Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 by kostek1234

Prezentacja w/w aut.
kostek1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi A6 by kostek1234

Post autor: kostek1234 » 26 gru 2012, 15:14

Witam serdecznie mam na imię Tomasz. Jestem Posiadaczem a6 z 97 roku , Obecnie jest użytkowane w Norwegii

Silnik :[/b] 1,9TDi 110km + TDI BOX - ??? Nie wiem czy to coś daje czy nie ale już było więc nie wyciągałem
Napęd :[/b] przód :)
Kolor :[/b] szary /grafitowy metalik

Wyposażenie:

- 4 x poducha
- ABS
- klimatronik
-4 el. szyby
- pełny FIS
- Fotele pół elektryczne - podnoszenie tylko, reszta manual

Koła :[/b] Zima ALu 16" , Lato ALU 16"

Po zakupie zostały wymieniony pasek rozrządu , oleje , tarcze tył, klocki tył i przód , wachacze przód

Body

-podwójny wydech końcówki z Q7
-lotka na klapie
-klamki lusterka , dół zderzaków , lotki w kolorze lakieru
-tylny zderzak ,zmodyfikowany pod 2 rurkę.

ÂŚrodek:

- Tapicerka poplamiona, koloru oliwkowego - idzie się przyzwyczaić ale szału nie ma !!! :/
- Podłokietnik

Car Audio / nagłośnienie

-Radio 1DIN LG
-4x Głośniki + gwizdki ori przód.

Fotki po zakupie :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mody:

- Wywalone srebrne dywaniki :) wstawione zostały welurowe z napisem S-LINE , może to wygląda jakoś ale nie praktyczne zupełnie , w przyszłości zmienie na gumowe
- Zmiana z 1 DIN na 2 DIN !!! - Wymieniona ramka , popielniczka , klimatronik z po lifta ( nie działał ale przełożyłem elektronike z mojego i śmiga )
- RINGI chrom wokół zegarów :)
- Czujniki Parkowania
- Zmiana radia z 1DIN na 2 DIN - NAWIGACJA z CHINA wyglądem podobna do RNS-E ( GPS - AUTOMAPA, MP3 , WEJÂŚCIE NA KAMERE COFANIA, RADIO :) , FILMY, BLOOTOTH - ZESTAW GÂŁOÂŚNOMÓWIÂĄCY z książka tel., odtwarzanie muzyki z Tel. przez BT sterowaną z poziomu radia , obsługa kierownicy wielegunkcyjnej, CANBUS-BOX odczyt parametrów auta, spalanie i pokazuje na ekranie u mnie nie działa nie mam szyny w 97r. CANBUS'a , ITD , WINDOWS CE )
Obrazek

Obrazek

Oklejenie dekorów - folia czarna z połyskiem , roboty dużo a i tak na kratkach wentylacji w samych rogach folia się odkleja - więc chyba szkoda zachodów z ich oklejaniem ..
Efekt sami oceńcie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

lipiec 2013
ZMIANA WNęTRZA NA CZARNE W SKÓRACH oraz nowa kiera z POLIFTA

Zawsze chciałem mieć skórzaną tapicerkę w swoim aucie , Postanowiłem zmienić swoje zielono- oliwkowe na czarne + fotele skórzane. Udało mi się znaleźć za rozsądne pieniądze od kolegi z forum z Avanta z 2003 r . polift, skóra ładna troszkę siedzenia przód powycierane jak na foto ale ogólnie nie ma tragedii. Postanowiłem również wymienić cały kokpit, tunel środkowy z podłokietnikiem oraz dywanik, Zmkieniłem swoją kierownicę z S-lina na zwykłą ( bardziej pasowała mi jakoś i była w lepszym stanie wizualnie )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

UWAGI po zmianie wnętrza:
Roboty jest dosyć sporo i dużo śrubek może zostać , ale udało się wszystko pasuje z jednym małym ale o ile udało się przełozyć boczki , siedzenia ( musiałem przelutować wtyczki od AIRBAGÓW i VAGIEM usunąć błędy ) oparcie kanapy tylnej w 97roku jest zupełnie inne ( nie jest kładzione, nie ma boczków oddzielnych , jest cieńsze ) Musiałem dać swoją kanapę do Tapicera w moim mieście Serdecznie polecam , zrobił kupę dobrej roboty i ogarną temat , przekładając skórę z nowej kanapy na moją starą , nie obyło się bez kombinacji ale prezentuje się to świetnie , Doszedł za to schowek na apteczkę w schowku w kanapie oraz dziura w grodzi którą mogłem wyciąc i mam teraz okienko na narty np:p.

