[Audi A6 C5] A6 C5 wymiana zegarów kilka pytań.
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C5] A6 C5 wymiana zegarów kilka pytaĂą.
Witam.
Niedawno zepsuły mi się zegary a dokładnie padł kompletnie cały FIS i do tego zepsuł się silniczek obrotościomierza. Moje auto jest z 2000 i mam możliwość zakupu zegarów z audi po lifcie 2001-2004 ze sprawnym fisem ale z anglika. Czy pomoże mi ktoś w temacie czy nie będzie to miało znaczenia że zegary są z auta po lifcie, i czy bez problemu da się przestawić w Vagu by wskazywał kilometry zamiast mil i czy da się wpisać mój oryginalny przebieg z obecnego licznika. Bo same tarcze to sobie przełożę z tego zepsutego by nie mieć na tarczy wskazaĂą w milach i km. Proszę o pomoc bo nie wiem czy w ogóle kupować te zegary.
Z góry dzięki.
Pzdr
Niedawno zepsuły mi się zegary a dokładnie padł kompletnie cały FIS i do tego zepsuł się silniczek obrotościomierza. Moje auto jest z 2000 i mam możliwość zakupu zegarów z audi po lifcie 2001-2004 ze sprawnym fisem ale z anglika. Czy pomoże mi ktoś w temacie czy nie będzie to miało znaczenia że zegary są z auta po lifcie, i czy bez problemu da się przestawić w Vagu by wskazywał kilometry zamiast mil i czy da się wpisać mój oryginalny przebieg z obecnego licznika. Bo same tarcze to sobie przełożę z tego zepsutego by nie mieć na tarczy wskazaĂą w milach i km. Proszę o pomoc bo nie wiem czy w ogóle kupować te zegary.
Z góry dzięki.
Pzdr
Ride Or Die
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ernesto
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
mile na kilometry i odwrotnie nie problem , znasz pin licznika starego i nowego to tez przebieg bedziesz mial jak w ori , teraz tylko jak z immo zeby sie nie okazalo ze masz w aucie 2 a teraz w zegarach 3 ? to tez obejdziesz zgrywajac epprom ze starego do nowego i wszystko dziala jak z fabryki , jak masz immo tej samej generacji to tylko kodowania i adaptacje i bangla
zapodaj zdjecie licznika jaki masz
zapodaj zdjecie licznika jaki masz
ANIMAL
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ernesto
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
mozesz go zakupic przekodowac i bedzie dzialal tylko te immo , zawsze mozesz wylaczyc i jezdzic w numerze licznika z tylu jest numer po nim bedzie wiadomo jakie immo siedzi w nim ? chyba ze znasz magika w Polsce takich nie brakuje i zgra i wgra do nowego licznika wsad to mozesz juz kupowac go , jak nie chcesz placic i zrobic samemu to numer licznika i jakie immo jest bedzie wazne , potem reszta jak pisalem wyzej
ANIMAL
-
- Forum Audi A6 / A7
Znalazłem na zegarach dwie naklejki na jednej większej jest numer części, numer VIN i Vers. nr:D11 druga jest mniejsza pod środkowym przewodem z kostką podłączonym do zegarów i tam jest napisane VOD: 110 008 948/002 nic więcej nie ma. Dzwoniłem do gościa by mi przysłał zdjęcie z tyłu tych zegarów ale umilkł.
W każdym bądź razie dziękuję Ci za okazaną pomoc i oczywiście punkcik.
W każdym bądź razie dziękuję Ci za okazaną pomoc i oczywiście punkcik.
Ride Or Die
-
- Forum Audi A6 / A7
Koledzy kopie stary temat ale mam pytanie i chciałbym uzyskać w miarę najpewniejsza odpowiedz. Mam 1.8t z 99r zegary bez FIS z analogowym zegarkiem. Jestem w trakcie zakupu tych zegarów z FIS'em http://allegro.pl/show_item.php?item=2739733783 również 1.8t pomijając dokupienie manetki zegary będą działały bez dodatkowych przeróbek?
z góry dzięki.
z góry dzięki.
beda , ale na vagu ustawiasz wersje usa/eng (niepamietam jaka tam jest opcja) i powinien hulac wedle mil a nie km/himm3 pisze:A co do zegarów z anglika to przecież 100 km/h jest po środku u góry w zegarach w wersji europejskiej a w angliku jest z inna pozycja bardziej z lewej strony, po przełożeniu tarczki wskazania nie będą przekłamane?