Kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy
Kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy
Cześć wszystkim.
Mam mały problem z moją A6 a mianowicie skończył mi się zimowy płyn do spryskiwaczy pojawiła się kontrolka o rezerwie zatem wziąłem i dolałem zimowy płyn z orlenu, niestety ale kontrolka mi nie znikła. Pomyślałem że może przymarzła, ale niestety nie mimo kilku godzin w ogrzewanym garażu problem dalej pozostaje. Macie może jakiś pomysł co to jest i czym to może być spowodowane?
Mam mały problem z moją A6 a mianowicie skończył mi się zimowy płyn do spryskiwaczy pojawiła się kontrolka o rezerwie zatem wziąłem i dolałem zimowy płyn z orlenu, niestety ale kontrolka mi nie znikła. Pomyślałem że może przymarzła, ale niestety nie mimo kilku godzin w ogrzewanym garażu problem dalej pozostaje. Macie może jakiś pomysł co to jest i czym to może być spowodowane?
Pozdrawiam Tomek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie zaświeciła się kontrolka bo pewnie nie ma czujnika poziomu płynu w spryskiwaczuMasta pisze:Bo u ojca w C6 to jak się skończył płyn to nawet kontrolka się wcześniej nie zapaliła
jeśli czujnik jest zamontowany to jest w zbiorniczku pod lewym nadkolem , żeby sie do niego dostać trzeba zdjąć filcowe nadkole .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No to uwierz / bo wyjdzie że jesteś małej wiary0x4B25A pisze:No właśnie... w to raczej nie uwierzę...

Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

- Masta
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
To wychodziły jakieś wersje ekskluzywne? heheh sory ale trochę to jest śmiesznemalymk45 pisze:No to uwierz / bo wyjdzie że jesteś małej wiary/ , mało piszę , ale jak już piszę to to co wiem na pewno
To co, podczas zakupu auta trzeba było sobie domówić czujnik płynu do spryskiwaczy hee?
Jest - Volvo C70 II 2.5T
Panowie. Mój problem został rozwiązany, okazało się, że wszystkiemu jest winien Orlenowski zimowy płyn do spryskiwaczy
wypsikałem zalałem trochę wody i po problemie. Dziwie się tylko, że taka sytuacja miała miejsce.
Nie wydaje mi się żeby jakieś C6 wyszła bez tego czujnika. To nie ta klasa aut.W A4 ok nie w A6 C6.

Nie wydaje mi się żeby jakieś C6 wyszła bez tego czujnika. To nie ta klasa aut.W A4 ok nie w A6 C6.
Pozdrawiam Tomek