uszkodzony błotnik, nadkole ,reflektor xenon,zderzak,maska,zbiorniczek od spryskiwaczy wgnieciony intercooler nie wiem szczerze co z zawieszeniem ponieważ początkowo nie było kilku biegów teraz są ale coś musiało się przestawić ,jakich pieniędzy można się spodziewać od towarzystwa ubezpieczeniowego
odszkodowanie z TU Warta
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
odszkodowanie z TU Warta
Witam wczoraj wieczorem wjeżdżając na skrzyżowanie z pierwszeństwem gość nie zdołał wyhamować i puknął mnie w boczny przód i moje pytanie ile taka naprawa możne kosztować uszkodzenia na dzień dzisiejszy jakie zauważyłem to
uszkodzony błotnik, nadkole ,reflektor xenon,zderzak,maska,zbiorniczek od spryskiwaczy wgnieciony intercooler nie wiem szczerze co z zawieszeniem ponieważ początkowo nie było kilku biegów teraz są ale coś musiało się przestawić ,jakich pieniędzy można się spodziewać od towarzystwa ubezpieczeniowego
![Obrazek]()
szkody całkowitej nie będzie warta to złodzieje jeśli chcesz zarobić to szukaj części na własną ręke i sam poskładaj jeżeli zalezy ci na aucie oddaj go do warsztatu i tam niech ci auto pożadnie ogladną i rzeczoznawca zrobi wycene na złożonym aucie i na zdemontowanym wtedy masz wszystko jak na dłoni warto pamieta ta ubezpieczalnia to banda oszustów
-
- Forum Audi A6 / A7
Niestety rzeczoznawca już mnie odwiedził popatrzył porobił zdjęcia postękał i odjechał a teraz codziennie otrzymuje e-mail od warty ze tego brakuje albo jakieś oświadczenie wypełnić bo niezbędne do wypłacenia odszkodowania,a jeżeli chodzi o sam samochód staram się zrobić dobrze ale mnie już k....a szlak trafia drugi dzień szukam błotnika przed liftem zjedzilem wszystkie szroty i nic tylko dwa ale sama rdza,pozostało mi alledrogo ale czas goni bo za tydz. wyjeżdżam.
pamietaj że zawsze mozesz sie odwołac co do ich kosztorysu po przysłaniu ci wyceny daj jakiemuś nie zrzeszonemu rzeczoznawcy ich wycene a on ją przekalkuluje i powie ci na ile cie oszukali później możesz na drodze sądowej rządać zwrotu reszty pieniędzy (są też firmy co odkupują takie sprawy) mam nadzieje że będziesz zadowolony z ich wyceny pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Z tego co mi rzeczoznawca mówił to szkoda całkowita lecz jak oni wycenią wartość rynkowa samochodu a przeczuwam ze bardzo nisko do tego wartość po kolizji w sumie rzeczy możne bardzo nisko wyjść.Jeżeli chodzi o firmy co odkupują takie sprawy to już mam taka nagrana biorą od 15 do30% kwoty dodatkowo wywalczonej czyli te pieniądze co daje warta są moje a oni walczą o wyższa kwotę.Pozdrawiam
Wartość samochodu przed kolizją wyceniają z reguły nisko,wartość tzw.pozostałości wysoko, dla Ciebie zostaje różnica.Przy szkodzie całkowitej rozliczanej z OC sprawcy zawsze masz możliwość naprawy do kwoty wartości z przed kolizji.audbox pisze:Z tego co mi rzeczoznawca mówił to szkoda całkowita lecz jak oni wycenią wartość rynkowa samochodu a przeczuwam ze bardzo nisko do tego wartość po kolizji w sumie rzeczy możne bardzo nisko wyjść.Jeżeli chodzi o firmy co odkupują takie sprawy to już mam taka nagrana biorą od 15 do30% kwoty dodatkowo wywalczonej czyli te pieniądze co daje warta są moje a oni walczą o wyższa kwotę.Pozdrawiam
PS.
U mnie niestety sytuacja podobna.
audbox, jeśli mogę Ci coś doradzić: sprawdź ile może kosztować naprawa żebyś miał jakiś punkt odniesienia jak dostaniesz wycenę z TU. Olej szroty o których piszesz, sprawdzaj na Allegro. Ja tak zrobiłem - szukałem niedaleko żeby samemu podjechać ale i kurierem można. Ja szukałem pod kolor - trafiłem na 99%, akurat rozbierali anglika na części. Szukałem takiego właśnie żeby wszystkie graty ściągnąć od jednego gościa a nie każdą od innego bo transport wtedy podraża naprawę.
Oczywiście piszę powyższe z mojego punktu widzenia z którym nikt nie musi się zgadzać. Ja naprawiałem na używanych częściach bo nie zależało mi na ASO czy nowych oryginałach.
Oczywiście piszę powyższe z mojego punktu widzenia z którym nikt nie musi się zgadzać. Ja naprawiałem na używanych częściach bo nie zależało mi na ASO czy nowych oryginałach.
-
- Forum Audi A6 / A7
naprawa będzie kosztować na używkach 4 tys sprawdzałem allegro o kolorze podobnym mogę zapomnieć wszystko mam tylko w okolicy w promieniu 60km starałem się znaleźć błotnik i nic wszystko sama rdza także pozostaje Allegro a jeżeli chodzi o aso to raczej kasy by brakło jak sam błotnik 1160zł i nie ma pewności ze w tych czasach to ocynk.Pozdrawiam
na 'dzien dobry' spodziewaj sie smiesznej kalkulacji... oczywiscie zlejesz ja i odeslesz brak akceptacji...
w skrocie jak to wygladalo u mnie z poprzednim autem..
vw o wartosci sredniej €4k z 2003:
przyslali info, ze wyplaca mi 5900 a szrot, ktory mi pozostal jest wart 5200...
podziekowalem za taka kalkulacje (auto dostalo z przodu / czolowe / kompletnie rozbite) i poprosilem grzecznie o nowa bo to jest smiech...
wymienilismy milion maili i telefonow z przemila pania...
i po 2 miesiacach skonczylo sie ugada na poziomie:
16k pln za auto
1,5k pln za szrot
razem 17.5 k pln...
warto walczyc a w moim przypadku skonczylo sie bez adwokata..
pozdrawiam...
w skrocie jak to wygladalo u mnie z poprzednim autem..
vw o wartosci sredniej €4k z 2003:
przyslali info, ze wyplaca mi 5900 a szrot, ktory mi pozostal jest wart 5200...
podziekowalem za taka kalkulacje (auto dostalo z przodu / czolowe / kompletnie rozbite) i poprosilem grzecznie o nowa bo to jest smiech...
wymienilismy milion maili i telefonow z przemila pania...
i po 2 miesiacach skonczylo sie ugada na poziomie:
16k pln za auto
1,5k pln za szrot
razem 17.5 k pln...
warto walczyc a w moim przypadku skonczylo sie bez adwokata..
pozdrawiam...