[ A6 C5] rozpórka przód 1.9
[ A6 C5] rozpórka przód 1.9
załozyłem w swojej c5 1.9 tdi sedan rozpórke górną kielichów, oryginalną od quattro 2,5 tdi. dodam,ze zawieszenie mam serje (choc wydaje mi sie,ze jakos nizej siedzi).
i tu moje pytanie - czy przy serii rozpórka w niczym nie przeszkadza? bo jako plusy to kiedys gdzies wyczytałem,ze na wybojach naprezenia nie idą tylko w zawieszenie,ale takze rozchodzą sie po karoserii. plastiki mniej trzeszczą itp. dróga sprawa ze na wiosne wchodzą koła 18/225/45 wiec zapewne nierównosci będą bardziej odczuwalne dla bolidu.
zauwazyłem tez ,ze przednie koła jakby troche górą zeszły sie do środka. ale zbieżność sie nie zmieniła.
pozdrawiam
i tu moje pytanie - czy przy serii rozpórka w niczym nie przeszkadza? bo jako plusy to kiedys gdzies wyczytałem,ze na wybojach naprezenia nie idą tylko w zawieszenie,ale takze rozchodzą sie po karoserii. plastiki mniej trzeszczą itp. dróga sprawa ze na wiosne wchodzą koła 18/225/45 wiec zapewne nierównosci będą bardziej odczuwalne dla bolidu.
zauwazyłem tez ,ze przednie koła jakby troche górą zeszły sie do środka. ale zbieżność sie nie zmieniła.
pozdrawiam
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: rozpórka przód 1.9
<szok> mierzyłeś to, czy ci się wydaje?Kowal_80 pisze:przednie koła jakby troche górą zeszły sie do środka
Musiałbyś mieć niezłą parę w łapach, żeby naciągnąć karoserię podczas montażu tej rozpórki.
Kowal_80 napisał/a:
przednie koła jakby troche górą zeszły sie do środka
javascript:em('mwx,%20')
<szok> mierzyłeś to, czy ci się wydaje?
Musiałbyś mieć niezłą parę w łapach, żeby naciągnąć karoserię podczas montażu tej rozpórki.
tak jak napisałem,wizualnie to stwierdziłem. mierzyłem jedynie zbieznosc,nie zmieniła sie. fakt faktem,ze przed montarzem rozpórki nie zwróciłem uwagi jak te koła stały.
podzielam kolegów zdanie,ze przednie kielichy w c5 są juz wystarczająco usztwnione. ale jednak fabryka po cos te rozpórki montowała np do quattro. jest tam nawet wybite logo.
jednak bardziej w moim pytaniu chodziło nie w czym ta rozpórka pomoze a czy nie zaszkodzi.
javascript:em('kazio234,%20')
Ja założyłem dolną rozpórkę własnej konstrukcji i powiem że czuć różnice. Co do górnej to uważam za zbędną.
a mozesz napisac jak sie ta róznica objawia? to moze i ja bym sie skusił na taką "konstrukcje".
przednie koła jakby troche górą zeszły sie do środka
javascript:em('mwx,%20')
<szok> mierzyłeś to, czy ci się wydaje?
tak jak napisałem,wizualnie to stwierdziłem. mierzyłem jedynie zbieznosc,nie zmieniła sie. fakt faktem,ze przed montarzem rozpórki nie zwróciłem uwagi jak te koła stały.
podzielam kolegów zdanie,ze przednie kielichy w c5 są juz wystarczająco usztwnione. ale jednak fabryka po cos te rozpórki montowała np do quattro. jest tam nawet wybite logo.
jednak bardziej w moim pytaniu chodziło nie w czym ta rozpórka pomoze a czy nie zaszkodzi.
javascript:em('kazio234,%20')
Ja założyłem dolną rozpórkę własnej konstrukcji i powiem że czuć różnice. Co do górnej to uważam za zbędną.
a mozesz napisac jak sie ta róznica objawia? to moze i ja bym sie skusił na taką "konstrukcje".
- MaRRcin929
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- MaRRcin929