[ A6 C5] Preparat do platików matowy nienabłyszczajacy jaki?
-
raftor
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
[ A6 C5] Preparat do platików matowy nienabłyszczajacy jaki?
Witam jak w temacie szukam preparatu do czarnych plastików , moze byc pianka cos ala plak , nie wiem
ale chciałbym aby efekt był matowy , a nie połysk jak w taryfie , obecnie wycieram sucha szmatka kurz , a preparatu
uzywam tylko do skór na tapicerke
pozdrawiam
ale chciałbym aby efekt był matowy , a nie połysk jak w taryfie , obecnie wycieram sucha szmatka kurz , a preparatu
pozdrawiam
-
0x4B25A
raftor, ja bym Ci polecił, co sam stosuję: http://www.autokosmetyki.pl/platinum-re ... ,p320.html
ja z czystym sumieniem mogę polecić ten preparat, sklep, i osobę jeśli chcesz dopieścić swój samochód:
http://kanar-customs.pl/sklep/konserwac ... 00-ml.html
http://kanar-customs.pl/sklep/konserwac ... 00-ml.html
- Wyrwiząb
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Radosław
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Re: Preparat do platików matowy nienabłyszczajacy jaki?
To ja Ci wkleję swoją dzisiejszą relację z czyszczenia auta. I zapomniej o plaku.raftor pisze:Witam jak w temacie szukam preparatu do czarnych plastików , moze byc pianka cos ala plak , nie wiem
pozdrawiam
Dziś pierwszy raz w życiu na prawę dobrze wyczyściłem wnętrze samochodu (tak mi się wydaje). Dzięki Dawidowi, właścicielowi shinningcar.com i koledze Kosmo uało mi się wybrać odpowiednie środki do pielęgnacji.
Najpierw dokładnie poodkurzałem auto, a potem rozcieńczonym NIELSEN CYCLONE w proporcji 1:20 dokładnie wyczysciłem wszystkie plastiki. Czyściwo rozpylałem butelką z "psikpsikaczem" i wycierałem mikrofibrami. Do tej pory myślałem, że autko mam czyste i racjonalne dozowanie matowego plaka raz na tydzień załatwia sprawę, jenak prawda była okrutna i całe to czarne okrucieństwo wychodziło na kolejnych mikrofibrach. Brud był niemiłosierny. Po tym zabiegu nadszeł czas na odżywienie plastików impregnatem POORBOY'S NATURAL LOOK (to samo co Ci Zibi06 polecił). Nakładałem go takim gąbczasty dyskiem, dokładnie wcierając w powierzchnię i przecierając po około 10 minutach. Efekt jest wart każdej złotówki! Wszystko wygląda zupełnie inaczej, no i jakieś takie inne w dotyku, takie delikatne (chociaz może umysł płata mi figle z tym dotykiem). Po tych wszystkich egzorcyzmach zabrałem się za skórę. Użyłem GLIPTONE GT12 ddo czyszczenia nakładając go pędzlem takim jak do golenia i po paru minutach rugim podobnym ruchami kolistymi czyściłem ją, wcześniej dokładnie fotele przemyłem wilgotną szmatką. Po tym każdorazowo dokładnie wycierałem kolejnymi mikrofibrami odczekując około 30 minut przed nałożeniem odżywki GLIPTONE GT11. Nakładałem ją szmatką, dokładnie wcierając i zostawiając niewypolerowany na skórze. Po około godzinie poprawiłem już bardzo małą ilością preparatu i zostawiłem w spokoju na kolejne 30 minut. Auto w środku powala swoją urodą i świeżością, a zapach skóry który i tak miałem w aucie, teraz spotęgowany GT11 łagodnie koił ból kręgosłupa i pieścił nozdrza podczas powrotu do domu.
W tym tygodniu może uda mi się podjechać do shinningcar.com po "wycieraczkę niewidkę". Sporo na ten temat czytałem i interesowałem się RAIN'X, ale Dawid zasugerował mi 4NANO i chyba ten środek wybiorę na szyby. Boję się do jakich wniosków dojdę czytając na temat lakieru i jakie koszty to za sobą pociągnie
Byłem dziś w autospecjal i mają fajne koszulki polo chyba po 79zł. Jeżeli chociaż raz chcecie poczuć się cudnie i kupić coś NOWEGO w salonie audi to może warto
Pozdrawiam Was ciepło
Nie widzicie tego, ale z grymasem bólu macham Wam ręką.
