Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ALF 2.4 165 KM] czasem mocny, czasem słaby silnik

Silniki benzynowe
SebastianB
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SebastianB » 10 lip 2012, 13:39

Mam identyczny problem co autor wątku. Samochód ledwo rusza z miejsca gdy temperatura na zewnątrz jest powyżej 28-30 stopni. Zauważyłem, że po wyłączeniu całego klimatronika samochód dostaje wigoru jak w dni kiedy jest chłodno. Mam prośbę do autora wątku o sprawdzenie czy zaobserwował u siebie podobne zachowanie.

Awatar użytkownika
robi1704
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: robi1704 » 16 lip 2012, 17:06

no dokładnie kolego taki objaw jest. Przy włączonej klimie jest istna masakra a jak tylko sie wyłączy klime auto wraca do siebie i zaczyna jeździć normalnie.
Powiem szczerze że nie ma chyba na to mądrych niestety :(. byłem na hamowni i ponoć klima zabiera tylko 5KM więc to praktycznie nic, a jak się jeździ z klimą w takie upały to wrażenie jest takie jak by tam zostało tylko te 5KM a reszta poszła w las. Taki objaw jest najczęściej w korku albo na światłach jak się włączy drugi wentylator. Po prostu wtedy jest MASAKRA. Hamownia nic nie wykazała wręcz przeciwnie a auto jak nie jeździło tak nie jeździ i myślę kolego że trzeba się po prostu do tego przyzwyczaić bo uwierz mi tyle kasy na części ile ja wydałem bez skutku mnie w 100% satysfakcjonującego to podejrzewam że drugi taki samochód mógłbym na części kupić. Jedyne co Ci powiem to Mega różnice zauważyłem po wymianie CEWKI. Jest na prawdę ogromna różnica w jeździe, ale uważam że to nie jest w pełni to co być powinno. Co gorsza nie ma znaczenia czy się jedzie na benzynie czy na gazie bo objaw jest ten sam. Pozostała mi do wymiany jeszcze Przepustnica i chyba w tym tygodniu będę ją miał to zdam relacje czy może jakimś cudem coś się poprawiło :):):)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja