Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Ogólna prośba odnośnie nr części

Elektryka
ODPOWIEDZ
liberro

[ A6 C5] Ogólna prośba odnośnie nr części

Post autor: liberro » 09 lip 2012, 08:31

Sie ma koledzy , długo mnie tu nie było i pewnie dużo sie po zmieniało ale urodziła mi się córka i życie wywróciło mi się do góry nogami :) Jak tak patrze na wiadomości które otrzymałem to będzie już z rok :) Dlatego proszę nie banujcie mnie odrazu jeśli zrobię coś niezgodnego z regulaminem.

Potrzebuje pomocy na szybko. Otóż po krótce napiszę tylko tyle że jakiś czas temu w mojej A6 zaczęło telepać samochodem podczas jazdy im niższe obroty miał silnik tym bardziej nim rzucało. Mechanik sprawdził świece , cewki oraz wtrysk i okazało się że wypada zapłon na jednym z cylindrów jednak usterka była natury elektrycznej i odesłał mnie do elektromechanika. Elektromechanik zdiagnozował usterkę po 3 dniach . Pojechałem odebrać samochód , powiedział mi że wymienił moduł zapłonu zapłaciłem wsiadłem i ruszyłęm do domu. Już po drodze zauwazyłem ze samochód dziwnie sie prowadzi . Chociaż pracował na wszystkie gary ,zaczynał szarpać a na skrzyżowaniach gasnąć . Gdy dojechałem do domu na ciepłym nie chciał odpalić . Zajrzałem pod maskę.... Zamiast modułu boscha przykręcili i to jeszcze na jedna śrubkę jakieś chiĂąskie hu... wie co. Dzwonie do gościa ale nie odbiera telefonu . Starego modułu mi nie oddał i teraz nie wiem jaki miał nr części. Nie mam również ETKI bo gdzies przy zmiane lapka przepadło mi sporo rzeczy. Czy któryś z Was po nr VIN mógłby mi ustalić nr części ?

Pozdrawiam
Liberro

Awatar użytkownika
woj_b
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: woj_b » 09 lip 2012, 15:04

Witaj. Mam nadzieję, że Masz na myśli ten moduł zapłonowy VW - Audi nr 4D0905351 BOSCH.
A jak chcesz poszukaj w ETKA online, ktoś kiedyś zamieścił na forum <okok> .
http://ifinterface.com/techtest/cp2/A3R1383Y522Q/ - trzeba kliknąć "CarProg2" i wybierasz co Cię interesuje.
Powodzenia.

michok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna

Re: Ogólna prośba odnośnie nr części

Post autor: michok » 09 lip 2012, 20:12

liberro pisze:Sie ma koledzy , długo mnie tu nie było i pewnie dużo sie po zmieniało ale urodziła mi się córka i życie wywróciło mi się do góry nogami :)
Liberro
Gratuluje i powodzenia z samochodem zycze...a elektromechanika to bym za jaja powiesil...

liberro

Post autor: liberro » 11 lip 2012, 08:46

Dzięki Michok ... Dzięki Woj_b :) Okazało się że moduł jest taki sam jak drugi bo są dwa :) Woj_b z nr prawie trafiłeś na koĂącu jest jeszcze literka A .

Niestety czas oczekiwania na część 14 dni. Wybrałem się do gościa po stary moduł . Facet sie trochę wku... Jak mu powiedziałem że auto owszem pracuje na wszystkie gary ale coś jest popierniczone bo gaśnie szarpie itp to mi powiedział że to co miał zrobić to zrobił bo chodzi na wszystkie cylindry a reszta to juz nie jego sprawa. Mówi ze jak chce to może go podłączyć pod komp. i sprawdzić błędy wiec mówię mu ok. Prawie godzinę próbowali odczytać błędy ale ich laptoki nie chciały sie połączyć . Zaczął wydziwiać ze nie mam zasilania w OBD itp I zapytał mnie czy kiedyś juz auto było vagowane . JA oczy w słup no bo jak Q... można szukać usterki nie sprawdzając pierw vagiem błędów ? Oczywiście z OBD było wszystko w jak najlepszym porządku bo sam czasem w domu coś grzebie. Po jakimś czasie któryś komp im się połączył pojawiło się 20 błędów których nawet nie zdążyłem zobaczyć bo odrazu jej usunął i powiedział... " mase błyndów panu wysypało teraz bendzie lepiej" i skasował mnie za diagnostyke . Wyjeżdzam i co ? pierwsze skrzyżowanie wskazówka od obrotów decha auto stoi. Nerwów mi brakło . Dziś powieniem mieć jakiś używany moduł ale oryginał więc go podłącze i jeśli okaże sie ze to faktycznie wina modułu czeka mnie bardzo nieprzyjemny dzieĂą u tego mechanika ... Boje sie jednak bo podejrzewam ze mogli coś poj... z elektryką bo do momentu awarii modułu silnik pracował perfekcyjnie.

Awatar użytkownika
woj_b
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: woj_b » 11 lip 2012, 10:21

Faktycznie z gościa mechanik po hu.. w lewo <szok> . Zgadaj się może z kolegami z naszego Klubu z Twojej okolicy co pływają w temacie z VAG. Niech ustalą faktyczne przyczyny szarpaĂą i gaśnięcia auta, a wtedy pana mechanika można by pojechać po całości ewentualnie <bije>.
Powodzenia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja