Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] problem z klimatyzacją w mojej audi 1.9 AVF

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
polak-86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] problem z klimatyzacją w mojej audi 1.9 AVF

Post autor: polak-86 » 02 sie 2012, 01:14

Witam,

mam pytanie czy może ktoś mi pomóc, po powrocie z urlopu jadąc wjechałem w większą dziurę, po czym zorientowałem się ze klima przestała chłodzić <uoee> , sprawdzałem na postoju i okazało się ze wentylator normalnie się załącza, na panelu wszystko ok, ale nie chodzi sprężarka...wcześniej byłem na vag (tzn w czerwcu) i pokazał się błąd czujnika cisnienia klimatyzacji i czujnik czystosci powietrza, wtedy klima nie chodziła pojechałem do mechanika ten zobaczył i walną w wentylator, który się zawiesił i nagle zaczęło wszystko chodzić i tak przez miesiąc do tego momentu jak wyżej.
i drugie ptanie o ten czujnik czystego powietrza gdzie on jest i co to za czujnik

z góry wielkie dzięki za pomoc

pozdrawiam

JACEKK.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: problem z klimatyzacją w mojej audi 1.9 AVF

Post autor: JACEKK. » 02 sie 2012, 13:03

polak-86 pisze:Witam,

mam pytanie czy może ktoś mi pomóc, po powrocie z urlopu jadąc wjechałem w większą dziurę, po czym zorientowałem się ze klima przestała chłodzić <uoee> , sprawdzałem na postoju i okazało się ze wentylator normalnie się załącza, na panelu wszystko ok, ale nie chodzi sprężarka...wcześniej byłem na vag (tzn w czerwcu) i pokazał się błąd czujnika cisnienia klimatyzacji i czujnik czystosci powietrza, wtedy klima nie chodziła pojechałem do mechanika ten zobaczył i walną w wentylator, który się zawiesił i nagle zaczęło wszystko chodzić i tak przez miesiąc do tego momentu jak wyżej.
i drugie ptanie o ten czujnik czystego powietrza gdzie on jest i co to za czujnik

pozdrawiam
podlaczam sie, gdzie jest ten czujnik jakosci powietrza i czy przez niego moze sie klima nie zalaczac??

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: problem z klimatyzacją w mojej audi 1.9 AVF

Post autor: axe » 02 sie 2012, 16:11

polak-86 pisze:Witam,

pozdrawiam
wg mnie odpadlo Ci (wykrecilo sie) sprzeglo od kompresora klimy - do sprawdzenia czy jest bo ciezko sie odkreca

czujnik jakosci powietrza jest przyczepiony na podszybiu do ramki w ktorej montujesz filtr kabinowy
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

polak-86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: polak-86 » 03 sie 2012, 12:35

Witam dzięki za info , a gdzie jest to sprzęgło kompresora żeby to sprawdzić?

pozdro

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: axe » 03 sie 2012, 13:29

polak-86 pisze:Witam dzięki za info , a gdzie jest to sprzęgło kompresora żeby to sprawdzić?

pozdro
w kole kompresora
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl