[a6 c5] co moze byc przyczyną pływania auta po drodze
-
- Forum Audi A6 / A7
Co do waszego problemu mam pytanie - gdzie ustawialiście zbieżność czy w rozsądnej ASO czy w podwórkowym warsztacie. Audi C5 i C6 mają z przodu dość skomplikowane 5 wachaczowe zawieszenie w tym przypadku nie wystarcze sama zbieżność trzeba jeszcze ustawić tak zwany punkt S (mocowanie końcówki drążka do zwrotnicy- jest ustawialne góra - dół). Przy dużej rozbieżności wartości prawej i lewej strony może podczas jazdy dochodzić do właśnie takiego efektu. Niestety większość mechaników podwórkowych nie zdaje sobie sprawy z istnienia tego problemu a sróby nastawcze traktują jako mocowanie i dokręcają je zwyczajnie do końca (ÂŚróby zawsze wymieniać na nowe lub wyczyścic i pomalować świerzym loctite). Przy modelach C7 i B8 ten problem już nie istnieje maglownica znajduje sie tam gdzie indziej i jej waczacze współpracują równolegle z wachaczem nośnym. Zakładam też że nie jeżdzicie waszymi Audi na chinskich oponach bo one kosztują co prawda połowe ale też i tyle są warte potrafią nawet nowe dawać nieprzyjemne efekty
Witam i jeszcze raz wracam do tematu ustawiania zbieżności. Dziś (31.05.2013) byłem z moim A6 w sprawie zbieżności w warsztacie ale nie ASO (wzgląd na cene) tylko w takim bez szyldu audi czyli wolny warsztat powiedziałem im czego od nich oczekuje i... Niestety nie potrafili tego kompleksowo ustawić tematu S punktu nawet nie chcieli podjąć, odrazu doradzili ASO dla orientacji podaje strone internetową tego zakładu to nie jest garaż na tylnym podwórku http://www.reifen-hoheneder.de/ mają całkiem porżądne stanowisko do zbieżności lasery pomiarowe itp. i mimo to nic z tego
Witam i jeszcze raz wracam do tematu ustawiania zbieżności. Dziś (31.05.2013) byłem z moim A6 w sprawie zbieżności w warsztacie ale nie ASO (wzgląd na cene) tylko w takim bez szyldu audi czyli wolny warsztat powiedziałem im czego od nich oczekuje i... Niestety nie potrafili tego kompleksowo ustawić tematu S punktu nawet nie chcieli podjąć, odrazu doradzili ASO dla orientacji podaje strone internetową tego zakładu to nie jest garaż na tylnym podwórku http://www.reifen-hoheneder.de/ mają całkiem porżądne stanowisko do zbieżności lasery pomiarowe itp. i mimo to nic z tego