Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] [A6 C5] Ubytek płynu hamulcowego

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
arturo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] [A6 C5] Ubytek płynu hamulcowego

Post autor: arturo99 » 11 sty 2013, 21:07

Witam,mam drobny problem.Może to za wcześnie żeby zakładać ten temat ale lepiej dmuchać na zimne.Wczoraj podczas normalnej jazdy max 50 km/h hamowałem przed rondem,i zaraz przy dodaniu gazu tak przez powiedzmy 3 sekundy czułem szarpanie samochodem i jakby lekki opór.Ale momentalnie to ustało.Zostawiłem samochód przed blokiem.Rano odpaliłem samochód i było wszystko dobrze.Po przejechaniu około 2 kilometrów zaświeciła się czerwona kontrolka z wykrzyknikiem na środku,i już tak się świeciła cały czas.Po powrocie do domu podłączyłem vag i zero błędów w ABSie,sprawdziłem każdą tarczę i były tak samo gorące żadna bardziej.Zajrzałem więc pod maskę i zauważyłem ubytek płynu hamulcowego(została około 1/3 zbiorniczka).Po dolaniu płynu kontrolka zgasła.Co może być tego przyczyną?Dodam że pod koniec czerwca wymieniłem układ hamulcowy tz. tarcze i klocki ATE,tłoczki i gumki,płyn hamulcowy.Wszystko wyczyszczone zostało i złożone.Sprawdzę juto czy ubywa dalej płyn,czy też przez noc nie ucieknie.Może to być wężyk lub jakaś gumka tłoczka na zacisku?Proszę o pomoc.
Audi for ever !!!!!!

arturo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arturo99 » 12 sty 2013, 20:22

Przewodów nie wymieniałem.Dzisiaj sprawdziłem i faktycznie to przewód przerdzewiał.Dokładnie lewy tył i się tamtędy płyn wydobywa.Mam pytanie czy ktoś może podać link do kompletnego przewodu?Jaką powinien mieć długość?Potrzebuje cały przewód tz metalowy plus ten elastyczny.
Audi for ever !!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja