Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

A6 C6 Jak dowiedzieć się co można podłączyć?

Car Audio
ODPOWIEDZ
bimusiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C6 Jak dowiedzieć się co można podłączyć?

Post autor: bimusiek » 09 sie 2012, 19:20

Zbieram się z zakupem Audi A6 C6 z 2004 r. Jednak nie wiem jak sprawdzić co ona w sobie ma, głównie chodzi mi o Audio. Byłem je oglądać i w Source było tylko CD. Niby jest zmieniarka na 6cd i Nawgiacja (nie ma płyty) ale czemu nie ma AUX? Właściciel mówi, że gniazdo znajduje się w zapalniczce. Niestety mam do przejechania 350km więc drugi raz już nie bardzo mam jak podjechać, a wszystko poza tym audio wiem i jestem chętny na nie.

Ktoś się orietnuje co i jak? I czy można tam zamontować i jeśli tak to za ile kabel do iPoda?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 09 sie 2012, 19:49

Moj Boze... Przeżywasz ten sam ból co ja. Zaraz dostaniesz upomnienie od administracji żeś się nie przedstawił (uprzedzam!).

Teraz tak... Określ co masz. Pewnie MMi Basic plus z czerwonym wyświetlaczem, nie?

Wsadź do zmieniarki płytę Mp3 i zobacz czy czyta - jesli tak - to masz zmieniarkę Mp3 a to jest zaje-isty plus! (ja nie mam na przyklad...)

On AUX nie ma wbudowanego. AUX dostępne jest w wersjach 2G High i 3G zdaje się i to jeszcze po odblokowaniu :) (poprawcie mnie jeśli się mylę).

Są na allegro przejściówki ktore imitują AUX jako 7 CD, 450 zł kosztuje to coś, ale u mnie to nie dziala.

Więc przede wszystkim - napisz jaką masz navi. Na wikipedii znajdziesz opis każdej z nich (wpisz w google mmi wikipedia)

Płytę do Navi możesz ściagnac z mojego chomika ('krowokator') jeśli to ta czerwona. Tam też instrukcja jak nagrać na CD. Jak coś - pisz priv.

bimusiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bimusiek » 09 sie 2012, 20:02

Z tego co sprawdziłem to mam MMI 2g. Kolorowy wyświetlacz jest, 6cd jest, navi jest.

Tzn nie ja mam, a mam nadzieję mieć. No właśnie nie mam jak sprawdzić nic bo jak już będę jechał po auto to z gotówką a chciałbym przed kupnem się upewnić co by coś stargować. Właściciel mówi że jest wtyczka AUX w zapalniczce... :/ Do autka mam 350km więc na cały dzień przygoda, niestety nie mam kiedy. :/

A jakbym zainstalował jakieś AMI? Coś tam na forum czytałem i do tego niby się da założyć.

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 09 sie 2012, 22:46

bimusiek pisze:Z tego co sprawdziłem to mam MMI 2g. Kolorowy wyświetlacz jest, 6cd jest, navi jest.

Tzn nie ja mam, a mam nadzieję mieć. No właśnie nie mam jak sprawdzić nic bo jak już będę jechał po auto to z gotówką a chciałbym przed kupnem się upewnić co by coś stargować. Właściciel mówi że jest wtyczka AUX w zapalniczce... :/ Do autka mam 350km więc na cały dzień przygoda, niestety nie mam kiedy. :/

A jakbym zainstalował jakieś AMI? Coś tam na forum czytałem i do tego niby się da założyć.
do 2g high sie podobno ami da, koszt rzędu 900 zł - 1100 zł

możliwe że jest i że jest nieodblokowane, ale to musisz pytać chlopakow z mmi 2g high, bo ja sie niestety nie znam na wyższej wersji, gdyż takowej nie posiadam.

daj kase do łapy i powiedz że tyle dasz za to auto. jak poczuje kase w ręce to sprzeda ;)

Swoją drogą, na AUXa znajdzie się rozwiązanie, mówie Ci. Jest za 450 zł aux do niego, w razie gdyby nie hulał, możesz odesłać. Firma NAVISERVICE z Józefowa na google, poszukaj, znajdziesz bankowo

bimusiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bimusiek » 09 sie 2012, 22:51

Jak na auxa tyle, to wole dopłacić 2x i mieć to AMI z iPodem, bo akurat na iPhonie muzyke trzymam. Aux to ostateczność, zwłaszcza że w obecnym aucie mam i gorszy dźwięk niż bezpośrednio. :/

bimusiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bimusiek » 10 sie 2012, 21:21

Tylko dla mnie ważna kwestia. Czy to się zachowuje jak oryginał? Tj. mogę z kierownicy przełączać muzykę, pokazuje tytuł utwory itd.? na AUX i USB mi nawet nie zależy, jedynie iPod bo tylko na tym mam muzyke.

Jeśli da radę, to jesteście w stanie polecić jakiś warsztat który by mi to zamontował w okolicach ÂŁodzi/Wielunia? :> Samemu to bym się raczej bał cośÂ ruszać. <mysli>

bimusiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bimusiek » 11 sie 2012, 13:25

Poczytałem własnie pooglądałem i mi się bardzo to podoba :D Wysłąłem już email do jakiegoś elektromechanika, może by umiał to założyć i będę happy. :>

bimusiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bimusiek » 11 sie 2012, 17:53

Kurcze, faktycznie łatwy montaż. :) Muszę teraz gdzieś tanio to namierzyć i będę montował jak już będzie auto :)

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 11 sie 2012, 20:33

bimusiek pisze:Kurcze, faktycznie łatwy montaż. :) Muszę teraz gdzieś tanio to namierzyć i będę montował jak już będzie auto :)
to chyba jedna z najprostszych rzeczy... bardziej nameczyłem sie z wymianą przedniej żarówki przy filtrze ;)
powodzenia!

bimusiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bimusiek » 11 sie 2012, 21:26

Nie wiem czy może ja słabo szukam, ale Dension 500 znajduje mi dopiero za około 1500zł. Skoro AMI można mieć za 1200zł to naprawdę lepiej tego densiona kupować?

W ogóle, jaka jest różnica między takim Dension 300 a 500? Na allegro sąÂ te 300 tylko. Na ebay mają pięćsetki ale droższe.

Inaczej, co wy byście polecili/założyli u siebie? :|

bimusiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bimusiek » 12 sie 2012, 15:19

No właśnie jakieś BT w schowku było, tzn zestaw głośniomówiący udało mi się na oględzinach przetestować. Prawdopodobnie we wtorek jadę jużÂ z gotówką po auto, to oblukam wreszcie co jest a czego brak :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja