[ A6 C5] 2.8 ACK Nie łapie roboczej temperatury wody
[ A6 C5] 2.8 ACK Nie łapie roboczej temperatury wody
Witajcie,
mam pewien problem z moim Audi. Samochód nie osiąga temperatury powyżej 60-65 stopni, do tego po zapłonie miga panel klimatyzacji. Wymieniłem czujnik temperatury wody - był uszkodzony bo wcześniej w ogole nie pokazywał temp. jednak to nie pomogło. Jaka może być tego przyczyna? Czy to termostat? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
mam pewien problem z moim Audi. Samochód nie osiąga temperatury powyżej 60-65 stopni, do tego po zapłonie miga panel klimatyzacji. Wymieniłem czujnik temperatury wody - był uszkodzony bo wcześniej w ogole nie pokazywał temp. jednak to nie pomogło. Jaka może być tego przyczyna? Czy to termostat? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Temperatura trzyma ten sam poziom, jeżeli wzrośnie to bardzo nieznacznie. Wczoraj po dłuższej jeździe po mieście temp wzrosła do ok 75 stopni ale chwilę później opadła. Mam wrażenie ze wiatrak chodzi ciągle na najwyższych obrotach. Jak wspomniałem wcześniej miga również panel klimy a z nawiewów na tylną kanapę nie leci w ogóle powietrze. Zasłoniłem chłodnicę kartonem jednak to nie pomaga
. Dzięki za szybką odpowiedź.

-
- Forum Audi A6 / A7
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Co do mrugającej klimy to trzeba zrobić adaptację
Tu masz opisane co i jak: https://a6klub.pl/viewtopic.php?t=2291&postdays=0&postorder=asc&highlight=kodowanie&start=15. A co do temperatury to tak jak koledzy piszą sprawdzić w VAG co daje na ECU i ZEGARY. Zbieżne +- 5 st. to uwalony termostat.