Witajcie
Zauwazylem u mnie nastepujace dzialanie klimatyzacji (posiadam wersje ubozsza bez wyswietlaczy):
- gdy wylacze tryb ECON i ustawie niska temperature, ze wszystkich nawiewow dmucha zimnym ---> tu jest ok
- gdy ustawie tak jak teraz w zime temperature na okolo 20C, wowczas z bocznych nawiewow dmucha duzo cieplejsze powietrze, natomiast ze srodkowych i tylnego letnie ---> czy tak ma byc?
Prosze Was o wyjasnienie.
[ A6 C6] Klimatyzacja/ogrzewanie - czy tak ma dzialac?
piorekp, myślę, że to dobry pomysł zapoznać się z tym tematem: a6-c6-czyszczenie-cylinderkow-klimy-vt27521.htm
Przyznam szczerze ze patrzylem na ten temat ale moje watlipowosci sa takie:
- regulacja temperatury dziala poprawnie - jak w aucie ustawie 18 stopni czy 22 mam tyle ile oczekiwalem
- w trybie chlodzenia w lato ze wszystkich nawiewow leci zimne
Problem jest wlasnie tylko z tym ze jakby ze srodkowych lecialo zimniejsze podczas ogrzewania w zime, a cylinderki sa dwa - po jednym na strone. Wiec czy to tez ma zwiazek?
- regulacja temperatury dziala poprawnie - jak w aucie ustawie 18 stopni czy 22 mam tyle ile oczekiwalem
- w trybie chlodzenia w lato ze wszystkich nawiewow leci zimne
Problem jest wlasnie tylko z tym ze jakby ze srodkowych lecialo zimniejsze podczas ogrzewania w zime, a cylinderki sa dwa - po jednym na strone. Wiec czy to tez ma zwiazek?
Dziekuje. Moze to glupie pytanie, ale skad mozna wziasc takie opisy 
Po drugie bede troche drazyl temat, wybaczcie prosze, ale z tego wynika ze jest osobna klapa dla lewej strony i osoba dla prawej. Sa tez klapy otwierajace przeplyw powietrza w roznych kierunkach.
Tyle ze u mnie:
- powietrze ze srodka jednak leci
- jesli lewa strona ma jedna klape sterujaca temperatura to dlaczego srodek i bok lewej strony daja powietrze o innej temperaturze ?
[ Dodano: 2012-12-10, 13:13 ]
Jeszcze jedna uwaga: dzisiaj zona zauwazyla ze ze srodkowych nawiewow leci zdecydowanie slabsze (tzn slabszy nadmuch) powietrze.
[ Dodano: 2012-12-10, 19:22 ]
Kolejna ciekawostka - jesli ustawie recznie zeby powietrze lecialo z nawiewow srodkowych to nie ma z tym problemu.
Natomiast w trybie auto leci tylko po ustawieniu na zimne tj cieple w trybie auto wogole nie leci.
Czy to usterka klimatronika?

Po drugie bede troche drazyl temat, wybaczcie prosze, ale z tego wynika ze jest osobna klapa dla lewej strony i osoba dla prawej. Sa tez klapy otwierajace przeplyw powietrza w roznych kierunkach.
Tyle ze u mnie:
- powietrze ze srodka jednak leci
- jesli lewa strona ma jedna klape sterujaca temperatura to dlaczego srodek i bok lewej strony daja powietrze o innej temperaturze ?
[ Dodano: 2012-12-10, 13:13 ]
Jeszcze jedna uwaga: dzisiaj zona zauwazyla ze ze srodkowych nawiewow leci zdecydowanie slabsze (tzn slabszy nadmuch) powietrze.
[ Dodano: 2012-12-10, 19:22 ]
Kolejna ciekawostka - jesli ustawie recznie zeby powietrze lecialo z nawiewow srodkowych to nie ma z tym problemu.
Natomiast w trybie auto leci tylko po ustawieniu na zimne tj cieple w trybie auto wogole nie leci.
Czy to usterka klimatronika?