[ A6 C5] problem abs i esp
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] problem abs i esp
Witam mam problem od jakiegos czasu podczas jazdy zapala mi sie kontrolka abs i esp. Czasami po przekreceniu kluczyka gasnie jade pare km i sie zapala a czasami w ogole nie gasnie. Resetowalem juz ecu i przez pare km zgasly kontrolki ale znow sie zapalily nie wiem co sie dzieje moze ktos pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
witam
miałem podobny problem
zobacz jakie błedy wywala w dziale hamulców , pewnie czujnik ABS , sa 2 wyjscia , albo wyjmujesz czujnik z piasty czyscisz wkładasz spowrotem ale nie zamocno zeby o znacznik na przegubie nie obcierał , albo czeka Cie wymiana bardzo prosta ,ale cena za czujnik ori uzywany około 50-70zł
ja wyjołem czujnik i na magnesie zebrały sie opiłki wyczycislem wsadziłem z zachowaniem odstepu zmaierzylem suwmiarka , skasowałem bład i działa po dzis dzien
pozdrawiam
miałem podobny problem
zobacz jakie błedy wywala w dziale hamulców , pewnie czujnik ABS , sa 2 wyjscia , albo wyjmujesz czujnik z piasty czyscisz wkładasz spowrotem ale nie zamocno zeby o znacznik na przegubie nie obcierał , albo czeka Cie wymiana bardzo prosta ,ale cena za czujnik ori uzywany około 50-70zł
ja wyjołem czujnik i na magnesie zebrały sie opiłki wyczycislem wsadziłem z zachowaniem odstepu zmaierzylem suwmiarka , skasowałem bład i działa po dzis dzien

pozdrawiam