Plusy i minusy tego modu :
+ wygląd auto w środku zostało odświeżone w zupełności
+ zapach skóry wewnątrz :)
+ lepiej się ją pielęgnuje nie ma plam
+ Grzane fotele ( do podłączenia mam wszystkie kostki ,zostało porobić przewody )
+ elektryczne podnoszenie , oraz regulacja odcinka lędźwiowego :) dobry bajer,
- Tyłek się poci :) , klima trochę to niweluje :) heh ( dlatego czasem warto lepiej zapłacić trochę więcej za te z S-line z alkantarą :)

Skóra oczywiście nie jest nówka i widać ślady użytkowania ale zakupiłem na nie środki do regeneracji ) kompletne środki kosztowały mnie 250zł z przesyłką a podobno robią je że nie widać żadnych przetarć można również nimi zregenerować kierownicę

Obrazek Obrazek

Zakup nowych alufelg z oponami 16" Miały być 17" ale musze na jakieś fajne zapolować... Rozmiar opony 205/45/R16 rozmiar zalecany przez producenta AUDI

Obrazek Obrazek

Zmiana końcówek wydechu, Stwierdziłem ze te które mam z Q7 bardziej swoją średnicą nadają się na rurę kanalizacyjną niż do auta postanowiłem zmienić ja na końcówki o średnicy 7,4cm. koszt 150zł z montażem :)

foto przed Obrazek
po:
Obrazek Obrazek

Co dalej :???
- muszę wyczyścić i zregenerować tą skórę wrzucę fotki z całego zabiegu
- może jakiś chip tuning ? co polecacie ? które rozwiązania ? modyfikacja softu wystarczy czy trzeba coś jeszcze dołożyć , wymienić .
- Poprawki lakiernicze na rantach nadkoli oraz krawędzi drzwi z przodu ( zatkane odpływy kanaliki, spowodowały pojawienie się rdzy )
Ostatnio zmieniony 30 lip 2013, 22:42 przez kostek1234, łącznie zmieniany 1 raz.

daniel.tymek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daniel.tymek » 27 gru 2012, 01:25

Nie wiem jak jest w realu ale wygląda to na oryginalny odcień. Sam kiedyś taką oglądałem ,miała identyko kolor i była ze Szwajcarii. A jak nie jesteś pewny to oryginał ma przy drzwiach z tyłu na dole takie naklejki. Jak ich nie ma tzn ze ktoś pomalował, czym bym sie nawet nie przejmował oby tylko było to dobrze zrobione:)A autko wygląda fajnie. Szerokości. Widze że troche modzisz( navi) więc postaram sie odwiedzać Twój temat

PS Tych dywaników to pozbądź się odrazu:) Są z czasów kiedy NFS: Underground był na fali.

KissEK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KissEK » 27 gru 2012, 10:27

ladneaudi, troszke dopieszczeniai bedzie cacy.
Swoja drogainteresuje mnie jak masz uklad wydechowy poprowadzony, bo jak wiadomo tam jest oska i nie ma jak zabardzo poprowadzic wydechu na obiestrony.

kostek1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kostek1234 » 27 gru 2012, 10:33

daniel.tymek pisze:....
PS Tych dywaników to pozbądź się odrazu:) Są z czasów kiedy NFS: Underground był na fali.[/quote

No właśnie wiem, przymierzam się do tego już 3 tygodnie ale nie mogłem nic znaleść ciekawego, org troche za dużo kosztują i jeszcze nie oszalaleem by dać za kawałek materiału 250zł

myślałem o takich

cena 65zł + przesyłka z allegro...
Obrazek
Obrazek

Może polecacie jakieś fajne ? lub sprawdzonego sprzedawcę ? Coś z logiem klubu lub Sline ??? S6 :P ?

[ Dodano: 2012-12-27, 10:38 ]
KissEK pisze:ladneaudi, troszke dopieszczeniai bedzie cacy.
Swoja drogainteresuje mnie jak masz uklad wydechowy poprowadzony, bo jak wiadomo tam jest oska i nie ma jak zabardzo poprowadzic wydechu na obiestrony.
Z tego co patrzyłem to wygląda to poprostu tak

| |
| |___________
L ___________ |
| | | |
[ ] [ ]

tam faktycznie ta rura od wydechu sie nie mieści dlatego ktoś dał tąlistwe na dole zderzaka z tyłu aby to zniwelować bo wchodzi ona na zderzak ale jak będe miał chwilę postaram się zrobić tego foto...

daniel.tymek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daniel.tymek » 27 gru 2012, 13:50

