Witam wszystkich to mój pierwszy post oczywiście przywitam się w odpowiednim miejscu na forum .
Sprawa jest taka że mam problem z elektryką mianowicie
1) Nagle z dnia na dzieĂą przestał działać "buczek" od włączonych świateł , ze jak otworze drzwi to nic nie pika ani nic Od razu pisze że na podsufitce po otwarciu drzwi zaświeca się światło. Co mam sprawdzić ? czy coś wymienić ?
2) Jakiś czas temu zaczęła się dziać dziwna rzecz typu: Otwieram samochód kluczykiem wchodzę do niego i nawet z otwartymi drzwiami zamyka się samochód słychać dźwięk mechanizmów , inny przykład wsiadam do samochodu wkładam kluczyk do stacyjki , mam zamknięte drzwi , rozmawiam przez telefon i po chwili samochód się zamyka Boje się ze kiedyś będę wkładał coś do auta i zamknę drzwi przez przypadek a kluczyki będą w środku i centralka mi drzwi zamknie i będę w dupie . Co to może być ?
2 problemy z elektryką
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Oba tematy wałkowane na forum. Brak dźwięku buczka o niezgaszonych światłach to sprawa mikrostyku. Poczytaj tu: https://a6klub.pl/a6-c5-zamek-strona-lp-vt31231,15.htm.
A co do samoczynnego zamykania się auta,jest to poprostu zabezpieczenie auta. Jezeli po otwarciu zamkow nie zostana otwarte drzwi przez ok.30 sekund auto sie zamknie samoczynnie.
A co do samoczynnego zamykania się auta,jest to poprostu zabezpieczenie auta. Jezeli po otwarciu zamkow nie zostana otwarte drzwi przez ok.30 sekund auto sie zamknie samoczynnie.
No spoko przeczytałem ale dalej mam pytania . Ale światło się zaświeca po otworzeniu drzwi , wiec dlaczego mikrostyk miałby być zepsuty przecież on też odpowiada za światło i tego buczka. Da się go coś z tym zrobić? A co do zamykania drzwi to dzieje się to od krótkiego czasu wcześniej tak nie było wiec niby dlaczego teraz się zabezpieczenie włączyło ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolega napisał, że siedzi w środku i czasem auto też się zamknie. Więc tak - zobacz czy FIS wyświetla Ci, że masz otwarte prawe drzwi. Na 99% stawiam na mikro styk w zamku drzwi gdyż ja tak miałem u siebie, że po otworzeniu drzwi pilotem i otwarciu którychkolwiek prawych drzwi auto mi tego nie widziało i zamykało drzwi po pewnym czasie. Naprawiłem u elektryka swojego mikro styki i wszystko jest idealnie. Sprawdź czy z innymi drzwiami też Ci się tak dzieje.
Ride Or Die
-
- Forum Audi A6 / A7
Więc tak jak Ci piszę kolego uderzaj do dobrego elektryka który powymienia Ci mikro styki w zamkach u mnie to pomogło na wszystkie drzwiach, kosztu nie podam bo robiłem kilka jeszcze innych rzeczy i płaciłem za ogół prac. Nie daj sobie wmówić że masz wszystkie zamki do wymiany, bo mnie też tak nie jeden gadał, a został mi polecony rzeczowy gość i po sprawie.
Ride Or Die