A6 C6 Jak dowiedzieć się co można podłączyć?
A6 C6 Jak dowiedzieć się co można podłączyć?
Zbieram się z zakupem Audi A6 C6 z 2004 r. Jednak nie wiem jak sprawdzić co ona w sobie ma, głównie chodzi mi o Audio. Byłem je oglądać i w Source było tylko CD. Niby jest zmieniarka na 6cd i Nawgiacja (nie ma płyty) ale czemu nie ma AUX? Właściciel mówi, że gniazdo znajduje się w zapalniczce. Niestety mam do przejechania 350km więc drugi raz już nie bardzo mam jak podjechać, a wszystko poza tym audio wiem i jestem chętny na nie.
Ktoś się orietnuje co i jak? I czy można tam zamontować i jeśli tak to za ile kabel do iPoda?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
Ktoś się orietnuje co i jak? I czy można tam zamontować i jeśli tak to za ile kabel do iPoda?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
Moj Boze... Przeżywasz ten sam ból co ja. Zaraz dostaniesz upomnienie od administracji żeś się nie przedstawił (uprzedzam!).
Teraz tak... Określ co masz. Pewnie MMi Basic plus z czerwonym wyświetlaczem, nie?
Wsadź do zmieniarki płytę Mp3 i zobacz czy czyta - jesli tak - to masz zmieniarkę Mp3 a to jest zaje-isty plus! (ja nie mam na przyklad...)
On AUX nie ma wbudowanego. AUX dostępne jest w wersjach 2G High i 3G zdaje się i to jeszcze po odblokowaniu
(poprawcie mnie jeśli się mylę).
Są na allegro przejściówki ktore imitują AUX jako 7 CD, 450 zł kosztuje to coś, ale u mnie to nie dziala.
Więc przede wszystkim - napisz jaką masz navi. Na wikipedii znajdziesz opis każdej z nich (wpisz w google mmi wikipedia)
Płytę do Navi możesz ściagnac z mojego chomika ('krowokator') jeśli to ta czerwona. Tam też instrukcja jak nagrać na CD. Jak coś - pisz priv.
Teraz tak... Określ co masz. Pewnie MMi Basic plus z czerwonym wyświetlaczem, nie?
Wsadź do zmieniarki płytę Mp3 i zobacz czy czyta - jesli tak - to masz zmieniarkę Mp3 a to jest zaje-isty plus! (ja nie mam na przyklad...)
On AUX nie ma wbudowanego. AUX dostępne jest w wersjach 2G High i 3G zdaje się i to jeszcze po odblokowaniu

Są na allegro przejściówki ktore imitują AUX jako 7 CD, 450 zł kosztuje to coś, ale u mnie to nie dziala.
Więc przede wszystkim - napisz jaką masz navi. Na wikipedii znajdziesz opis każdej z nich (wpisz w google mmi wikipedia)
Płytę do Navi możesz ściagnac z mojego chomika ('krowokator') jeśli to ta czerwona. Tam też instrukcja jak nagrać na CD. Jak coś - pisz priv.
Z tego co sprawdziłem to mam MMI 2g. Kolorowy wyświetlacz jest, 6cd jest, navi jest.
Tzn nie ja mam, a mam nadzieję mieć. No właśnie nie mam jak sprawdzić nic bo jak już będę jechał po auto to z gotówką a chciałbym przed kupnem się upewnić co by coś stargować. Właściciel mówi że jest wtyczka AUX w zapalniczce...
Do autka mam 350km więc na cały dzień przygoda, niestety nie mam kiedy.
A jakbym zainstalował jakieś AMI? Coś tam na forum czytałem i do tego niby się da założyć.
Tzn nie ja mam, a mam nadzieję mieć. No właśnie nie mam jak sprawdzić nic bo jak już będę jechał po auto to z gotówką a chciałbym przed kupnem się upewnić co by coś stargować. Właściciel mówi że jest wtyczka AUX w zapalniczce...

A jakbym zainstalował jakieś AMI? Coś tam na forum czytałem i do tego niby się da założyć.
do 2g high sie podobno ami da, koszt rzędu 900 zł - 1100 złbimusiek pisze:Z tego co sprawdziłem to mam MMI 2g. Kolorowy wyświetlacz jest, 6cd jest, navi jest.
Tzn nie ja mam, a mam nadzieję mieć. No właśnie nie mam jak sprawdzić nic bo jak już będę jechał po auto to z gotówką a chciałbym przed kupnem się upewnić co by coś stargować. Właściciel mówi że jest wtyczka AUX w zapalniczce...Do autka mam 350km więc na cały dzień przygoda, niestety nie mam kiedy.
![]()
możliwe że jest i że jest nieodblokowane, ale to musisz pytać chlopakow z mmi 2g high, bo ja sie niestety nie znam na wyższej wersji, gdyż takowej nie posiadam.
daj kase do łapy i powiedz że tyle dasz za to auto. jak poczuje kase w ręce to sprzeda

Swoją drogą, na AUXa znajdzie się rozwiązanie, mówie Ci. Jest za 450 zł aux do niego, w razie gdyby nie hulał, możesz odesłać. Firma NAVISERVICE z Józefowa na google, poszukaj, znajdziesz bankowo
Tylko dla mnie ważna kwestia. Czy to się zachowuje jak oryginał? Tj. mogę z kierownicy przełączać muzykę, pokazuje tytuł utwory itd.? na AUX i USB mi nawet nie zależy, jedynie iPod bo tylko na tym mam muzyke.
Jeśli da radę, to jesteście w stanie polecić jakiś warsztat który by mi to zamontował w okolicach ÂŁodzi/Wielunia?
Samemu to bym się raczej bał cośÂ ruszać. 
Jeśli da radę, to jesteście w stanie polecić jakiś warsztat który by mi to zamontował w okolicach ÂŁodzi/Wielunia?

Nie wiem czy może ja słabo szukam, ale Dension 500 znajduje mi dopiero za około 1500zł. Skoro AMI można mieć za 1200zł to naprawdę lepiej tego densiona kupować?
W ogóle, jaka jest różnica między takim Dension 300 a 500? Na allegro sąÂ te 300 tylko. Na ebay mają pięćsetki ale droższe.
Inaczej, co wy byście polecili/założyli u siebie?
W ogóle, jaka jest różnica między takim Dension 300 a 500? Na allegro sąÂ te 300 tylko. Na ebay mają pięćsetki ale droższe.
Inaczej, co wy byście polecili/założyli u siebie?