Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[KRAKOW]C.H. KROKUS -- PONIEDZIALEK -- godz. 20 --- 1 post.

Lokalna w/w grupa sympatyków Forum Audi A6 / A7.
Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Radosław
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Wyrwiząb » 20 paź 2012, 22:35

KOCUR!! Przeczytaj poniższy tekst, może Ci się przyda.

Dziś pierwszy raz w życiu na prawę dobrze wyczyściłem wnętrze samochodu (tak mi się wydaje). Dzięki Dawidowi, właścicielowi shinningcar.com i koledze Kosmo uało mi się wybrać odpowiednie środki do pielęgnacji.

Najpierw dokładnie poodkurzałem auto, a potem rozcieńczonym NIELSEN CYCLONE w proporcji 1:20 dokładnie wyczysciłem wszystkie plastiki. Czyściwo rozpylałem butelką z "psikpsikaczem" i wycierałem mikrofibrami. Do tej pory myślałem, że autko mam czyste i racjonalne dozowanie matowego plaka raz na tydzień załatwia sprawę, jenak prawda była okrutna i całe to czarne okrucieństwo wychodziło na kolejnych mikrofibrach. Brud był niemiłosierny i trzeba koniecznie DOKÂŁADNIE umyć wszystko, bo odpuszczenie tego etapu jest jak upychanie kolejnych tamponów nie pozbywając się już zużytych... Po tym zabiegu nadszeł czas na odżywienie plastików impregnatem POORBOY'S NATURAL LOOK. Nakładałem go takim gąbczasty dyskiem, dokładnie wcierając w powierzchnię i przecierając po około 10 minutach. Efekt jest wart każdej złotówki! Wszystko wygląda zupełnie inaczej, no i jakieś takie inne w dotyku, takie delikatne (chociaz może umysł płata mi figle z tym dotykiem). Po tych wszystkich egzorcyzmach zabrałem się za skórę. Użyłem GLIPTONE GT12 ddo czyszczenia nakładając go pędzlem takim jak do golenia i po paru minutach rugim podobnym ruchami kolistymi czyściłem ją, wcześniej dokładnie fotele przemyłem wilgotną szmatką. Po tym każdorazowo dokładnie wycierałem kolejnymi mikrofibrami odczekując około 30 minut przed nałożeniem odżywki GLIPTONE GT11. Nakładałem ją szmatką, dokładnie wcierając i zostawiając niewypolerowany na skórze. Po około godzinie poprawiłem już bardzo małą ilością preparatu i zostawiłem w spokoju na kolejne 30 minut. Auto w środku powala swoją urodą i świeżością, a zapach skóry który i tak miałem w aucie, teraz spotęgowany GT11 łagodnie koił ból kręgosłupa i pieścił nozdrza podczas powrotu do domu.

W tym tygodniu może uda mi się podjechać do shinningcar.com po "wycieraczkę niewidkę". Sporo na ten temat czytałem i interesowałem się RAIN'X, ale Dawid zasugerował mi 4NANO i chyba ten środek wybiorę na szyby. Boję się do jakich wniosków dojdę czytając na temat lakieru i jakie koszty to za sobą pociągnie :) Ale jak mawiali starożytni Czesi, na żonie i aucie się nie oszczędza.

Byłem dziś w autospecjal i mają fajne koszulki polo chyba po 79zł. Jeżeli chociaż raz chcecie poczuć się cudnie i kupić coś NOWEGO w salonie audi to może warto ;) Ja dziś kupiłem ramki na tablice rejestracyjne, pozbywając się tym samym żółtoniebieskich reklamujących używane części samochodowe w Szczytnie :)

Pozdrawiam Was ciepło
Nie widzicie tego, ale z grymasem bólu macham Wam ręką.
Wasz zmęczony Wojtek

madmajster
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: madmajster » 21 paź 2012, 00:27

Wyrwiząb pisze:Wasz zmęczony Wojtek... Ale jak mawiali starożytni Czesi, na żonie i aucie się nie oszczędza.

ja pierdo*l**e ty to książki zacznij pisać bo jak tak dbasz o żonę jak o to auto to pewnie codziennie cię po .l. całuje ... :p ;p
A teraz prędko! Zanim dotrze do nas, że to bez sensu...

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wyrwiząb » 21 paź 2012, 09:19

madmajster pisze:
Wyrwiząb pisze:Wasz zmęczony Wojtek... Ale jak mawiali starożytni Czesi, na żonie i aucie się nie oszczędza.

ja pierdo*l**e ty to książki zacznij pisać bo jak tak dbasz o żonę jak o to auto to pewnie codziennie cię po .l. całuje ... :p ;p
Nie codziennie tylko 5 razy w roku:

Po kolacji wigilijnej, zamiast prezentu pod choinką
We Wielkanoc
W sylwestra na kacu
W imieniny też zamiast prezenty
W urodziny

A bzykanko to tylko w celu przedłużenia gatunku, w pozycji "na Glempa" i przez dziurę w koszuli nocnej po ciemku ;)

Dziś pewnie cały dzień będę na rowerze smigał po dobra ekipa jedzie, ale jak wrócę za dnia to porobię fotki.

Pozdrawiam Was szumem przerzutki
Wojciech herbu stalowe udo

The Rock

Post autor: The Rock » 21 paź 2012, 17:30

<lol>

MikeeNHa

Post autor: MikeeNHa » 21 paź 2012, 21:12

Kupujesz Seba ? :)

The Rock

Post autor: The Rock » 22 paź 2012, 07:21

MikeeNHa, No ci powiem ze chcialbym taka bestie miec . Ps wiec kto dzisaj na spota uderza ??

MikeeNHa

Post autor: MikeeNHa » 22 paź 2012, 08:19

Siema !

Mnie dziś nie będzie na SPOCIE.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2012, 14:38 przez MikeeNHa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wyrwiząb » 22 paź 2012, 10:22

The Rock pisze:MikeeNHa, No ci powiem ze chcialbym taka bestie miec . Ps wiec kto dzisaj na spota uderza ??
Możliwe, że uda mi się dziś być i to z prezentami!!

[ Dodano: 2012-10-22, 10:31 ]
Co to za rower tam chowasz. 32 szprychy, obręcz jednokomorowa i bez hamulców tarczowych zwiastuje sprzęt raczej do jazdy po parku :) Nietuzinkowa waga, opona z tego co widzę odwrotnie założona (kenda czy dębica?) a gwarancja na jego części obejmowała pewnie wszystkie oprócz tych zrobionych z metalu i niemetalowych ;)
Przyjedź nim na spota kiedyś, może będę mógł mu/Tobie jakoś pomóc :)

The Rock

Post autor: The Rock » 22 paź 2012, 13:56

Kurde ja nie wiem czy przyjadę dzisiaj :(

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wyrwiząb » 22 paź 2012, 14:02

The Rock pisze:Kurde ja nie wiem czy przyjadę dzisiaj :(
To tak jakby powiedzieć że ziemia przestanie się kręcić dziś

Awatar użytkownika
Majkel23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Rocznik: 2007
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: Majkel23 » 22 paź 2012, 16:07

To kto dziś zawita?
Obrazek

norbert
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: norbert » 22 paź 2012, 16:24

Ja dziś powinienem przyjechać :)

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wyrwiząb » 22 paź 2012, 18:27

rubio pisze:Wyrwiząb, Kross A6 :) Myślę żeby sprzedać i kupić jakąś 29 <lol> albo motor enduro...
Kurcze jest teraz dużo rowerów z kołami 29, na olimpiadzie praktycznie 90% własnie ten standard był. Nie miałem jeszcze okazji jechać na rowerze w kołami mavic crossmax o tym rozmiarze i nie mam jak porównać sztywności bocznej ze swoimi. Jako były zawodnik, purysta, raczej zostanę przy 26. Cenię sobie sztywność przy agresywnej jeździe. Co do wyboru, to zależy ile chcesz przeznaczyć na rower. Jeżli to ma być sprzęt do 2000, to lepiej za to zatankuj auto :) Myślę, że optymalnie to 4500-5000 i wtedy na pewno rower będzie w miarę fajny. Jak coś ewentualnie upatrzysz to daj znać w którym sklepie. Mnie wszędzie jeszcze znają i praktycznie we wszystkich większych sklepach mogę jakiś rabat wycyganić

[ Dodano: 2012-10-22, 18:28 ]
Majkel23 pisze:To kto dziś zawita?
Kurcze ja może uciągnę, ale tak po 21 dopiero. Cały czas zasuwam w pracy

MikeeNHa

Post autor: MikeeNHa » 22 paź 2012, 19:57

feeble3 pisze:MikeeNHa, hahaha a mi cisnął że po olej jadę, a sam na pkp po ropę nagina :D
jesli chcesz pogadac o PKP to mysle, ze Wojtus bedzie bardziej docelowym rozmowca ;) Jesli chodzi o rope.. no coz, roznica jest taka, ze ja tylko to musze dolewac do mojej C6 <rotfl>

The Rock

Post autor: The Rock » 22 paź 2012, 19:58

Majkel23, Nie wieże kto się odezwał <szok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Małopolskie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja