Czujnik zmierzchu i deszczu
Czujnik zmierzchu i deszczu
Witam!
Mam taki problem a raczej pytanie do was czy każda audi a6 c6 jest wyposażona w owe czujniki ? i jeszcze takie pytanko widziałem wersje które mają taki włącznik na lusterku za co on odpowiada "co włacza" ?
Mam taki problem a raczej pytanie do was czy każda audi a6 c6 jest wyposażona w owe czujniki ? i jeszcze takie pytanko widziałem wersje które mają taki włącznik na lusterku za co on odpowiada "co włacza" ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Dokładnie Panowie. Czujniki zmierzchu i deszczu są za lusterkiem, w górnej części szyby.0x4B25A pisze:A czy to nie jest przypadkiem czujnik temperatury, a ten związany ze zmierzchem, jest w lusterku (skierowany na przednią szybę)?nanek84 pisze:na podszybiu z przodu na środku tapicerki....ja tak mam w Avancie.
A czy istnieje możliwość sprawdzenia czy owe czujniki posiadam poprzez MMI,aczkolwiek wydaje mi się że nie gdyż mam takie lusterko http://allegro.pl/audi-a6-04-08-4f0-4f9 ... 72970.html a niektóre maja takie zakonczenie http://allegro.pl/audi-a6-s6-lusterko-w ... 35879.html (wydaje mi się że owe posiadają te czujniki a moje nie
)

Ibiza6J0, jeśli chodzi o czujnik światła, to włącz przełącznik na Auto i jak wjedziesz w ciemny tunel, tudzież będzie noc, to ksenony muszą się włączyć...
Co do czujnika deszczu, to przełącz manetkę wycieraczek o stopień wyżej, ustaw na niej maksymalną częstotoliwość i polej szybę wodą - w okolicach tego okręgu, który przylega do szyby
Tak sprawdzisz oba czujniki...
Co do czujnika deszczu, to przełącz manetkę wycieraczek o stopień wyżej, ustaw na niej maksymalną częstotoliwość i polej szybę wodą - w okolicach tego okręgu, który przylega do szyby

Tak sprawdzisz oba czujniki...
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Mam pytanie co zrobić gdy?
W lampie lewej tylnej led. w A6 3.0 TDI kombi 2008r po włączeniu świateł część na klapie bagażnika świeci normalnie jasno a na błotniku świeci o połowę słabiej.
stop i kierunki działają prawidłowo i prawa lampas świeci cała prawidłowo
Witam. po oczyszczeniu nie ma zmiany jak świeciło słabo tak świeci.
Mam pytanie co zrobić gdy?
W lampie lewej tylnej led. w A6 3.0 TDI kombi 2008r po włączeniu świateł część na klapie bagażnika świeci normalnie jasno a na błotniku świeci o połowę słabiej.

Witam. po oczyszczeniu nie ma zmiany jak świeciło słabo tak świeci.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2012, 20:33 przez Karol Czapliński, łącznie zmieniany 1 raz.
Karol.