[warsztat] AZ serwis Gdańsk
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ADI
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
ja na program nie narzekam ,dowodem jest to ze w konkurencji tez to potwierdzili ze jest ok i ladnie poprowadzony,z tego co mi wiadomo to poświecili dużo czasu aby dobrze to zestroić i tak jest...co do reszty i obecnej pracy to sie nie wypowiadam...
mody:
BRD + soft = 191KM
Ledy przód
Ledy tył
Oświetlenie+podświetlanie LED
Ori 18-tki
Pompa od 1.9 TDI
BRD + soft = 191KM
Ledy przód
Ledy tył
Oświetlenie+podświetlanie LED
Ori 18-tki
Pompa od 1.9 TDI
KrzysiekR pisze:AZ uczy sie od Rogala i od jaro4444 jak nie wiesz o tuningu to nie pisz.xorea pisze:No to albo jestes glupi,albo nie umiesz czytac...

Zabawny jestes...
Poszukaj w necie tunera o nicku Zoltar i bedziesz wiedzial kto w Az odpowiada i robi programy...
A pozniej ladnie przyjdz i przepros

I aby tak dalej. Tylko napisałem wcześniej, że najlepiej jest zrobić to jak za takie siano z hamowią i na 100% pewnosci z wykresem i gwarancją. Wykres też jest gwarancja,że w dzień odbioru byłop OK.majk86 pisze:ja na program nie narzekam ,dowodem jest to ze w konkurencji tez to potwierdzili ze jest ok i ladnie poprowadzony,z tego co mi wiadomo to poświecili dużo czasu aby dobrze to zestroić i tak jest...co do reszty i obecnej pracy to sie nie wypowiadam...

[ Dodano: 2012-11-12, 22:30 ]
Czyli lepiej jechać bezpośrednio do Zoltar niż AZ?xorea pisze: Zabawny jestes...
Poszukaj w necie tunera o nicku Zoltar i bedziesz wiedzial kto w Az odpowiada i robi programy...
A pozniej ladnie przyjdz i przepros
Poszukałem w necie to chyba on? 5 post w forum.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=230467
http://chiptuning-gdansk.pl/kontakt/
Kto zakłada to badziewie ECU safe?
Ciekawe czy tańszy?
Już wiadomo dlaczego nie ma wykrsu z hamowni, bo inna firma by była na wydruku czy co?
Wydruk SOFT-CAR
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=154
http://www.facebook.com/pages/Soft-Car- ... tos_stream
Dzięki za dane tunera

xorea pisze:Chlopie czy ty wiesz o czym piszesz??Ktos ci nakladl glupot do glowy,a ty wierzysz we wszystki jak male dziecko....saintdf pisze:Mija już prawie dwa tygodnie,a obiecanej odpowiedzi od AZ jak nie ma tak nie ma.Chciałbym się również dowiedzieć w jaki sposób usuwają oni filtr DPF.Podejrzewam , że zainteresuje to wielu z Nas.
[ Dodano: 2012-11-10, 17:17 ]
Witam ponownie.Uważam,że na odpowiedź Piero czekaliśmy zbyt długo,więc postanowiłem napisać jak rzekomo wywalili mi filtr DPF. Firma AZ pięknie się chwali co to nie potrafią zrobić.Zacytuję ich stronę.
"Tym, co wyróżnia nas spośród innych serwisów samochodowych jest jakość. Samochody i motocykle to nasza pasja. O każdy pojazd naszego klienta dbamy jak o swój, wszystkie naprawy są wykonywane z dbałością o szczegóły, a to co robimy - robimy "jak dla siebie". Zostawiając u nas swoje auto masz pewność, że to co zleciłeś, zostanie wykonane, że filtry zostaną wymienione, że wlejemy olej o właściwej specyfikacji i w odpowiedniej ilości, że oprócz wymiany jakiegokolwiek płynu układ zostanie sprawdzony pod względem szczelności i odpowietrzony.
Zostawiając u nas swój często wymarzony, wypieszczony samochód, bez względu na to czy zrobimy w nim przegląd czy wymienimy silnik - każda usługa zostanie wykonana z dbałością o najdrobniejszy szczegół, zgodnie ze sztuką. Bo mechanika, to nasza pasja…"
Wracając do tematu.Wiedząc jak AZ u mnie "wywalił" filtr DPF zakładam ,że robią tak z każdym filtrem.Nie biorą za to małej kasy gdzie dodatkowo filtra nie oddają (kiedyś nawet nie wiedziałem,że taki filtr można sprzedać za ładne pieniądze).Filtr jest usuwany z naszego ECU za pomocą dziadowskiego programu,który ktoś bezczelnie to dziadostwo wpuścił do neta i tacy jak AZ biorą go sobie za darmo,a dzięki niemu trzepią niezłą kasę.Ten program to ECU safe.Nic nie byłoby w tym nic złego dopóki nie dowiedziałem się , że takim programem mój filtr został usunięty i jak on działa.Oprócz "niby" usunięcia filtra program ten powoduje,że masa błędów w naszym ECU (w moim przypadku ponad 30) nie jest zauważalna.Jednym słowem mając jakiś błąd ECU go nie pokaże.Każdy wie jak to się może skończyć.Większość z Nas wie,że Audi wypuszczało modele z/ i bez DPF`a.Prawdziwe usunięcie filtra polega na wgraniu/zaprogramowaniu naszego ECU tak jakby wyjechał z fabryki bez filtra.Głupie zapisy odnośnie zapełnienia filtra po jego wywaleniu(dzięki programowi ECU Safe) to znak,że trzeba szybko coś z tym zrobić.Jakby było mało to panowie z AZ zakodowali dostęp do mojego ECU i musieliśmy go wyciągnąć i podłączyć do kompa ,by cokolwiek zrobić.Samo wgranie serii czyli w moim przypadku 140 KM musiało owocować wyciągnięciem ECU z auta.Tylko tyle napiszę ,bo na więcej już nie mam ochoty.Nie chcę z nerwów zacząć używać wulgaryzmów ,bo mnie nosi.Mi ten post już nie pomoże,ale mam nadzieję ,że innym ,zanim pojadą do nich tak.Myślę ,że Ci co u nich filtr już wywalili też mój post pomoże.Pozdrawiam
I wcale sie nie dziwie,ze nikt z az nie odzywa sie.Bo i po co?Co maja powiedziec?Tlumaczyc,ze czujnik sie uszkodzil sam z siebie jak to bywa ze wszystkim?Nie musi to niczego i nikogo wina.Albo sluchac pieprzenia o programie jak sie nie ma pojecia slucha glupot i tyle....
Najpierw zapoznaj się z tematem kolegi saintdf
-bre-20-140-km-kopceniespadek-mocy-bujanie-vt50351.htm
xorea pisze: Chlopie czy ty wiesz o czym piszesz??Ktos ci nakladl glupot do glowy,a ty wierzysz we wszystki jak male dziecko....
I wcale sie nie dziwie,ze nikt z az nie odzywa sie.Bo i po co?Co maja powiedziec?Tlumaczyc,ze czujnik sie uszkodzil sam z siebie jak to bywa ze wszystkim?Nie musi to niczego i nikogo wina.Albo sluchac usunieto o programie jak sie nie ma pojecia slucha glupot i tyle....
Doskonale wiem co piszę,bo widziałem wszystko na własne oczy.Tam gdzie robiłem auto nikt mnie nie pogonił na miasto jak zrobili to w AZ.Zresztą tu nie mówimy już o czujniku ,a o sposobie wywalenia DPF`a.Jesteś jednym z nich,robiłeś moje auto,że wszystko wiesz lepiej od właściciela samochodu?Wiem co się działo z samochodem przed przyjazdem do nich i po wyjeździe,więc radzę się zastanowić nad głupimi wypowiedziami.Być może potrafią naprawić autko i klient jest zadowolony,ale u mnie niestety "pojechali" koncertowo.Jeśli myślisz,że są Bogami i ,że się nigdy nie mylą to radzę opuścić temat i zacząć pisać posty w temacie "Polecam AZ serwis"
Ty mnie również śmieszysz.Jeśli chodzi o Ecu safe to chyba nie znasz tego programu.Wielu ludzi mówi,że to największy syf puszczony za darmo w sieć i teraz "najlepsi" z niego korzystają.Skoro jesteś taki obeznany w programie Ecu safe to powiedz co wiesz o nim i dlaczego to taka dobroć?
