Kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A czy nie jest śmieszne , że wszystkie c6 mają komputer , ale w wielu wyświetla tylko ilosć km do tankowania, ukryte menu i inne nie aktywne opcje które już są zamontowane w aucie aktywowane po dodatkowej opłacie .
Kto nie wierzy niech dryndnie do ASO i zapyta czy takie wersje wychodziły i z grzywki.
Kto nie wierzy niech dryndnie do ASO i zapyta czy takie wersje wychodziły i z grzywki.
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

No może i tak jest nie kłócę się bo nie mam pewności, po prostu wydaje mi się to trochę dziwne 
A przy okazji Czy da się w C6 z 2008r przed liftem zmienić światła auto aby świeciły się w ciągu dnia normalne światła bo mi jak mam auto zapalone to niestety ale w dzień nic się nie świeci

A przy okazji Czy da się w C6 z 2008r przed liftem zmienić światła auto aby świeciły się w ciągu dnia normalne światła bo mi jak mam auto zapalone to niestety ale w dzień nic się nie świeci

Pozdrawiam Tomek
Z tego co gdzieś wyszukałem mam MMI BASIC to jest z zmieniarką CD i navi CD grzebałem w tych opcjach ale nie znalazłem niczego tam o światłach może przeoczyłem jak możesz to napisz gdzie to jest. ÂŚwiatełka z przodu mam bez ledów niestety
a w dzień na chwile obecną nic mi się nie świeci 

Pozdrawiam Tomek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0 136KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Jeśli dobrze pamiętam to trzeba najpierw VCDS-em zakodować włączanie i wyłączanie świateł dziennych z poziomu MMi.
Jak masz kabelek możesz to zrobić sam .
Jak masz kabelek możesz to zrobić sam .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

Niestety nie mam kabelka ale on chyba nie jest drogi to bym sobie go kupił tylko nie mogę znaleźć nigdzie tego programu VCDS masz może jakiś dostęp do niego?
[ Dodano: 2012-12-18, 09:41 ]
Programik chyba znalazłem nie wiem czy to jest to na 100%
http://www.vcds.pl/?mod=site&id=15
[ Dodano: 2012-12-18, 09:41 ]
Programik chyba znalazłem nie wiem czy to jest to na 100%
Pozdrawiam Tomek
Tak. To jest to...zaajcu pisze:Programik chyba znalazłem nie wiem czy to jest to na 100%
Zobacz na cenę... choć nie wiem ile zarabiasz, bo może 1760PLN to dla Ciebie drobnezaajcu pisze:chyba nie jest drogi

Witam serdecznie,
Nie znalazłem na forum mojego przypadku dlatego proszę o pomoc tutaj.
W moim Audi A6 C6 ciągle pali się kontrolka niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy. W tym celu rozebrałem nadkole, dotarłem do pojemnika i okazuję się że.... W ogóle go tam nie ma
Pojemnik nawet nie ma miejsca na taki czujnik... A kontrolka sie świeci, i drażni moje oczy !
Pytanie:
Czy jest jakaś możliwość komputerowego oszukania tej kontrolki ? Wyłączenie tej opcji kontroli poziomu płynu spryskiwaczy
Nie znalazłem na forum mojego przypadku dlatego proszę o pomoc tutaj.
W moim Audi A6 C6 ciągle pali się kontrolka niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy. W tym celu rozebrałem nadkole, dotarłem do pojemnika i okazuję się że.... W ogóle go tam nie ma

Pytanie:
Czy jest jakaś możliwość komputerowego oszukania tej kontrolki ? Wyłączenie tej opcji kontroli poziomu płynu spryskiwaczy

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Ciekawe na jakiej podstawie kontrolka zapala się lub gaśnie... . Nie ma cudów, jeżeli nie ma żadnego oddzielnego czujnika to musi to robić pompka od spryskiwaczy.
Może tak jak pisał kolega wyżej, wina płynu do spryskiwaczy.
Jeszcze pytanko, czy kontrolka ci wcześniej normalnie działała, czy nigdy się nie zapalała
Może tak jak pisał kolega wyżej, wina płynu do spryskiwaczy.
Jeszcze pytanko, czy kontrolka ci wcześniej normalnie działała, czy nigdy się nie zapalała

- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Silnik: 2.5 TDI R5
- Skrzynia: S-tronic
Witam
Może trochę głupie ale u mnie też by ten problem i rozwiązałem go przez przelanie płynu.
W trasie zapaliła mi się kontrolka płynu. Miałem bańkę w bagażniku więc dolałem. Płyn wszedł cały ale nie do pełna. Wsiadam do auta odpalam i co...? Ano kontrolka świeci dalej. Zatrzymałem się na Orlenie, dokupiłem płyn i dolałem aż do momentu gdy przelał się w zbiorniczku. Wsiadam do auta, przekręcam kluczyk i bingo, kontrolka nie świeci.
Od tego czasu zalewam aż do przelania zbiorniczka i nigdy nie zdarzyło mi się aby kontrolka się świeciła.
Brzmi trochę głupio ale działa przynajmniej u mnie
Pozdrov
Może trochę głupie ale u mnie też by ten problem i rozwiązałem go przez przelanie płynu.
W trasie zapaliła mi się kontrolka płynu. Miałem bańkę w bagażniku więc dolałem. Płyn wszedł cały ale nie do pełna. Wsiadam do auta odpalam i co...? Ano kontrolka świeci dalej. Zatrzymałem się na Orlenie, dokupiłem płyn i dolałem aż do momentu gdy przelał się w zbiorniczku. Wsiadam do auta, przekręcam kluczyk i bingo, kontrolka nie świeci.
Od tego czasu zalewam aż do przelania zbiorniczka i nigdy nie zdarzyło mi się aby kontrolka się świeciła.
Brzmi trochę głupio ale działa przynajmniej u mnie

Pozdrov
Ostatnio zmieniony 16 mar 2015, 07:54 przez lyngso, łącznie zmieniany 1 raz.