie jest tylko możliwe od strony rygla. Jedyna szansa to zeszlifowanie śrub mocujących owy rygiel. Nie wiem czy jest do niego dojście od strony tylnego nadkola.
Czy moduł Ci padł to chyba nikt Ci nie odpowie. Jeżeli udało CI się podłączyć VAGa to sprawdź czy nie występują jakieś błędy (czy przechodzi testy to sprawdza się na końcu

) - to Cię przynajmniej naprowadzi w których drzwiach może być uszkodzenie.
Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki nr 6, 14 i 38 (najlepiej multimetrem i po ich uprzednim zdemontowaniu).
Jeżeli w dalszym ciągu będzie uszkodzenie to pozostaje chyba tylko dzwonienie przewodów w poszukiwaniu zwarć|przerw.
[ Dodano: 2013-02-07, 14:42 ]
yuras33 pisze:Witam ponownie..
czy w wypadku zdechlego modulu a mam z literka L czy moge zamienic na np. z litera K?
Moduł z literką L jest przeznaczony dla samochodów bez systemu alarmowego, a z literką K jest to samochodów z systemem alarmowym. Niestety nie wydaje mi się aby możliwe było przekodowanie modułu komfortu, dezaktywując tym samym wbudowany alarm, co mogłoby doprowadzić do 'wiecznych' problemów.
Celuj w moduł o takim samym numerze - tylko tak będziesz miał pewność, że będzie posiadał te same możliwości.