[ AKE 2.5 180 KM] auto zdechło...
[ AKE 2.5 180 KM] auto zdechło...
Witam...
dzisiaj w drodze do pracy auto odmówiło posłuszeństwa...w pewnym momencie auto straciło moc i zgasło...nie można było uruchomić silnika ba nawet rozrusznik nie kręci. Zdjąłem klemy od akumulatora ale po ponownym podłączeniu nic. Po przekręceniu kluczyka zapalają się zegary, radio gra, nawiew chodzi...jakieś pomysły???
dzisiaj w drodze do pracy auto odmówiło posłuszeństwa...w pewnym momencie auto straciło moc i zgasło...nie można było uruchomić silnika ba nawet rozrusznik nie kręci. Zdjąłem klemy od akumulatora ale po ponownym podłączeniu nic. Po przekręceniu kluczyka zapalają się zegary, radio gra, nawiew chodzi...jakieś pomysły???
doktor232
doktor232 jako ze miales ostatnio maly remont ( o ile pamietam) to jezeli rozrusznik nie daje rady nawet zakrecic silnikiem (a slychac ze chce) to sciagnij gorne oslony rozrzadu i zobacz czy czasem pasek nie jest luzny czy poprostu nie sypnal sie rozrzad, choc to jest najczarniejszy scenariusz, oby sie nie sprawdzil
! az sie gryze w jezyk. Szkoda ze niemasz manuala bo bys wrzucil 5bieg popchal samochod i widzial czy kola sie kreca
A tak jezeli problem lezy w rozruszniki, to musisz posprawdzac napiecia, polaczenia masowe, przewody itp. Byc moze cos sie bylo zaśniedziane + mróz i odlecialo czy cus

A tak jezeli problem lezy w rozruszniki, to musisz posprawdzac napiecia, polaczenia masowe, przewody itp. Byc moze cos sie bylo zaśniedziane + mróz i odlecialo czy cus

-
- Forum Audi A6 / A7
myślałem o tym kiedy wymieniałem wałki 3 tyg temu...miał być BAU bałem się, że coś spierd..ą i stwierdziełem wymiana wałków
dzisiaj po inwestycjach pozostaje kupić zestaw prawa głowica+uszczelka+tłok z korbowodem+wtrysk+termostat i może starczy na jakiś czas...Bardziej myśle nad zmianą auta... 
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

doktor232
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
doktor232 hujn** totalna łącze się z Tobą w bólu
Ale cóż trzeba popłakać napić się i coś działać. Jak dla mnie to przede wszystkim sam od siebie to ten zawór się z tłokiem nie spotkał ! Przecież niedawno miałeś robiony u nich remont wiec musieli coś spaprać, albo rozrząd przeskoczył i zawory się spotkały (rozumiem że 2 zawory ssące poszły na ustawkę z tłokiem ? ) , albo coś się porobiło przy układzie rozrządu (dźwigienka czy pestka spadła i poblokowała zawór, bo takie przypadki się zdarzały).
Jak dla mnie to chyba warsztat wykonujacy Ci poprzedni remont coś spaprał, oczywiście nie mówię że to koniecznie przez nich! Być może się mylę i oby
Jeżeli ich winna to powinni wziąć to na siebie tak mi sie wydaje... 

Ale cóż trzeba popłakać napić się i coś działać. Jak dla mnie to przede wszystkim sam od siebie to ten zawór się z tłokiem nie spotkał ! Przecież niedawno miałeś robiony u nich remont wiec musieli coś spaprać, albo rozrząd przeskoczył i zawory się spotkały (rozumiem że 2 zawory ssące poszły na ustawkę z tłokiem ? ) , albo coś się porobiło przy układzie rozrządu (dźwigienka czy pestka spadła i poblokowała zawór, bo takie przypadki się zdarzały).
Jak dla mnie to chyba warsztat wykonujacy Ci poprzedni remont coś spaprał, oczywiście nie mówię że to koniecznie przez nich! Być może się mylę i oby

-
- Forum Audi A6 / A7
dokładnie kolego ja tez mysle ze to wina mechanika tymbardziej ze niedawno wymieniali wałki .. na moje rorzad przeskoczył innej opci nie widze ..a mechanicznie sie znam troszke na tym .. ja wszystkie naprawy mechaniczne robie sam i jest ok dokładnie starannie krok po kroku i z czasem ... telko elektryka to blady jestem >>> kolego mechanika wez miendzy dzwi i powazna rozmowa nie mozesz płacic za to ze ktos sie uczy.... od tego szkoła jest a nie kogos kosztem sie ucza
auto-dizajn