[ AKN 2.5 150 KM] Audi A6 2.5TDI C5 problem z odpaleniem
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Trudno mi o tym dyskutowac, bo tylko raz mi sie zdarzyło i było dosc specyficzne bo pompa była OK tylko elektrycy "fachowcy" wyjeli od niej bezpiecznik i wszystko sie wydało jak wyjechałem paliwogelu79 pisze:RomanS jak pompa w zbiorniku paliwa nie domaga bądź jest uszkodzona to kontrolka świec żarowych nie świeci się ma stałe tylko będzie pulsować

Ale swieciła się kontrolka na stałe
 , nie mrygała.
 , nie mrygała.Ale oczywiście wcale nie twierdze, że to jest powód klopotów, uczepiłem się tej kontrolki bo to chyba jedyna wskazówka jaka kolega podał, i stąd nasze zgaduja zgadule

Nalezałoby zapytac: co juz wyeliminowałeś, co sprawdziłeś że jest OK i wtedy można by radzić coś rozsądniej

Swiece odrzucam, w obecnych temperaturach 2,5 TDI V6 powinno odpalać bez zadnego grzania swiec.
Pytanie zasadnicze: nie masz czasami zapowietrzonego układu
 ?
?Części samochodowe online - Motostacja pl
						- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7 
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7 
RomanS może i w Twoim przypadku kontrolka się świeciła, chociaż z reguły kontrolka miga przy sygnalizacji jakiejś awarii. U mnie kontrolka migała, co zawsze strasznie mnie przeraża ponieważ pompkę w zbiorniku wymieniałem już 7 razy.Trudno mi o tym dyskutowac, bo tylko raz mi sie zdarzyło i było dosc specyficzne bo pompa była OK tylko elektrycy "fachowcy" wyjeli od niej bezpiecznik i wszystko sie wydało jak wyjechałem paliwo
Ale swieciła się kontrolka na stałe, nie mrygała.
Jednak, jeżeli pompka w zbiorniku nie wyrabia i kontrolka świec zamiga bądź się zaświeci proponuje odczytać błędy ponieważ w takim przypadku, jeżeli winna jest pompka zapisuje się błąd "low fuel sensor". Jeżeli taki błąd jest to można śmiało wskazać na pompkę w zbiorniku.

a wiec tak u mnie to akurat na szczęście okazała się błahostka
 a wiec tak u mnie to akurat na szczęście okazała się błahostka