[ A6 C5] odłaczenie abs
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] odłaczenie abs
witam czy ktos moze potrafi odłaczyc abs oczywiscie w taki sposób zeby nie wyswietlały sie kontrolki (abs) oraz (!) na fisie .... słyszałem cos kiedys o zmostkowanu jakis kabli na pompie abs a mianowicie o mostkowanu kostki od sterownika abs.... moze ktos ma jakis pomysł albo wie jak to zrobic z własnego przypadku ....
auto-dizajn
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
To ma na celu ostrzegać Cię, że najważniejszy układ w samochodzie (odpowiedzialny za bezpieczeństwo Twoje i innych) jest niesprawny!
Nawet jeśli ktoś wie jak to zrobić to taka instrukcja nie powinna pojawić się na publicznym forum, które mogą przecież przeglądać handlarze szrotem/padliną zagrażającym kierowcy i innym uczestnikom ruchu - pomyśl.
Nawet jeśli ktoś wie jak to zrobić to taka instrukcja nie powinna pojawić się na publicznym forum, które mogą przecież przeglądać handlarze szrotem/padliną zagrażającym kierowcy i innym uczestnikom ruchu - pomyśl.
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nasuwa się pytanie - po co? Ja odłączam ABS w zimie wyjmując po prostu bezpiecznik. Lepsze wyczucie samochodu i łatwiej go zatrzymać na lodzie czy śniegu (hamowanie klinem). I wtedy nie przeszkadza mi choinka.
To brzmi, jakbyś właśnie chciał komuś wcisnąć samochód z jakimś problemem w abs, ale żeby się nie kapnął, że go nie ma:>
To brzmi, jakbyś właśnie chciał komuś wcisnąć samochód z jakimś problemem w abs, ale żeby się nie kapnął, że go nie ma:>
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7