Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

odwołanie

Wszystko związane z ubezpieczeniem naszych aut. AC, OC, NW, wypadki, stłuczki, odszkodowania itp.
szary3216
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

odwołanie

Post autor: szary3216 » 31 maja 2012, 14:47

potrzebuje napisać odwołanie od kosztorysu samochodu... jak na razie wycenili mi za naprawę 4tyś a moim zdaniem nie naprawie go za tyle oraz nie wliczyli połowę części albo dali tylko 50% wartości nie oryginalnej części...

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 31 maja 2012, 17:28

Sam odwołaniem nie zwojujesz, idz do niezależnego rzeczoznawcy zapłacisz 600 a zwojujesz dużo więcej, Ogólnie to od początku trzeba iść do takiego rzeczoznawcy a nei czekać na wyznaczonego :)

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 31 maja 2012, 17:34

Co cie obchodzi ta wycena, zostaw auto w warsztacie i naprawiaj bezgotówkowo. Dopóki koszty naprawy nie przekroczą szkody całkowitej nie powinno być żadnych problemów. Te wyceny zawsze tak wyglądają, a potem płacą 3x tyle ;)
No chyba, że chodzi ci o kasę do rączki, a nie o naprawienie po ludzku auta... .

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM

Post autor: krzycho2626 » 31 maja 2012, 18:10

Najbliższy serwis audi i prostujesz ubezpieczalnie aż buczy.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! :)

BartG60
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: odwołanie

Post autor: BartG60 » 03 cze 2012, 08:54

szary3216 pisze:potrzebuje napisać odwołanie od kosztorysu samochodu... jak na razie wycenili mi za naprawę 4tyś a moim zdaniem nie naprawie go za tyle oraz nie wliczyli połowę części albo dali tylko 50% wartości nie oryginalnej części...
Właśnie mam taką akcje, wycene zrobili mi na niektórych częściach made in China co znacznie zaniżyło odszkodowanie.
A jak dostali wycene z aso to wystawili auto na aukcje i mówili że koszty naprawy przekroczyły 70% wartości auta,
mimo że moje odszkodowanie jest z OC sprawcy, czyli do 100% wartości.
Kręcą jak się da, no zobaczymy heh...
Polecam Ci wstawić auto do jakiegoś serwisu i zapłacić za samą wycenę.
(nie musisz tam naprawiać auta)
Tylko musisz pamiętać żeby naprawa nie przekroczyła wartości 100% auta z OC i ok 70% z AC
ponieważ zlicytują Ci samochód i wyjdzie że dostaniesz grosze.

igorw

Post autor: igorw » 03 cze 2012, 14:08

szary3216 pisze:a moim zdaniem nie naprawie go za tyle
a ile Twoim zdaniem i jakie masz na to argumenty? Bo do tego sprowadza się pisanie odwołania.

BartG60
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BartG60 » 03 cze 2012, 19:06

igorw pisze:
szary3216 pisze:a moim zdaniem nie naprawie go za tyle
a ile Twoim zdaniem i jakie masz na to argumenty? Bo do tego sprowadza się pisanie odwołania.
no właśnie dobre pytanie, a co masz uszkodzone?

szary3216
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szary3216 » 05 cze 2012, 09:51

błotnik słupek dzwi przednie tylnie i cala strona do malowania

BartG60
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BartG60 » 08 cze 2012, 08:22

szary3216 pisze:błotnik słupek dzwi przednie tylnie i cala strona do malowania
Za 4 tyś spokojnie naprawisz tylko że sam wszystko będziesz musiał załatwić żeby starczyło $.
Jak byś wstawił do warsztatu to ta naprawa kosztowała by pewnie z 8 tyś na nowych częściach.
(jak nie lepiej) ale nic by Ciebie to nie interesowało <luzik>

Awatar użytkownika
blackberd
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blackberd » 08 lip 2012, 10:46

Z ASO też radze uważać ,ostatnio w Magro w Tychach usłyszałem że naprawią gościowi ale na zmienikach (chyba że sobie dopłaci do oryginałów) bo oni nie będą się szarpać z TU.Nie będę w niedzielny poranek cytował co powiedziałem gościowi na ten temat i co myślę o tego typu ASO .
Ja zawsze zapraszam do lektury http://www.rzu.gov.pl/vademecum-ubezpieczonego
by poszkodowany wiedział jakie ma prawa i co się mu należy i by uświadomił sobie że TU ZAWSZE PRÓBUJE OKRAÂŚć POSZKODOWANEGO.
Czy poszkodowany się na to zgodzi czy nie, jak daleko się posunie w walce o swoje odszkodowanie.... to już jego decyzja <mysli>

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM

Post autor: MaTyS » 02 sie 2012, 12:46

No niestety wychodzi na to, że PZU zmieniło swoją politykę i nie jest już tak kolorowo jak wcześniej.
Przytarłem lekko auto, dzwonie jak zwykle do ASO, wysyłam im kosztorys (oczywiście śmiesznie niski jak zwykle) i zonk... .Pan z ASO twierdzi, że od dłuższego czasu mają problem z zatwierdzaniem przez PZU ceny roboczogodziny, i że będę musiał dopłacić z własnej kieszeni <wnerw>
Nie będzie to duża kwota, ale nie po to dopłacałem aby mieć auto naprawiane w serwisie na ori częściach, żeby potem próbowano mnie wydymać i sięgać po kasę z mojej kieszeni... .
Jeżeli faktycznie nie pokryją całej wartości naprawy, to po pierwsze napiszę odwołanie, a po drugie zrezygnuję z ich usług.

Awatar użytkownika
blackberd
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blackberd » 03 sie 2012, 09:53

MaTyS
Może się trochę przejmą bo w końcu "autocasco"...trochę kasy im dawałeś i to dobrowolnie w zamian za dobre samopoczucie (bardzo często złudne).Powtarzałem to już wiele razy i powtórzę raz jeszcze ...Towarzystwa Ubezpieczeniowe to złodzieje im większe tym bardziej sobie pozwalają....Jak widać coraz więcej kolegów na forum ma z nimi "schody"...największym błędem było by "odpuścić" a tym samym zaakceptować to co robią.

ps.Przemyśl czy ma sens płacenie autocasco.
Jeśli jeździsz w miarę rozsądnie to prawdopodobieństwo skasowania jest niewielkie,przy drobnych uszkodzeniach zrobisz z "kieszeni" by nie potracić zniżek,jak boisz się złodziei to za cenę jednej składki napakuj do auta zabezpieczeń (zamiast się męczyć z twoim wezmą ubezpieczonego bez tylu blokad:))
Płacąc autocasco tak naprawdę oddajesz złodzieją (w garniturach) auto po kawałku dobrowolnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja