Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C6] Bluetooth telefon - problem z rozłączaniem

Wnętrze
ODPOWIEDZ
doll00
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C6] Bluetooth telefon - problem z rozłączaniem

Post autor: doll00 » 07 sie 2012, 12:40

Witam,

Mam odwrotny problem niż niektórzy użytkownicy z tego forum, a mianowicie.
Używam w moim Audi funkcji telefonu, za pomocą telefonu komórkowego podłączonego przez Bluetooth oraz dodatkowo w samochodzie mam włożoną dodatkową kartę SIM, która jest duplikatem mojej karty z telefonu komórkowego (usługa multiSIM w Plus GSM).

Telefon działa w taki sposób, że po wejściu do samochodu łączy się z moim telefonem komórkowym przez Bluetooth, uaktualnia wtedy książkę telefoniczną z książką z telefonu komórkowego i później pozostaje połączony.

Po wyłączeniu samochodu, bluetooth w Audi powinien się automatycznie rozłączyć i później powinien już działać tylko mój telefon komórkowy.
Niestety tak się nie dzieje i dopóki jest zasięg, telefon komórkowy wciąż ma połączenie z samochodem.

W efekcie czego, czasami jak wrócę do domu lub podjadę do firmy to jeśli zapomnę wyłączyć bluetooth w telefonie komórkowym to jeśli ktoś zadzwoni na mój numer to zamiast telefonu komórkowego, dzwoni telefon w samochodzie :|

Jest to bardzo dziwne, bo myslałem, ze po wyłączeniu zapłonu bluetooth wyłącza się automatycznie, a ja na telefonie komórkowym na ikonie bluetooth wciąż widzę, że telefon jest połączony z samochodem, chociaż ten samochód jest np. wyłączony od kilku godzin.

Czy ktoś miał podobny problem?

P.S.
Zastanawiam się czy też tu coś nie miesza moja karta multi SIM, która jest wciąż włożona w samochodzie i która ma pierwszeństwo w przejmowaniu połączeń w momencie kiedy telefon samochodowy jest aktywny, ale po wyłączeniu samochodu chyba telefon też nie działa (tak miałem przeynajmniej przez ostatnie 7 lat w Volvo i tam to działało znakomicie).

pozdrawiam

doll00
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: doll00 » 07 sie 2012, 14:10

slavi16 pisze:doll00, Zanim dołączysz do klubu, powinieneś regulaminowo przedstawić się i przywitać w dziale Powitań
dzieki za przypomnienie, zrobione :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja