[kosmetyka] Polerowanie reflektorów w C6
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Przemcio, w C6 nie ma zwyczaju polerowania lamp.
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Byc może, ale jak nie polistyren to poliwęglan0x4B25A pisze:Gadeflin, klosze w C5 to nie to samo co w C6...
Jeżeli natomiast nawet szkło można spolerować to plastiki chyba bez problemu ?
Trezeba oczywiscie wiedzieć czym i jak, to prawda, ale pisanie że sie nie da to trochę świadczy tylko o tym, że piszący nie wie jak i czym to zrobić
Części samochodowe online - Motostacja pl
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Wszystko można zrobić, tylko jeśli wszyscy zaczną robić to w domach bez odpowiedniego zabezpieczenia to zaraz posypią się tematy "przypalony klosz co robić?"
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

No oczywista racjayukon pisze:Wszystko można zrobić, tylko jeśli wszyscy zaczną robić to w domach bez odpowiedniego zabezpieczenia to zaraz posypią się tematy "przypalony klosz co robić?"
Ale dokładnie to samo mozna napisać o kloszach w C5, Passatach B5 czy sławnych już Toyotach
Wszystkie sie da przypalić
Czyżby w C6 klosze były bardziej badziewne (w sensie że miekkie, delikatne) niż w C5 ? <szok>
Wszak nie raz już padło nawet na forum stwierdzenie, że im nowszy model auta tym jest gorzej
To trzeba być bardziej ostroznym
-
rafal149135
- Forum Audi A6 / A7

Mam z tworzywa lampy w Chryslerze, papier scierny 2500 a pozniej pasta polerska taka jak do lakieru K2 Ultra Cut (ta bez wosku), swieca sie jak psu jajca na jesien
ale roboty z 3-4h z jednym kloszem! Raz wpadlem na pomysl zeby uzyc do tego wiertarki - zly pomysl
spalilo klosz i trzeba bylo meczyc sie caly dzien z jednym kloszem tak wiec albo recznie albo cos co ma malo obrotow 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
3.0 BMK 224KM
To można polerować czy nie ?
Właśnie jestem na etapie wymiany żarówek w xenonie bo coś słabo świecą wydaje mi się, myślałem wtedy przy okazji polerkę zrobić, to co radzicie ?
Czy jest inny sposób, żeby polepszyć widoczność oprócz nowych żarówek, jak nie polerka ?
Czy zostać tylko przy wymianie żarówek ?
Właśnie jestem na etapie wymiany żarówek w xenonie bo coś słabo świecą wydaje mi się, myślałem wtedy przy okazji polerkę zrobić, to co radzicie ?
Czy jest inny sposób, żeby polepszyć widoczność oprócz nowych żarówek, jak nie polerka ?
Czy zostać tylko przy wymianie żarówek ?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

nikos, polerka pomoże wtedy jak klosze są już zmatowiale czy zżółknięte. Jak masz na nich tylko kilka rysek to niewiele Ci to da.nikos pisze:Czy jest inny sposób, żeby polepszyć widoczność oprócz nowych żarówek, jak nie polerka ?
Jezeli wymiana żarników niewiele dała to najprawdopodobniej sa wypalone odbłysniki, te za soczewką, wtedy tylko pozostaje ich regeneracja czyli napylanie aluminium na nowo
Przerabiałem to co prawda w A6C5, auto miało 8 lat, efekt swiecenia ksenonów był zadziwiająco mierny. Po napyleniu odbłysników - rewelacja
-
3.0 BMK 224KM
Kod: Zaznacz cały
Jezeli wymiana żarników niewiele dałaI chciałem od razu załatwić wszystko.
To myślicie , żeby spróbować sam żarnik czy od razu
?pozostaje ich regeneracja czyli napylanie aluminium na nowo
I gdzie takie coś się robi ?
Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

nikos, niewatpliwe nowe żarniki swieca lepiej niż ...no stare
Pytanie tylko czy o tyle lepiej, że już Cie to zadowoli ?
Ja obstawiam, że dopiero napylanie daje rewolucyjny efekt. U mnie po napylaniu nawet na starych zarnikach (miały duża białą gule na bańce ale działały jeszcze Ok - zapalanie, barwa normalne) zaczęło to działać całkiem całkiem. Wymieniłem na nowe żeby już wszystko było świeże
Pytanie tylko czy o tyle lepiej, że już Cie to zadowoli ?
Ja obstawiam, że dopiero napylanie daje rewolucyjny efekt. U mnie po napylaniu nawet na starych zarnikach (miały duża białą gule na bańce ale działały jeszcze Ok - zapalanie, barwa normalne) zaczęło to działać całkiem całkiem. Wymieniłem na nowe żeby już wszystko było świeże
-
spawn_mateo
- Forum Audi A6 / A7

w a6c6 nigdy nie probowalem w focusie to norma polerka itd ja bym zaczol tak jak ktos tam radzi i skonczyl na papierze wodnym 3000 pozatem polecam 3m system do regeneracji reflektorow, posiadam starego 605 peugeota i mam do niego zamilowanie jako komfort i miejsce w srodku dlatego go trzymamam choc siostra mi radzi sprzedac bomiejsce w garazu blokuje hehehe reflektory w srodku potraktowalem proszkiem do prania persil i naprawde super efect jak blendy sa wypalone albo osad na nich ale nie polecamraczej do a6c6 w starszych modelach jak c5 sprawdzone i daje rade trzeba dobrze wydmuchac wiem ze to glupio brzmi ale to akurat trick z bmw szwagier (przyszly ma pelno starych bmek ) i tak je regeneruje i hmmmmm jesli hodzi o peugeota to jestem zdumiony jesli chodzi o audi to probowalen na c5 tylko jesli chodzi o 3m system do regeneracji platikow reflektorow to sprawdzone poszukac na ebyu na pewno taniej niz od 3m i tyle ale ja reflektory czy to passat czy inne zawsze traktuje wpierw papierem wodnym i czasem zaczynam od 800 a koncze na 3000 potem pasta i jest git 
pewnie niektorych zaskocze ale jesli chodzi o detailng to mam doswiADCZENIE POWODZENIA
pewnie niektorych zaskocze ale jesli chodzi o detailng to mam doswiADCZENIE POWODZENIA
tom