Ma ktoś jakis pomysł co tu sie do ... nędzy dzieje? Bo mi ręce już opadają

Kup następną przepływkę, ale w ASO NOWÂĄ.rafald pisze:Panowie mam pewien problem z którym borykam się od dłuższego czasu i nie wiem gdzie szukac przyczyny; 3 miesiace temu zapaliła mi sie żółta kontrolka na desce rozdzielczej (ta co jest w formie silnika), podpiąłem VAGa i wywalił mi komunikat że coś nie tak jest z przepływomierzem. Zakupiłem zatem komplet kluczy żeby wykręcic przepływke (swoją drogą co za młotek wymyslił śruby z takimi główkami), zakupiłem płyn do czyszczenia przepływkek i zabrałem sie za robote. Niestety czyszczenie nie przyniosło żadnego rezultatu, w dalszym ciagu błąd. Zakupiłem zatem przeypływke używke, zamontowałem i poczekałem na efekt. Efekt był taki że na nierozgrzanym silniku obroty wariowały między 900 a 1000 tzn skakały cały czas, kolejna sprawa - kiedy silnik był komplenite zimny, odpalał tak jakby nie palil na ktoryms cylindrze (to trwało około sekundy, cały samochód się trząsł) ale za to kontrolka na desce zgasła tak jakby przepływka była sprawna. Odesłałem ją do własciciela i przysłał mi następną. Na tej następnej problem z obrotami ani z odpalaniem nie występował ale na desce pojawił sie znowu żółty znaczek. Zakupiłem więc koejna (3cią) przepłyke już od innego gościa i co? Te same objawy co przy pierwszej wymienionej czyli skoki obrtów na zimnym silniku i dziwen odpalanie, kontrolka znowu zgasła..... kupiłem więc czwartą i właśnie ją testuje ale dzisiaj rano silnik mi się trząsł już ze dwie sekundy (kontrolka jeszcze nie zgasła, drgania obrotów nie zauważyłem na razie)
Ma ktoś jakis pomysł co tu sie do ... nędzy dzieje? Bo mi ręce już opadają
nie udało mi się wykonac tej operacji, doklikałem się do końca ale Glow Plug Relay nie byłoneimaD pisze:VAG powinien pokazać błąd świec żarowych.
wchodzisz w Engine-potem 03 test elementów wykonawczych tam klikasz po kolei aż dojdziesz do Glow Plug Relay (J52).