[A6 C6]Filtr kabinowy - lokalicacja
[A6 C6]Filtr kabinowy - lokalicacja
Czy ktos wie gdzie znajduje sie filtr kabinowy w AUDI A6 C6? Jak sie do niego dostac?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2015, 09:06 przez gregny, łącznie zmieniany 2 razy.
Greg
hmmm, nie wiem gdzie jest w C6... Ale mozliwe ze jest tak samo jak w C5... w C5 masz na podszybiu... A dostać sie do niego mozna poprzez sciągnięcie oslony pod która jest akumulator... Takiej duzej ktora jest przez cała szerokosc auta pod maska... Sciagasz taka gume i wyciagasz ta osłone plastikowa... no i od strony pasazera jest filtr kabinowy... Sprawdz moze i w C6 tak jest... Powodzenia!
dzisiaj odkręciłem schowek ale nic nie znalazłem mam 2 toyoty w których tez jest za schowkiem filtr ale w audi nie znalazłem może są jakieś foty gdzie znajdę ten filtr kabinowyjakos78 pisze:Musisz ściagnąć cały schowek i filtr będzie wsunięty po lewej stronie
Nawet nie wesz jak sie namęczyłem za pierwszym razem :evil: :mrgreen:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kozik
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam. Jeżeli chodzi o filtr kabinowy w A6 C6 to trzeba odkręcić schowek po stronie pasażera - należy uważać jak się go wyjmuje bo podłączone są do czytnika CD w schowku światłowody i należy je delikatnie odłączyć. Następnie musimy sięgnąć ręką z lewej strony w głąb (przy grodzi silnika) tunelu konsoli klimy i tam jest wąska klapka (taki prostokąt ułożony w pionie) należy ją otworzyć i wysunąć ten filtr na zewnątrz w prawo. Przy montażu nowego filtra należy pamiętać o odpowiednim jego montażu - według strzałek. Pozdrawiam.
- Praulinka
- Forum Audi A6 / A7
Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie trzeba odkręcać całego schowka, jego dolna część jest dzielona, wystarczy odkręcić/zdjąć tylną część (chyba czarną) i po lewej stronie jest klapka do filtra kabinowego. Pamiętaj także o tym, że filtrów jest 2 szt. - jeden wychodzi w bok, drugi musisz ściągnąć w dół za pomocą kawałka widocznej tasiemki (bo jest umiejscowiony jakby nad tym pierwszym) i dopiero wtedy wyciągnąć tak jak ten pierwszy.
Wykonane upgrade'y:
- lusterko wsteczne fotochrom
- alu lato 245/45/18 i zima 235/45/18
- AMI + 250GB HDD
- TV + DVD z 500 GB HDD + monitory w zagłówkach
Plany
- system kontroli ciśnienia w oponach
- lusterko wsteczne fotochrom
- alu lato 245/45/18 i zima 235/45/18
- AMI + 250GB HDD
- TV + DVD z 500 GB HDD + monitory w zagłówkach
Plany
- system kontroli ciśnienia w oponach
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Kontakt:
dokladie, trzeba odkrecic schowek, i jest po prawej stronie u dołu za klapka. wymienialem w zeszlym roku i w nastepnym tyg znowu sie za to zabieram.
Tu kolega Jakos78 a6-c64f-filtry-przeciwpylkowe-wymiana-vt10148.htm przedstawil foto historie krok po kroku jak to wyglada, dodam ze nie trzeba wykrecac srubki na 3-m zdjeciu, w wersji UK jest identycznie tylko ze (wiadomo) z drugiej strony.
Tu kolega Jakos78 a6-c64f-filtry-przeciwpylkowe-wymiana-vt10148.htm przedstawil foto historie krok po kroku jak to wyglada, dodam ze nie trzeba wykrecac srubki na 3-m zdjeciu, w wersji UK jest identycznie tylko ze (wiadomo) z drugiej strony.
- Modrzej
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
witajcie zdjec niemam ale sam to robilem wiec jestem duzych gabarytow ale mimo to dalem sobie rade wiec tak pod schowkiem od pasazera przy samej podlodze kolo swiatelka jest mala klapka wielkosci okolo 30 cm dludosci i 10 cm wysokosci trzeba ja podwazyc delikatnie od gory bo ma od gory 3 zatrzaski jak ja sciagniecie to mozna podswiecic latarko od dolu i zobaczycie box na filtry nastepnie odpiac klapke z tegoz boxu i wymienic filtry i po zabawie prawdopodobnie niemcy poto to wymyslili a nie jak w instrukcjach z filtrami powodzenia :-D
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLD 163KM
Dwa lata temu robiłem to zgodnie z instrukcją, ale jak można tak łatwo to sobie wymienię na skróty.Modrzej pisze:witajcie zdjec niemam ale sam to robilem wiec jestem duzych gabarytow ale mimo to dalem sobie rade wiec tak pod schowkiem od pasazera przy samej podlodze kolo swiatelka jest mala klapka wielkosci okolo 30 cm dludosci i 10 cm wysokosci trzeba ja podwazyc delikatnie od gory bo ma od gory 3 zatrzaski jak ja sciagniecie to mozna podswiecic latarko od dolu i zobaczycie box na filtry nastepnie odpiac klapke z tegoz boxu i wymienic filtry i po zabawie prawdopodobnie niemcy poto to wymyslili a nie jak w instrukcjach z filtrami powodzenia :-D