Jeśli chodzi o program to hamownia nie kłamie.Miało być 180 koni było 163 jak się nie mylę.Moment obrotowy też pozostawiał wiele do życzenia.
Jeśli chodzi o program to hamownia nie kłamie.Miało być 180 koni było 163 jak się nie mylę.Moment obrotowy też pozostawiał wiele do życzenia.
To jest dział "odradzam" a nie "polecam" chyba Ci się cos pomyliło, jeśli nie widzisz tego to bardzo nam przykro... Jestem bezstronny w tej sprawie ale po przeczytaniu twoich postów śmiem twierdzić że albo ich dobrze znasz albo u nich pracujesz... Sam miałem tam jechać jak będę w Polsce, ale po przeczytaniu postów i żadnej reakcji od strony AZ Serwis będę omijał ten warsztat szerokim łukiem... co do Ciebie xorea zrozum że ludzie mogą być nie zadowoleni z usług tego warsztatu. Po poziomie Twoich wypowiedzi stwierdzam że jesteś zwykłym pieniaczem na forum. Bez odbioruxorea pisze:poprostu 3miasto jest malym miastem,a z az nie mam nic wspolnego.
No to jest nas już dwóch... i bynajmniej nie planowaliśmy tam zostawić 200 PLN, tylko znacznie więcejjohntailor pisze:Sam miałem tam jechać jak będę w Polsce, ale po przeczytaniu postów i żadnej reakcji od strony AZ Serwis będę omijał ten warsztat szerokim łukiem...

P.S. Dodatkowo wydaje mi się, że dla serwisu jest to pewnego rodzaju prestiż, że przyjeżdżają do nich auta z całej Polski... dla mnie to by był powód do dumy...
Tu nie chodzi o to,ze ja ich bronie i uwazam,ze to co robia jest w 100% super.
Negatywne opinie zawsze beda.Tym bardziej przy sporej ilosci samochodow,ktore robia.
Nie ma warsztatow idealnych,bo kazdy by musial sobie sam naprawiac auto.
Tylko poprostu nie moze byc tak, ze w dziale "niepolecane" mozna oczerniac bezpodstawnie dany warsztat.
Jesli chodzi o fachowosc w dpf,programach,a o tym tutaj rozmawialismy to naprawde wszystko u nich w porzadku!
Jezdzilem wieloma samochodami naprawianymi u nich i takze po softach.Podlaczalem vaga tez do nich i zawsze bylo wszystko ok,wiec jakim cudem w jednym egzemplarzy odstawili niby fuszere jakims badziewnym usunieciem dpf i softem.Sorry,ale za duzo by bylo jak na jeden raz.
I dlatego staram sie ich bronic.
Bo nawet jedna negatywna opinia,sluszna czy tez nie bedzie sie ciagnac miesiace,a 100pozytywow tego nie odbuduje....
Negatywne opinie zawsze beda.Tym bardziej przy sporej ilosci samochodow,ktore robia.
Nie ma warsztatow idealnych,bo kazdy by musial sobie sam naprawiac auto.
Tylko poprostu nie moze byc tak, ze w dziale "niepolecane" mozna oczerniac bezpodstawnie dany warsztat.
Jesli chodzi o fachowosc w dpf,programach,a o tym tutaj rozmawialismy to naprawde wszystko u nich w porzadku!
Jezdzilem wieloma samochodami naprawianymi u nich i takze po softach.Podlaczalem vaga tez do nich i zawsze bylo wszystko ok,wiec jakim cudem w jednym egzemplarzy odstawili niby fuszere jakims badziewnym usunieciem dpf i softem.Sorry,ale za duzo by bylo jak na jeden raz.
I dlatego staram sie ich bronic.
Bo nawet jedna negatywna opinia,sluszna czy tez nie bedzie sie ciagnac miesiace,a 100pozytywow tego nie odbuduje....
xorea
Na jakiej podstawie oceniasz powyzsze opinie za bezpodstawne ? Myslisz, ze saintdf po to do nich pojechal, stracil czas i wydal jakas sume, zeby teraz sobie poklikac na forum negatywne opinie ? Czy Ty jestes powazny
Nie ma zakladow idealnych i mechanikow wszechwiedzacych, ale tutaj chodzi o profesjonalne zalatwienie tematu nawet, lub przede wszystkim wtedy kiedy wyjdzie jakis bubel !
Juz powyzej to co napisali johntailor oraz 0x4B25A, ze mieli zabiar tam pojechac nie po to, zeby wydac mala kase tylko juz cos wiecej zrobic w swoich autach, ale rezygnuja swiadczy o tym, ze renoma AZ-Serwis mocno upada i jezeli tak dalej bedzie to co raz wiecej uzytkownikow czytajac ten watak zastanowi sie i zrezygnuje z jazdy przez cala Polske i nie tylko.
Jesli AZ moze sobie pozwolic na strate swojego wizerunku to brawo. Jest to ich sprawa, ale z czasem osob, ktore zrezygnuja bedzie co raz to wiecej i skonczy sie zloty okres dla w/w zakladu.
A pisanie przez Ciebie, ze jezdziles wieloma autami robionymi u nich to juz samo to budzi podejrzenie, ze masz z nimi cos wspolnego. Wiec tak jak napisa ktos powyzej - jest to watek odradzam a obrone przed powyzszymi zarzutami pozostaw komus z AZ a nie baw sie w ich prawnika! No chyba ze zmieniles jednak zdanie i masz z nimi cos wspolnego ?
Na jakiej podstawie oceniasz powyzsze opinie za bezpodstawne ? Myslisz, ze saintdf po to do nich pojechal, stracil czas i wydal jakas sume, zeby teraz sobie poklikac na forum negatywne opinie ? Czy Ty jestes powazny

Nie ma zakladow idealnych i mechanikow wszechwiedzacych, ale tutaj chodzi o profesjonalne zalatwienie tematu nawet, lub przede wszystkim wtedy kiedy wyjdzie jakis bubel !
Juz powyzej to co napisali johntailor oraz 0x4B25A, ze mieli zabiar tam pojechac nie po to, zeby wydac mala kase tylko juz cos wiecej zrobic w swoich autach, ale rezygnuja swiadczy o tym, ze renoma AZ-Serwis mocno upada i jezeli tak dalej bedzie to co raz wiecej uzytkownikow czytajac ten watak zastanowi sie i zrezygnuje z jazdy przez cala Polske i nie tylko.
Jesli AZ moze sobie pozwolic na strate swojego wizerunku to brawo. Jest to ich sprawa, ale z czasem osob, ktore zrezygnuja bedzie co raz to wiecej i skonczy sie zloty okres dla w/w zakladu.
A pisanie przez Ciebie, ze jezdziles wieloma autami robionymi u nich to juz samo to budzi podejrzenie, ze masz z nimi cos wspolnego. Wiec tak jak napisa ktos powyzej - jest to watek odradzam a obrone przed powyzszymi zarzutami pozostaw komus z AZ a nie baw sie w ich prawnika! No chyba ze zmieniles jednak zdanie i masz z nimi cos wspolnego ?
Jezdzilem tez wieloma autami robionymi przez Tune-up i co?To znaczy,ze mam cos z nimi wspolnego??
Trojmiasto to takie specyficzne miejsce,ze jesli masz auto pomodzone to tylko 3 miesjca wchodza w gre...
Nie trudno o wyrobienie sobie zdania na temat warsztatu...
A,ze nie ma lepszego warsztatu u nas w rejonie to bywalem czestym gosciem.
I na tym koncza sie moje powiazania.
Trojmiasto to takie specyficzne miejsce,ze jesli masz auto pomodzone to tylko 3 miesjca wchodza w gre...
Nie trudno o wyrobienie sobie zdania na temat warsztatu...
A,ze nie ma lepszego warsztatu u nas w rejonie to bywalem czestym gosciem.
I na tym koncza sie moje powiazania.