[ ALF 2.4 165 KM] czasem mocny, czasem słaby silnik
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam identyczny problem co autor wątku. Samochód ledwo rusza z miejsca gdy temperatura na zewnątrz jest powyżej 28-30 stopni. Zauważyłem, że po wyłączeniu całego klimatronika samochód dostaje wigoru jak w dni kiedy jest chłodno. Mam prośbę do autora wątku o sprawdzenie czy zaobserwował u siebie podobne zachowanie.
- robi1704
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
no dokładnie kolego taki objaw jest. Przy włączonej klimie jest istna masakra a jak tylko sie wyłączy klime auto wraca do siebie i zaczyna jeździć normalnie.
Powiem szczerze że nie ma chyba na to mądrych niestety
. byłem na hamowni i ponoć klima zabiera tylko 5KM więc to praktycznie nic, a jak się jeździ z klimą w takie upały to wrażenie jest takie jak by tam zostało tylko te 5KM a reszta poszła w las. Taki objaw jest najczęściej w korku albo na światłach jak się włączy drugi wentylator. Po prostu wtedy jest MASAKRA. Hamownia nic nie wykazała wręcz przeciwnie a auto jak nie jeździło tak nie jeździ i myślę kolego że trzeba się po prostu do tego przyzwyczaić bo uwierz mi tyle kasy na części ile ja wydałem bez skutku mnie w 100% satysfakcjonującego to podejrzewam że drugi taki samochód mógłbym na części kupić. Jedyne co Ci powiem to Mega różnice zauważyłem po wymianie CEWKI. Jest na prawdę ogromna różnica w jeździe, ale uważam że to nie jest w pełni to co być powinno. Co gorsza nie ma znaczenia czy się jedzie na benzynie czy na gazie bo objaw jest ten sam. Pozostała mi do wymiany jeszcze Przepustnica i chyba w tym tygodniu będę ją miał to zdam relacje czy może jakimś cudem coś się poprawiło
:):)
Powiem szczerze że nie ma chyba na to mądrych niestety