Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

wymiana silnika lub komputera

Wszystko co dotyczy benzynowych A6/A7, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
damian20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

wymiana silnika lub komputera

Post autor: damian20 » 04 wrz 2012, 00:11

wiatam.

a wiec tak. kupilem niedawno audi a6 c5 1.8t 2000r. angol po przekladce i to auto jakos dziwnie chodzilo tzn ja na gaz a auto mulilo sie szarpalo "strzelilo" i dopiero szlo . nie mialo za bardzo mocy. pierwszy mechanik wymienil turbine , cewki ,czujnik temperatury sprawdzil przeplywke sondy i stwierdzil ze nie wie co jest. koszt 1.500 zl a auto jak chodzilo tak chodzi. 2 mechanik po sprawdzeniu w serwisie audi ze silnik nie jest z tego auta bo w tym nadwoziu powinny wystepowas silnik AWT chyba tak mowil z nie AEB . i komputer cciagle wykrywa blad cos tam z walkiem rozrzadu. bo w instalacij jest wtyczka ktora nie jes nigdzie wpieta a tam cos powinno byc. a komus widocznie padl silnik wiec zalozyl ten tanszy i opchnal auto. i stwierdzil ze teraz albo wymiana silnika alb kompa i wiazki. i interesuje mnie co lepiej sie oplaca. niby komp z instalacja jest tanszy od silnika ale czy to napewno cos da. czy trzeba cos jeszcze wymieniac. :[

Awatar użytkownika
kolo98
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolo98 » 07 wrz 2012, 12:56

W 2000r. zmienili AEB na AWT, silnik AWT kosztuje 2000zł w górę, iwięc warto powalczyć z tym, mogę Ci zrobić fotkę głowicy AWT i będziesz wiedział czy brakuje Ci jakiegoś czujnika w swojej głowicy. Jesli cos to szukaj komputera z wiązką do aeb da rade to kupić za 300zł a wymiena nie jest bardzo trudna

damian20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: damian20 » 08 paź 2012, 17:34

no ok kupilem wiazke i kompa AEB pod ten silnik ale okazalo sie ze zly poniewaz cos tam jest zle bo nie chce sie polaczyc z licznikiem czy cos. i potrzebuje wiazki ale takiej ktora ma jedna pomaranczowa kostke ta co wchodzi do kompa. i moze wie ktos gdzie mozna takie cos dostac?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja