Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[montaż lpg] Piotr Sirak ÂŚlepowron koło Radomia

ODPOWIEDZ
Kracy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[montaż lpg] Piotr Sirak ÂŚlepowron koło Radomia

Post autor: Kracy » 27 lis 2012, 11:23

Odradzam montaż instalacji w tym zakładzie link

Polecił mi go kolega, dlatego się zdecydowałem, ale później były same problemy.
Do poprzedniego samochodu Passat 1.8T - wstawili mi Reduktor Gurtner (silver) wtryski Magic Jet i sterownik Sirocco, miedź 6fi.
Efekt był taki że auto waliło błędy zbyt ubogiej mieszanki, później silnik dostawał momentami trzęsawki ze spadającymi do 500-600 obrotami - wymienili mi wtedy sterownik na Diego (o czym zapomnieli mi powiedzieć)
Młody monter połamał mi rączkę od bagnetu oleju - bo się o nią oparł
Wtryski zamontowali tak, że osłona silnika już nie wróciła na swoje miejsce
Kolektor nawiercony bez zdejmowania,
Butla zamontowana do jazdy na wstecznym.
Niezabezpieczony antykorozyjnie otwór wywiercony w bagażniku
Młody monter po założeniu instalacji uruchamiał samochód kręcąc ze trzy razy rozrusznikiem po 40 sekund - nie wiem czy to przez to ale po dwóch dniach padł mi rozrusznik.
Byłem u nich ze cztery razy (z Warszawy) bo samochód walił check-ami, albo z powodu zapachu gazu w samochodzie (monter nie dokręcił śruby na jakieś rurce)

Kupiłem interfejs do Siroco i okazało się że mam sterownik Diego - punkty P1 i P2 były źle ustawione - a młody monter twierdził, że wszystko jest tak jak ma być i że to pewnie wina samochodu

Jak zacząłem regulować instalację wyszło że ciśnienie na reduktorze jest 1.5 bara (wcześniej reduktor się zaczął pocić) , kupiłem wtryski hana, sam je wymieniłem, obniżyłem ciśnienie do 1.1 bara i zrobiłem kalibrację (auto zaczęło jeździć).

Nie wiem jak inne usługi ale montaż w tym zakładzie lpg to totalne druciarstwo - odradzam.

Awatar użytkownika
mawrick
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jerzy
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: mawrick » 27 lis 2012, 12:19

trzeba było najpierw zapytać o sziraka kogoś z radomia to byś nawet tam nie musiał jechać bo ma taka opinie,może zna sie troch na elektryce ale chyba nic po za tym nie potrafi porządnie zrobić

witek77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: witek77 » 28 lis 2012, 19:33

ano niestety tak bywa jak ktos sie nie dopyta najpierw! trzeba było rzucić temat to byś wiedział co i jak, ja zawsze wszystkim polecam montaż na gołębiowskiej u Seby! tam zawsze wszystko jest jak nalezy a nawet jak cos sie dzieje w uzytkowaniu po czasie to nie ma problemu z serwisem! polecam ten zakład w 100% :)

Kracy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kracy » 29 lis 2012, 09:56

witek77 pisze:ano niestety tak bywa jak ktos sie nie dopyta najpierw! trzeba było rzucić temat to byś wiedział co i jak, ja zawsze wszystkim polecam montaż na gołębiowskiej u Seby! tam zawsze wszystko jest jak nalezy a nawet jak cos sie dzieje w uzytkowaniu po czasie to nie ma problemu z serwisem! polecam ten zakład w 100% :)
Oparłem się na opinii kolegi, który mi go polecił. Poza tym to było w 2010 roku i innym samochodzie. W Audi LPG montowałem u Jarka Nowotczyńskiego w Mławie - moim zdaniem mistrz :)

yogibear1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: yogibear1 » 29 lis 2012, 10:22

a ja stawiam na Antoniówkę,znam ich i robią dobrze,a na przyszłość po to jest forum żebys kolego pytał ,bo wielu z nas ma lpg i jestesmy z Radomia lub z pod.

:[ <zalamka>

ryba80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ryba80 » 29 lis 2012, 11:31

Ja również polecam Nowotczyńskiego w Mławie naprawdę prawdziwy fachowiec od gazu z wieloletnim doświadczeniem. U nas w okolicy nie ma lepszego!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl