Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AKN 2.5 150 KM] Różnice w pompach wtryskowych akn a afb

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
luki19811
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AKN 2.5 150 KM] Różnice w pompach wtryskowych akn a afb

Post autor: luki19811 » 02 wrz 2012, 20:12

Witam panowie na wstępie chciałem zaznaczyć iż przekopałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi która by mnie w stu procentach upewniła,mianowicie moje autko od dłuższego czasu ma problemy z odpalaniem jak przestygnie,jak ma 90 stopni odpala po powiedzmy 3-4 obrotach,jak ma 70 stopni pali od strzała zimny też dobrze pali ale jak postoi i przestygnie to jest tragedia,trzeba go kręcić i kręcić.Przeczytałem większość tematów z forum związanych z takimi sprawami i raczej nie ma innej możliwości niż pompa,dlatego zacząłem rozglądać się za pompą i znalazłem całe Audi a6 afb z uszkodzonym silnikiem ale z pompą po regeneracji która jest jeszcze na gwarancji.Panowie moje pytanie brzmi czy pompa z silnika afb podejdzie do silnika akn,nigdzie nie mogę odszukać interesującej mnie odpowiedzi dlatego postanowiłem założyć nowy temat.Z góry przepraszam jeśli temat był już omawiany i dziękuję za zainteresowanie tematem.

audi71
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: audi71 » 02 wrz 2012, 21:03

W intercarsie pokazuje mi że niby osobne są dla AKN i osobne dla AFB, a z drugiej strony numer pompy z AKN widziałem że montowali w allroadach BCZ, a o tym już intercars nie mówi... Sprawdź po numerach <okok>

michok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna

Post autor: michok » 04 wrz 2012, 09:56

audi71,
Jezeli wtryskiwacze i komputer jest z AKN to podejdzie pod BAU...po prostu bedzie mial 150 km :).
luki19811,
Mi sie wydaje, ze w tym momencie wtryskiwacze beda musialy byc inne ( bo przeciez jedno wspolgra z drugim ).

Lepiej gdyby sie wypowiedzial ktos ogarniety :)

luki19811
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Różnice w pompach wtryskowych akn a afb

Post autor: luki19811 » 04 wrz 2012, 12:54

OK panowie sprawdziłem pompy po numerach i wychodzi że są inne,mógłby mi ktoś dokładnie opisać czym one się różnią,podejrzewam że elektroniką sterującą,ale czy czymś jeszcze?Myślę co potrzebował bym przełożyć oprócz pompy,bo mogę kupić całe to audi za 3000zł i ewentualnie poprzekładać wszystko co potrzeba,nie wiem tylko jak wygląda sprawa z komputerem czy muszę przełożyć ecu i przeprogramować immo i przekładać zegary.Proszę o odpowiedz kogoś kto robił podobne rzeczy lub wie co zrobić by pompa z afb latała w akn :|

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja