Witam kolegów serdecznie:)
Poproszę o małą poradę:) szukałem szukałem i nic jednoznacznego nie znalazłem:( wiec jak ktoś natknął się już na temat to poproszę o podlinkowanie, zamówiłem nowe klocki przód i tył oraz zacisk elektryczny prawy tył, chcę jeszcze dokupić w najbliższych dniach nowy płyn hamulcowy w aso, po czym będę to wszystko musiał wymienić:) klocki to pikuś natomiast chciałem was zapytać jak z wymianą tylnego zacisku? i płynu hamulcowego jak z odpowietrzeniem układu po wymianie zacisku? i jak w naszych autkach wymienić płyn, wymieniałem już płyn hamulcowy kiedyś ale było to kilka lat temu i tu pojawia się problem, gdyż z tego co wiem to w naszych autkach to już nie takie hop siup że po odpowietrzam poprzez naciskanie hamulca i popuszczanie odpowietrznika, jeśli ktoś mógł by mi podesłać jakieś wskazówki, porady, doświadczenia, procedury etc. to będę bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
[ A6 C6] Wymiana zacisku elektrycznego EPB
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[ A6 C6] Wymiana zacisku elektrycznego EPB
najlepszy i najwiękrzy forum na Audi A6 --? https://a6klub.pl
Kolego przede wszystkim będzie potrzebny VCDS bez niego nawet za tył się nie bierz, co do wymiany płynu to nie pomoge robiłem to w aso.?
a6-c6-klocki-tylne-tutorial-mojej-produkcji-vt16188.htm to może Ci się przydać
a6-c6-klocki-tylne-tutorial-mojej-produkcji-vt16188.htm to może Ci się przydać
-
- Forum Audi A6 / A7
neimaD, Dzieki bardzo:) VCDSa oczywiscie mam (ori ross tech) bardziej chodzi mi o wymiane calego zacisku z silniczkiem bo moj zacisk niedomaga (przez co spalil mi sie silniczek) no i plynu bo troche boje sie akcji odpowietrzania:( pozatym bede wymienial modul hamulca (wiem ze musze go zakodowac w pierwszej kolejnosci) ale to nie problem bo juz to kiedys robilem, klocki beda wymienione przod i tyl, no i koniecznie chce wymienic plyn hamulcowy, bo zacisk jest i tak do zdjecia wiec przy okazji chce zrobic plyn
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-08-21, 19:59 ]
po dlugim czasie meczenia sie z kontrolkami ostatecznie wymienilem wszystko i problem sie zakonczyl mam nadzieje ze dozywotnio gdyby ktos potrzebowal wskazowek jak i co zrobic to pisac bo robilem sam tak ze chetnie udziele wskazowek
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-08-21, 19:59 ]
po dlugim czasie meczenia sie z kontrolkami ostatecznie wymienilem wszystko i problem sie zakonczyl mam nadzieje ze dozywotnio gdyby ktos potrzebowal wskazowek jak i co zrobic to pisac bo robilem sam tak ze chetnie udziele wskazowek
-
- Forum Audi A6 / A7
wszystko wymienialem sam oprocz plynu bo tego sie troszke balem ale z tego co mechanik mowil to tak samo jak w kazdym innym samochodzie, czyli pompowanie i dolewanie
-
- Forum Audi A6 / A7