[ A6 C5] Klima padła
Koledzy chciałem się podpiąć do tematu.
Wczoraj podczas jazdy padła mi klimatyzacja.
Wszystko jak w powyższym temacie.
Z drobną jedynie różnicą: nie słychać żadnego kliknięcia - nic się nie załącza. Chłodziła jak należy i padła - w pewnym momencie poczułem bardziej wilgotne i ciepłe powietrze. Za chwilę już nic?
Econ mogę włączyć lub wyłączyć. Czy możliwe, że to któryś bezpiecznik?
Czy gdzieś w okolicy ÂŁęczycy możecie polecić jakiegoś fachowca??
[ Dodano: 2012-08-22, 07:53 ]
Wczoraj wieczorem zostawiłem samochód w Premio Szer w ÂŁodzi.
Dziś zajmą się klimatyzacją - jak będzie naprawiony napiszę co się działo z nią złego i czy warto tam zostawić WÓZ.
[ Dodano: 2012-08-23, 08:05 ]
22.08.2012 odebrałem samochód z Premio Szer z nadal nie sprawną klimatyzacją - Pan który się nią zajmował powiedział, że do wymiany jest sprzęgło elektromagnetyczne (cewka) sprężarki, ale żeby ją zdemontować trzeba mieć specjalny ściągacz którego nie mają i nie podejmą się demontażu. Za 9tyś mam wymianę rozrządu i umówiłem się w Bosh Serwis na wymianę z naprawą klimatyzacji, w poniedziałek odstawiam samochód - powiedzieli mi, że naprawią sprężarkę i koszty jej demontażu będą znikome. Przy okazji wymienię filtr osuszacz od klimy bo podobno żeby go wymienić trzeba ściągnąć przód.
Pod koniec przyszłego tygodnia dam znać co i jak, no i ile.
Zastanawiam się czy również za tym zamachem nie wymienić zawieszenia.
Wczoraj podczas jazdy padła mi klimatyzacja.
Wszystko jak w powyższym temacie.
Z drobną jedynie różnicą: nie słychać żadnego kliknięcia - nic się nie załącza. Chłodziła jak należy i padła - w pewnym momencie poczułem bardziej wilgotne i ciepłe powietrze. Za chwilę już nic?
Econ mogę włączyć lub wyłączyć. Czy możliwe, że to któryś bezpiecznik?
Czy gdzieś w okolicy ÂŁęczycy możecie polecić jakiegoś fachowca??
[ Dodano: 2012-08-22, 07:53 ]
Wczoraj wieczorem zostawiłem samochód w Premio Szer w ÂŁodzi.
Dziś zajmą się klimatyzacją - jak będzie naprawiony napiszę co się działo z nią złego i czy warto tam zostawić WÓZ.
[ Dodano: 2012-08-23, 08:05 ]
22.08.2012 odebrałem samochód z Premio Szer z nadal nie sprawną klimatyzacją - Pan który się nią zajmował powiedział, że do wymiany jest sprzęgło elektromagnetyczne (cewka) sprężarki, ale żeby ją zdemontować trzeba mieć specjalny ściągacz którego nie mają i nie podejmą się demontażu. Za 9tyś mam wymianę rozrządu i umówiłem się w Bosh Serwis na wymianę z naprawą klimatyzacji, w poniedziałek odstawiam samochód - powiedzieli mi, że naprawią sprężarkę i koszty jej demontażu będą znikome. Przy okazji wymienię filtr osuszacz od klimy bo podobno żeby go wymienić trzeba ściągnąć przód.
Pod koniec przyszłego tygodnia dam znać co i jak, no i ile.
Zastanawiam się czy również za tym zamachem nie wymienić zawieszenia.
Wczoraj - Audi 80 - dziś - A6 - jutro ...
-
- Forum Audi A6 / A7
witam wszystkich
ma moze ktos jakis pomysl dlaczego gas ucieka poprzez sprzegielko sprezarki??bylem juz w dwoch serwisach i schemat zawsze wyglada tak samo
mianowicie po naladowaniu klimatyzacji mowia zeby przyjechac i odebrac samochod poniewaz klimatyzacja chodzi bez zarzutu ale po przejechaniu kilometra gaz bardzo szybko wydostaje sie na zewnatrz poprzez sprazarke szczerze mowiac mam juz tego serdecznie dosyc
dodam jeszcze ze panel klimatronica czujnik i chlodnica klimatyzacji zostaly wymienione
z gory dziekuje za wszelka pomoc

mianowicie po naladowaniu klimatyzacji mowia zeby przyjechac i odebrac samochod poniewaz klimatyzacja chodzi bez zarzutu ale po przejechaniu kilometra gaz bardzo szybko wydostaje sie na zewnatrz poprzez sprazarke szczerze mowiac mam juz tego serdecznie dosyc
dodam jeszcze ze panel klimatronica czujnik i chlodnica klimatyzacji zostaly wymienione
z gory dziekuje za wszelka pomoc
pawel
Jak ucieka ze sprężarki to do regeneracji zimering uszczelniający, w sumie to takie łożysko uszczelniające tam jest, więc ono przepuszcza.
Ale w sumie w połowie sprężarki też jest uszczelnienie taka twarda uszczelka która też może przepuszczać i potem 6 długich śrub trzymających sprężarke ma też oringi uszczelniające i wystarczy że się wykruszy czy cokolwiek i znikać będzie.
dużo miejsc w sprężarce jest w staniu upuszczać czynnik.
Ale w sumie w połowie sprężarki też jest uszczelnienie taka twarda uszczelka która też może przepuszczać i potem 6 długich śrub trzymających sprężarke ma też oringi uszczelniające i wystarczy że się wykruszy czy cokolwiek i znikać będzie.
dużo miejsc w sprężarce jest w staniu upuszczać czynnik.
-
- Forum Audi A6 / A7
witam
ale czy mozliwe zeby ten czynnik uciekal tak szybko??? mianowicie az siwo zrobilo sie pod maska doslowie jak z czajnika przy gotujacej sie wodzie 

pawel