Co do diagnostyki - sprawdź czy nie masz ukodzonego|przepalonego bezpiecznika nr 12 (10A) oraz 31(15A)
Co do modułu komfortu, nie jest przesądzone że został on zalany. Możliwe że masz uszkodzony/uszkodzone mikroprzełączniki w zamkach drzwi - problem często spotykany w A6. W przeciwnym wypadku może skończyć się to koniecznością wymiany modułu.
Uruchom najpierw diagnostykę (pamiętaj że obsługiawany jest interfejs po linii K), przetestuj moduł komfortu (widnieje pod numerem 35 [centralny zamek]), wklej ewentualne błędy, a postaramy się coś zaradzić.
[A6 C5 ] wymiana modułu komfortu
dzięki za tak szybką podpowiedz, dziś jadę do znajomego mechanika który ma taki moduł jak ja więc sprawdzę czy będzie działać, a co diagnostyki to też sprawdzę u niego... jutro napisze co wyszło i jak to wszystko wygląda:) pozdrawiam
[ Dodano: 2013-01-15, 13:51 ]
witam
sprawdziłem bezpieczniki i są całe, wczoraj pożyczyłem od kumpla moduł o tych samych numerach OE co mam no i to samo się działo co na moim, tylko miałem go chwilę podpiętego sprawdziłem czy działa oświetlenie i reszta. Już nie wiem co robić,na dodatek dziś przychodzę do garażu a tam wszystkie szyby otwarte łącznie z szyberdachem. Ogólnie domykanie z kluczyka szyb mi działa ale już otworzyć ich nie mogę. a i nie działa na pewno mi coś w drzwiach pasażera bo nie zapala się oświetlenie wnętrza po ich otwarciu....
[ Dodano: 2013-01-15, 13:51 ]
witam
sprawdziłem bezpieczniki i są całe, wczoraj pożyczyłem od kumpla moduł o tych samych numerach OE co mam no i to samo się działo co na moim, tylko miałem go chwilę podpiętego sprawdziłem czy działa oświetlenie i reszta. Już nie wiem co robić,na dodatek dziś przychodzę do garażu a tam wszystkie szyby otwarte łącznie z szyberdachem. Ogólnie domykanie z kluczyka szyb mi działa ale już otworzyć ich nie mogę. a i nie działa na pewno mi coś w drzwiach pasażera bo nie zapala się oświetlenie wnętrza po ich otwarciu....