[ AKN 2.5 150 KM] Audi A6 2.5TDI C5 problem z odpaleniem
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Trudno mi o tym dyskutowac, bo tylko raz mi sie zdarzyło i było dosc specyficzne bo pompa była OK tylko elektrycy "fachowcy" wyjeli od niej bezpiecznik i wszystko sie wydało jak wyjechałem paliwogelu79 pisze:RomanS jak pompa w zbiorniku paliwa nie domaga bądź jest uszkodzona to kontrolka świec żarowych nie świeci się ma stałe tylko będzie pulsować

Ale swieciła się kontrolka na stałe

Ale oczywiście wcale nie twierdze, że to jest powód klopotów, uczepiłem się tej kontrolki bo to chyba jedyna wskazówka jaka kolega podał, i stąd nasze zgaduja zgadule

Nalezałoby zapytac: co juz wyeliminowałeś, co sprawdziłeś że jest OK i wtedy można by radzić coś rozsądniej

Swiece odrzucam, w obecnych temperaturach 2,5 TDI V6 powinno odpalać bez zadnego grzania swiec.
Pytanie zasadnicze: nie masz czasami zapowietrzonego układu

Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
RomanS może i w Twoim przypadku kontrolka się świeciła, chociaż z reguły kontrolka miga przy sygnalizacji jakiejś awarii. U mnie kontrolka migała, co zawsze strasznie mnie przeraża ponieważ pompkę w zbiorniku wymieniałem już 7 razy.Trudno mi o tym dyskutowac, bo tylko raz mi sie zdarzyło i było dosc specyficzne bo pompa była OK tylko elektrycy "fachowcy" wyjeli od niej bezpiecznik i wszystko sie wydało jak wyjechałem paliwo
Ale swieciła się kontrolka na stałe, nie mrygała.
Jednak, jeżeli pompka w zbiorniku nie wyrabia i kontrolka świec zamiga bądź się zaświeci proponuje odczytać błędy ponieważ w takim przypadku, jeżeli winna jest pompka zapisuje się błąd "low fuel sensor". Jeżeli taki błąd jest to można śmiało wskazać na pompkę w zbiorniku.