Ja poszukuje np dywaników na tył. I jak będe szukał to wole wyczaić nie zniszczone używki. Do takich oryginałów jakoś nie mam zaufania. Oryginał jest solidny ma pod spodem porządną warstwe żeby nie przeciekało, nie kruszy sie od spodu. W jakimś samochodzie miałem kiedyś nie oryginalne i wyglądałoto zupełnie inaczej. Myśle ze 4 sztuki za 150zł kupisz używane i będziesz zadowolony. I druga sprawa to te dywaniki co wysłałeś to ja np. nie lubie takich napisów:)

KissEK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KissEK » 27 gru 2012, 14:17

Kolego byłbym wdzięczny jakbyś tam w jakiś dzień miał chwilkę czasu i zrobił zdjęcie ;)

Bo nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem jak druga rura jest poprowadzona. Ja to odbieram tek że jest cały układ normalnie zrobiony jak u mnie, a druga rura jest dospawana i idzie zaraz przy zderzaku (tam jest taka wnęka miedzy wnęką na koło zapasowa a zderzakiem) i wychodzi w miejscu "drugiego wydechu" ;) ? Czy dobrze to rozumuje?

kostek1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kostek1234 » 28 gru 2012, 10:55

KissEK pisze:Kolego byłbym wdzięczny jakbyś tam w jakiś dzień miał chwilkę czasu i zrobił zdjęcie ;)

Bo nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem jak druga rura jest poprowadzona. Ja to odbieram tek że jest cały układ normalnie zrobiony jak u mnie, a druga rura jest dospawana i idzie zaraz przy zderzaku (tam jest taka wnęka miedzy wnęką na koło zapasowa a zderzakiem) i wychodzi w miejscu "drugiego wydechu" ;) ? Czy dobrze to rozumuje?
dokładnie tak jak napisałes :) normalny układ i na końcu dospawana rura poprowadzona tym małym prześwitem. nie chciała się tam mieścic wiec dodane u mnie została ta dokładka plastikowa ....

slajar0888
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slajar0888 » 28 gru 2012, 22:42

kostek1234, a nie wolisz gumowych dywaników wtedy nie będziesz miał żadnego problemu z przeciekaniem:)
Jest:
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG

kostek1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kostek1234 » 01 sty 2013, 16:29

slajar0888 pisze:kostek1234, a nie wolisz gumowych dywaników wtedy nie będziesz miał żadnego problemu z przeciekaniem:)
No własnie zastanawim się jakie wziąć czy welurowe czy gumowe . ÂŁadniej wyglądają welury ale z kolei praktyczniejsze są gumowe.

Slajar0888 a skąd te pytanie ?? :) masz takowe na sprzedaż ???

Mada8492
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mada8492 » 01 sty 2013, 17:17

widze kolega tez z norwegi bardzo ladne audi pozdrawiam

slajar0888
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slajar0888 » 01 sty 2013, 23:30

Niestety nie, mam tylko 2:/ więc sam potrzebuję gumowe:P z tyłu mam zwykłe i przeciekają mi... więc z własnego doświadzenia wiem że lepsze są gumowe. Welurowe są lepsze i ładniejsze ale to typowo na lato:)
Jest:
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG

kostek1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kostek1234 » 10 mar 2013, 23:29

nowe foto

Obrazek

Dionizy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Dionizy » 12 mar 2013, 12:25

Witam mi się wydaje że ori dywaniki sa bardzo dobre ja nie mam gumowych i nie narzekam Wystarczy w zimie buty optrzepac i jest ok więc w gmowe bym się nie pchal bo nie wygląda to ładnie
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mayhem
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mayhem » 29 mar 2013, 01:03

kostek1234, VP37 to numer pompy wtryskowej BOSCHa, natomiast tego urządzenia to szybko bym się pozbył i wrócił do tych seryjnych 110 KM które podałeś w profilu. Możesz zrobić zdjęcie tego boxa, zobaczymy co to za wynalazek
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 01:13 przez Mayhem, łącznie zmieniany 1 raz.
CCCO AUDI A6 C5 1.9 TDI AFN 110 KM ;
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
^ Szybkiego powrotu do zdrowia Robert ^ Fan F1

Awatar użytkownika
Mayhem
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mayhem » 29 mar 2013, 01:19

Przemcio,
Przemcio pisze:to nie nr pompy a jej typ VP37
przemcio jakbym własnej pompy nie widział :), a może pompa rozdzielaczowa, zwał jak zwał wiadomo o co chodzi nie czepiajmy się słówek
CCCO AUDI A6 C5 1.9 TDI AFN 110 KM ;
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
^ Szybkiego powrotu do zdrowia Robert ^ Fan F1

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja