Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C6 ALLROAD] Mocna i wypasiona krajanka.

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
pokrop8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6 ALLROAD] Mocna i wypasiona krajanka.

Post autor: pokrop8 » 24 sty 2013, 15:21

Witam, autko posiadam już pół roku i przez ten okres dopasowałem allroada do swoich potrzeb, a mianowicie podniosłem moc i zmieniłem kolor podsufitki nie wspominając o praniach, polerowaniach itd. Niestety po chip-tuningu musiałem wymienić wał oraz półosie bo układ napędowy nie wytrzymał tej mocy. Jestem zadowolony z auta i bez wątpliwości kupił bym je jeszcze raz. Według mnie jedyną wadą jest kiepska dzielność w terenie (w porównaniu do XC70) ale na takie okoliczności na szczęście jest jeszcze range rover sport.

Jeśli chodzi o wyposażenie skóra, automat, ksenony, łopatki przy kierownicy, system bez kluczykowy, audio BOSE, podświetlenie kabiny w drzwiach i na nogi na biało, nie wiem co jeszcze z dodatkowego wyposażenia mogę wymienić, reszta to chyba standard. W tym egzemplarzu denerwujące jest na pewno brak elektryki w siedzeniach:( ale myśle żę z czasem coś wykombinuje.

Auto posiada dieslowską 3 litrową V6-stkę o mocy 275 HP (wykres), przebieg to 230 tys. km , auto kupione od pierwszego właściciela a raczej właścicielki która do końca serwisowała auto w Auto Premium.

Zdjęcia: http://www.fotosik.pl/u/pokrop8/album/1384234

Nie wiem co tu jeszcze napisać, więc bez problemu udzielę odpowiedzi na pytania:D

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 24 sty 2013, 18:27

Dobra furmanka, niech Ci służy :] Lepiej dla nas forumowiczów by było gdybyś te fotki umieścił normalnie na forum jako miniatury. Ale ogółem auto pierwsza klasa <lol>

Awatar użytkownika
stinger
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2007
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: stinger » 24 sty 2013, 18:38

No no zacne wozidło. Szerkości kolego na asfalcie i szutrze <okok>

Club RS6

Post autor: Club RS6 » 24 sty 2013, 21:28

pokrop8 pisze:Według mnie jedyną wadą jest kiepska dzielność w terenie (w porównaniu do XC70)
Dla mnie to totalna bzdura... volvo z jego dołączanym napędem tylnej osi nijak sie ma do quattro w a6...
pokrop8 pisze:iestety po chip-tuningu musiałem wymienić wał oraz półosie bo układ napędowy nie wytrzymał tej mocy
Nie wiem w jaki sposób jeździsz ale sporo osób ma dużo wieksze moce, jeżdza kilka lat i nic im sie nie dzieje :)

pokrop8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pokrop8 » 24 sty 2013, 22:49

Przemcio pisze:
A gdzie spolszczenie MMI?

jakieś mody w planach?

Na spolszczeniu mi nie zależy, zastanawiam się jak by dołożyć MMI po liftingowe. Na dniach chce zamontować trąbki "DIXE HORN" i niebieskie światełka w grillu.

[ Dodano: 2013-01-24, 22:56 ]
wojoo pisze:
pokrop8 pisze:Według mnie jedyną wadą jest kiepska dzielność w terenie (w porównaniu do XC70)
Dla mnie to totalna bzdura... volvo z jego dołączanym napędem tylnej osi nijak sie ma do quattro w a6...
Mi tu nie chodzi o napęd bo quattro jest najlepszym stałym napędem 4WD na świecie, ale o zawieszenie. Gdy koło się oderwie od podłoża słychać mocny trzask (walnięcie) nie wiem z czego to wynika ale rozmawiałem z mechanikiem to doradzał unikania takich sytuacji.
pokrop8 pisze:iestety po chip-tuningu musiałem wymienić wał oraz półosie bo układ napędowy nie wytrzymał tej mocy

Nie wiem w jaki sposób jeździsz ale sporo osób ma dużo wieksze moce, jeżdza kilka lat i nic im sie nie dzieje :)
Jeżdżę dosyć ostro i nie krytykuje tu układu napędowego tyle że po podniesieniu mocy akurat mi się to stało.

Club RS6

Post autor: Club RS6 » 25 sty 2013, 18:15

pokrop8 pisze:Mi tu nie chodzi o napęd bo quattro jest najlepszym stałym napędem 4WD na świecie, ale o zawieszenie. Gdy koło się oderwie od podłoża słychać mocny trzask (walnięcie) nie wiem z czego to wynika ale rozmawiałem z mechanikiem to doradzał unikania takich sytuacji.
Myślę, że z tym najlepszym troche przesadziłeś ;) ale co do amorków (dzwieki jakie wydaja) zgadzam sie z tobą w 100% - mnie też to wk*rwia. Niestety taki urok pneumata

Tommy24
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tommy24 » 27 sty 2013, 22:22

Piekna.Allroady są mistrzowskie a do tego napęd i zawiecha-poezja.
Audi rulez

misha555
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: misha555 » 08 mar 2013, 10:51

No Tomek, piękna ta Twoja A6, dzięki ,że mi dałeś pojeÂździć, bo pewnie dlatego zdecydowałem się na moją ;)

marchem
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marchem » 10 mar 2013, 16:26

ÂŁadna fura, gratuluję :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl