Wg mnie to nowy tym się czyści ale ze starym typem z siateczka jak pisze
citrin to nie ryzykowałbym czyszczenie a jedynie wymiane, fakt to około 300 zł ale trudno...
[ Dodano: 2012-11-01, 07:40 ]
Filtra oleju mam zalać olejem prawda?
Witam
Po prawie całym dniu przy wymianie odmy i oleju wraz z filrerm auto narazie nie odpalilo. Teraz ładuje aku a rano poluzuje przewody wysokiego cisnienia po 1 stronie po 5 sekundkach zmiana i po 2 stronie , a pozniej licze ze odpali... mysle ze niskie cosnienie nie zapowietrzylo sie przez wymiane odmy, pecherzy nie ma w przeowdzie od flitra.
[ Dodano: 2012-11-07, 14:05 ]
Poluzowałem przewody z prawej lewej strony pokręciłem 5 sekund następnie dokręciłem je i poluzowałem drugą stronę i 5 sekund kręciłem.
Jak wszystkie dokręciłem przewody wysokiego ciśnienia to pokręciłem z 8 sekund i auto ładnie odpaliło

. Do tej pory ładnie odpala. W poniedziałek
czyściłem CRC przepływke i wczoraj testowałem, wydaje mi się że ładnej chodzi. Postaram się na dniach zrobić dynamiczne. Jedynie co mnie dziwi i martwi to że narazie jak silnik jest rozgrzany to coś śmierdzi pod maską... nie wiem czy to przez to że narazie mam ściągnięta osłonę termiczną turbiny i coś gdzieś tam od tego śmierdzi czy to może olej gdzieś się wypala bo na pewno z przewodów pociekł albo WD 40 ... Dodam że jak dobrze odczytałem datę to moja odma była z 98 roku... chyba od nowości
[ Dodano: 2012-11-09, 09:23 ]
Zauważyłęm teraz że znów mi powrócił problem z odpalaniem na ciepłym silniku... kiedyś na forum o tym pisałem, później samo jakoś przeszło a wczoraj patrze znów to samo. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z odkręcaniem przewodów wysokiego ciśnienia albo z odpowietrzaniem? Może ktoś miał coś podobnego.