[ A6 C5] Luźna soczewka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ A6 C5] Luźna soczewka
Witam,po zderzeniu z sarna swiatlo od strony kierowcy swieci dosc nisko. Po otworzeniu dekielka od lampy zauwazylem ze soczewka jest luzna i reka mozna ja swobodnie poruszac gora-dol. Myslalem moze ze sie wypiela z silniczka regulacji ale podczas regulowania silniczkiem wysokosci swiatel soczewka podnosi sie. Czy ktos z Was ktory rozbieral lampe zauwazyl cos co moze trzymac ta soczewke sztywno, czy jest tam jakis element z ktorego mogla sie wypiac?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Dzisiaj sprawdziłem to wszystko jest luźne - ruszal sie caly odblysnik wraz z soczewka ale jak pokrecilem troche regulacja to wszystko sie usztywnilo, tylko ze jak znowu zaczalem krecic w druga strone aby podniesc snop swiatla to znowu wszystko zaczelo latac. Zaczekam do wieczora i sprobuje wyregulowac to swiatlo i dam znac co i jak
-
- Forum Audi A6 / A7
Masz dwa pokrętła: jedno widoczne od razu a drugie widoczne przez dziurę w nadkolu.diabeelek pisze:Jakie dwie regulacje? Krecilem ta odpowiadajaca za goradol az do momentu takiego jakby przeskoczenia sruby.
t
[ Dodano: 2013-01-12, 18:36 ]
Na dole masz silniczek i faktycznie jak wyskoczy ci silniczek to lampa świeci w górę. W lampie jest mało miejsca i naciągniecie odbłysników na bolce jest ciężkie. O wiele łatwiej po prostu je wkręcić, tak jak pisałem.mwx pisze:Sprobuj pociagnac zespol odblysnikow do tylu, moze zaczepy wskoczą. Mi kiedyś wypięły się po wjechaniu w studzienkę bez dekla, wiec jest to mozliwe. Z tym ze wtedy swiatlo swiecilo za wysoko, bo te zaczepy są na dole.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 290KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: