Mam pewnie śmieszne pytanie-jak to zrobić?Zagór pisze:Zloguj MAF dynamicznie.

Mam pewnie śmieszne pytanie-jak to zrobić?Zagór pisze:Zloguj MAF dynamicznie.
Dobrze napisane wg Ciebie, ale rzeczywistość jest zgoła innagrzechu 031 pisze:wg mnie to przepływka nie ma tu nic do tego że skrzynia szarpie. gdzieś zanika informacja między skrzynią ,a silnikiem o stopniu obciążenia silnika
Możesz równie dobrze pomierzyć zarówki stopudługas pisze:ja też myślę że to jest błąd przesyłu danych i sprawdzę te połączenia o których pisałeś.
Nowa dla mnie znaczy kupiona w zaklejonym pudełeczku z ASO, bądź innego miejsca gdzie można kupić nowy MAF.długas pisze:Zagór, jak już pisałem-przepływkę mam nową-sprawną.Jej błąd wywala tylko przy tym szarpaniu.Jeżeli chodzi o logi(o których mi wcześniej pisałeś) to szukam kogoś kto wie z czym to się je i mi pokaże lub sam zrobi(wiem jak wywołać szarpanie-pojawia się zawsze przy przekraczaniu 140km/h przy dynamicznej jezdzie-szybkim wyprzedzaniu)Jak coś wyrzezbię to dam cynk,ale jak ktoś coś jeszcze pomoże to będzie fajnie.Dzięki wszystkim za zainteresowanie
Wystarczy odpiąć wtyczkę. Nie wyciągaj MAF, bo rozszczelnisz dolotdługas pisze:Dzięki Zagór, było tak odrazu.Napewno zrobię jak radzisz.Co do przepływki to kupilem nową w sklepie motoryzacyjnym-nie w ASO,ale teraz już wiem,że są to przepływki po regeneracji( bosza,z gwarancją,w pudełku itp)bo kosztują 300zł a nie 900,więc może być wadliwa.Jeszcze tylko dwa pytania do ciebie.Rozumiem że przepływkę wystarczy odpiąć-nie trzeba wyciągać?,oraz czy sprawdzać tylko na benzynie,czy nie ma znaczenia jak przeskoczy na gaz.Jeszcze raz wielkie dzięki Zagór,