Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi S6 // RS6 Shadow line look

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 18 wrz 2012, 11:37

Słuchaj. Ja nie mówię, że się znam ale przekazuję tutaj fakty od osób które mocno w tym siedzą.

Powiedz mi która część opisu tego produktu wskazuje, że ma on właściwości (lekko)ścierne ?

gość_

Post autor: gość_ » 18 wrz 2012, 11:44

Blade05 pisze:Słuchaj. Ja nie mówię, że się znam ale przekazuję tutaj fakty od osób które mocno w tym siedzą.

Powiedz mi która część opisu tego produktu wskazuje, że ma on właściwości (lekko)ścierne ?
prosze bardzo
Eliminuje lekkie rysy i zadrapania
nie zakrywa tylko elimunuje, ja tez troche w tym siedze i wiem co pisze

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 18 wrz 2012, 11:56

sadzik65439 pisze:
Blade05 pisze:Słuchaj. Ja nie mówię, że się znam ale przekazuję tutaj fakty od osób które mocno w tym siedzą.

prosze bardzo
Eliminuje lekkie rysy i zadrapania
nie zakrywa tylko elimunuje, ja tez troche w tym siedze i wiem co pisze
A wiesz co to jest marketingowy bullshit?! To jest WOSK. Nie pasta lekkościerna! W O S K !
Jakby to było takie cudowne to nikt nie jeździłby na polerki tylko nakładał taki "cudowny" wosk i miał nowy błyszczący lakier przez kolejne parę lat! Proszę zastanów się co za głupoty wypisujesz, bo ktoś w to uwierzy!!

Słuchaj nie bądź uparty jak osioł i nie próbuj bronić błędnej teorii.
Zwróciłeś mi uwagę i mimo, że byłem pewien swego postanowiłem na spokojnie się upewnić i sprawdzić to w paru (niezależnych) źródłach które tylko potwierdziły to co napisałem!

Serio, podpytaj się na spokojnie u ludzi którzy mają w tym doświadczenie, bo fakt ze w tym siedzisz wcale nie oznacza, że masz właściwą wiedzę i umiejętności ;) Można coś robić latami i bez konsultacji/konfrontacji z innymi robić to źle :p

Jeśli jednak wolisz dalej tak uważać to rób po swojemu i pozwól, że ja będę robił "po bożemu" <okok>

PS.: Tutaj masz preparaty Meguiar'sa to USUWANIA rysek: Swirlx i Scratchx 2.0

PS 2.: Tutaj jest ten wosk na stronie Meguiar'sa w UK: http://www.meguiars.co.uk/product/209/NXT-Tech-Wax-20/
w USA: http://www.meguiars.com/en/automotive/p ... waxreg-20/
Ani jednej wzmianki o usuwaniu rys :|
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2012, 12:34 przez Blade-Karol, łącznie zmieniany 1 raz.

gość_

Post autor: gość_ » 18 wrz 2012, 12:08

Blade05, czy ja gdzies napisalem pasta lekkoscierna?
wiec co to pasty scierno zarowno grubo jak i lekko
nxt generation nie jest zadna z nich
tak to jest wosk ze srodkami MIKROsciernymi

nie jest cudowny, bo nie usunie Ci duzych zarysowan, od tego jest wlasnie Swirlx czy Scratchx ( jesli mowimy o megsie)

nadal nie rozumiesz o co mi chodzi ten wosk nie spoleruje Ci auta ale jesli nalozylems wczesniej black hole to jego wlascicwosci mikroscierne usuna Ci calego powloke ktora nalozyles wczesniej

nxt sluzy do wydobycia wiekszej glebi lakieru stad srodki mikroscierne, po to zeby usunac mikroryski itp

w zyciu nie powiedzialem o duzych rysach czy tym podobnych

Jest to srodek slabiej scierny niz popularne mleczku polerskie sluzace do usuwania hologramow po polerce

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 18 wrz 2012, 12:15

sadzik65439 pisze:Blade05
tak to jest wosk ze srodkami MIKROsciernymi
A Ty dalej w to brniesz.... To gdzie tak jest napisane?! Juz prawie strona głupiej przypychanki. Daj konkretną informację, a nie marketingowe g....no. No chyba, że wierzysz w to co wypisują na tych stronach to luz <luzik>

gość_

Post autor: gość_ » 18 wrz 2012, 12:23

<radocha> ja wiem swoje Ty swoje
rob jak uwazasz polemika z Toba widze nie ma sensu

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 18 wrz 2012, 12:25

sadzik65439 pisze:<radocha> ja wiem swoje Ty swoje
rob jak uwazasz polemika z Toba widze nie ma sensu
Kur... proszę o KONKRETNÂĄ informację. Czy to tak dużo? Jeśli to co piszesz jest prawdą to na bank gdzieeeeeś o tym jest napisane... <luzik> A jak nie to nie wprowadzaj na forum ludzi w błąd. Dzięki.

Problem Audi A6 C6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Problem Audi A6 C6 » 18 wrz 2012, 12:39

Blade, ale ja pisalem o wosku dodo :)

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 18 wrz 2012, 12:44

truckman pisze:Blade, ale ja pisalem o wosku dodo :)
Możesz zapodać link o który Ci chodzi? ;)

Awatar użytkownika
Zagór
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Zagór » 18 wrz 2012, 12:46

Blade - spokojnie :), biorąc pod uwagę marketingowy bełkot, jak dla mnie jest różnica między eliminuje a maskuje i koniec, na detailingu się nie znam i nie zamierzam znać, auto idzie do blacharni, bo mi pani zaparkowała tyłem w przodzie :(, cofała żeby zrobić miejsce rowerzyście :(
A po lakierowaniu pójdzie do jakiegoś car-spa :)

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 18 wrz 2012, 12:50

Zagór pisze:Blade - spokojnie :), biorąc pod uwagę marketingowy bełkot, jak dla mnie jest różnica między eliminuje a maskuje i koniec, na detailingu się nie znam i nie zamierzam znać, auto idzie do blacharni, bo mi pani zaparkowała tyłem w przodzie :(, cofała żeby zrobić miejsce rowerzyście :(
A po lakierowaniu pójdzie do jakiegoś car-spa :)
Będzie szansa na grill z eSy? <cwaniak>

Problem Audi A6 C6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Problem Audi A6 C6 » 18 wrz 2012, 13:27

http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=333

Mi to opakowanie starczylo na 5 razy i jeszcze cos tam jest na maske i dach powiedzmy.

Wiele rodzajow, sa takze teraz wersje o suzo wiekszej trwalosci, bo ten to jak dobrze dbasz to przy ciemnym kolorze wytrzyma tak z 2-3 tygodnie, ale nakladanie to sama przyjemnosc. Na lato super sprawa

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 18 wrz 2012, 13:33

Dzięki za propozycję ;) Jak mi się NXT skończy to rozważę zakup tego produktu <okok>

Problem Audi A6 C6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Problem Audi A6 C6 » 18 wrz 2012, 13:51

Na lato naprawde polecam <okok> Chociaz ten co 5 miesiecy trzyma to i w zime mozna zapodac, tylko po jakims czasie trzeba by jakis cieply garaz znalezc i odnowic powloke. Chyba ze w zime nie jezdzisz.

Blade-Karol

Post autor: Blade-Karol » 18 wrz 2012, 13:53

truckman pisze:Chyba ze w zime nie jezdzisz.
Jeżdżę bokiem... ale jeżdżę :p I mam w miarę ciepły garaż (ok 12-15*C przy minusowych temp)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja