[ AKN 2.5 150 KM] Różnice w pompach wtryskowych akn a afb
[ AKN 2.5 150 KM] Różnice w pompach wtryskowych akn a afb
Witam panowie na wstępie chciałem zaznaczyć iż przekopałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi która by mnie w stu procentach upewniła,mianowicie moje autko od dłuższego czasu ma problemy z odpalaniem jak przestygnie,jak ma 90 stopni odpala po powiedzmy 3-4 obrotach,jak ma 70 stopni pali od strzała zimny też dobrze pali ale jak postoi i przestygnie to jest tragedia,trzeba go kręcić i kręcić.Przeczytałem większość tematów z forum związanych z takimi sprawami i raczej nie ma innej możliwości niż pompa,dlatego zacząłem rozglądać się za pompą i znalazłem całe Audi a6 afb z uszkodzonym silnikiem ale z pompą po regeneracji która jest jeszcze na gwarancji.Panowie moje pytanie brzmi czy pompa z silnika afb podejdzie do silnika akn,nigdzie nie mogę odszukać interesującej mnie odpowiedzi dlatego postanowiłem założyć nowy temat.Z góry przepraszam jeśli temat był już omawiany i dziękuję za zainteresowanie tematem.
Różnice w pompach wtryskowych akn a afb
OK panowie sprawdziłem pompy po numerach i wychodzi że są inne,mógłby mi ktoś dokładnie opisać czym one się różnią,podejrzewam że elektroniką sterującą,ale czy czymś jeszcze?Myślę co potrzebował bym przełożyć oprócz pompy,bo mogę kupić całe to audi za 3000zł i ewentualnie poprzekładać wszystko co potrzeba,nie wiem tylko jak wygląda sprawa z komputerem czy muszę przełożyć ecu i przeprogramować immo i przekładać zegary.Proszę o odpowiedz kogoś kto robił podobne rzeczy lub wie co zrobić by pompa z afb latała w akn