Wasz zmęczony Wojtek
raftor, a o które plastiki Ci chodzi? Zewnętrzne czy wewnętrzne...?
Jak ma być wewnątrz i pełen mat to czyścisz deskę APC (może być Valet Pro Interior APC) najlepiej miękką szczoteczką lub mikrofibrą drugiego sortu.
Następnie czekasz aż wyschnie jak należy. Warunek aplikacji - minimum 15 stopni celcjusza dla większości dressingów.
Deskę traktujesz Gtechniq C6 Matte Dash i jest matt jak cholera, a przy okazji długotrwale zabezpiecza działając antystatycznie i blokując UV (deska nie płowieje)
Wszystko dostaniesz w POLISHANGEL i w ShowCarShine.
Osobiście polecam preparat Sensitive Venus - w Audiolkach sprawdza mi się najlepiej dając efekt satyna półblask.
Jak ma być wewnątrz i pełen mat to czyścisz deskę APC (może być Valet Pro Interior APC) najlepiej miękką szczoteczką lub mikrofibrą drugiego sortu.
Następnie czekasz aż wyschnie jak należy. Warunek aplikacji - minimum 15 stopni celcjusza dla większości dressingów.
Deskę traktujesz Gtechniq C6 Matte Dash i jest matt jak cholera, a przy okazji długotrwale zabezpiecza działając antystatycznie i blokując UV (deska nie płowieje)
Wszystko dostaniesz w POLISHANGEL i w ShowCarShine.
Osobiście polecam preparat Sensitive Venus - w Audiolkach sprawdza mi się najlepiej dając efekt satyna półblask.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez SJake, łącznie zmieniany 1 raz.
-
karolsieradz
- Forum Audi A6 / A7

Witam !
A ja polecam ten środek :
http://moto.allegro.pl/matowy-plastik-s ... 75809.html
jest tani i bardzo skuteczny. Czyści bardzo dobrze. Nawet gumę z butów na listwach, czy boczkach drzwi. Plastik po umyciu jest matowy. Do nakładania najlepiej użyć ściereczki z mikrofibry
A ja polecam ten środek :
http://moto.allegro.pl/matowy-plastik-s ... 75809.html
jest tani i bardzo skuteczny. Czyści bardzo dobrze. Nawet gumę z butów na listwach, czy boczkach drzwi. Plastik po umyciu jest matowy. Do nakładania najlepiej użyć ściereczki z mikrofibry
-
0x4B25A
Tak i potem dotknij ubraniem... plamy gwarantowane... po co wymyślać, skoro można kupić dobry preparat do tego przeznaczony... za niewielkie pieniądze... nawet poleciłem taki, który używamstojaks pisze:w pierwszym lepszym motoryzacyjnym pierwsze lepsze czernidło do zderzaków i mat gwarantowany;] pozdrawiam
-
Arekwonski
- Forum Audi A6 / A7

-
ShineMaster-pl
Również polecę Poorboys Natural Look. Z wszystkich, które stosowałem PB daje najciekawszy efekt wizualny, jest też bardzo trwały i wydajny. Ja prywatnie używam co prawda trochę większe opakowanie bo 946ml i od roku ubyło może 1/3 butelki a auto wcale nie małe. Kurz się tak nie trzyma no i tworzywa w starym audi wyglądają o kilka lat młodsze. Nie ma właśnie tego efektu o którym pisałeś, że wszystko się błyszczy jakby "masłem było wysmarowane". Efekt jest matowy, a jeśli chcesz większy połysk to wystarczy zrobić aplikację na kilka warstw.
Jeżeli chcesz środek bardziej uniwersalny to warto się zainteresować 303 aeroscape protectant. Ja z powodzeniem stosuje go do plastikowych elementów zewnętrznych jak i plastikowych osłon silnika. z powodzeniem można go użyć na oponach uszczelkach jak i wnętrzu, desce rozdzielczej a nawet skórze.
Przygotowałem dla naszego klubu specjalny rabat, szczegóły znajdziecie w dziale "Reklamy firm"
Jeżeli chcesz środek bardziej uniwersalny to warto się zainteresować 303 aeroscape protectant. Ja z powodzeniem stosuje go do plastikowych elementów zewnętrznych jak i plastikowych osłon silnika. z powodzeniem można go użyć na oponach uszczelkach jak i wnętrzu, desce rozdzielczej a nawet skórze.
Przygotowałem dla naszego klubu specjalny rabat, szczegóły znajdziecie w dziale "Reklamy firm"