Nie gasnie kontrolka akumulatora..help;/
Nie gasnie kontrolka akumulatora..help;/
Siema..mam problem,pali mi sie kontrolka akumulatora,dodam ze pare miesiecy mialem podobny problem ale kiedy przez pare sekund przytrzymałem gaz na 3-5tys obrotów problem znikną i nie pojawił się do teraz,w sobotę jak wróciłem z trasy problem sie powtórzył tylko tym razem trzeba bylo juz wejsc na 6tys obrotów i bylo ok tak do 3go zgaszenia samochodu,potem jak sie zapaliła to juz i wejście na obroty nic nie daje a wiec jak sadzicie Regulator napięcia czy szczotki skończyły swój żywot 

dwa moze ma ktos jakies foty jak dostac sie do alternatora i wykręcić ten regulator ewentualnie alternator?? z tego co widzę na allegro to ten regulator jest razem ze szczotkami..

Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.
						- 

daniel1997

blackstr8, jest troche rozbierania tu masz wymiana-szczotek-i-komutatora-alternato ... t41443.htm fakt dotyczy 2.5 ale będzie pomocne sprawdzałeś miernikiem na klemach ładowanie ile pokazuje?

- 

daniel1997

sprawdź na wolnych jak pokazuje i na wysokich jaka jest rozbieżność powinno być między 13.9 a 14.4 max. 
[ Dodano: 2012-12-25, 16:11 ]
tu jest przydatny temat a6-c5-prawidlowe-napiecie-ladowania-vt16022.htm

[ Dodano: 2012-12-25, 16:11 ]
tu jest przydatny temat a6-c5-prawidlowe-napiecie-ladowania-vt16022.htm
- 

daniel1997