[ AEB 1.8 150 KM] Ledwo odpala
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AEB 1.8 150 KM] Ledwo odpala
Witam
Otóż od jakiegos czasu zmagam sie z problemem odpalania mojej audi 1.8 150 km automat LPG, mianowice za kazdym razem gdy chce odpalic auto trzeba chechłać i chechłać i chechłac i to jeszcze razem z naciskaniem gazu (ale po jakiejs chwili odpala), nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny. Dodam ze w autku jakiś czas temu wymienilem pompe paliwa (wczesniej byla niesprawna i odpalał tylko na gazie). Więc co to moze być ? gdzie szukac usterki? od czego zacząć? czy ktos mial juz podobny problem?
Otóż od jakiegos czasu zmagam sie z problemem odpalania mojej audi 1.8 150 km automat LPG, mianowice za kazdym razem gdy chce odpalic auto trzeba chechłać i chechłać i chechłac i to jeszcze razem z naciskaniem gazu (ale po jakiejs chwili odpala), nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny. Dodam ze w autku jakiś czas temu wymienilem pompe paliwa (wczesniej byla niesprawna i odpalał tylko na gazie). Więc co to moze być ? gdzie szukac usterki? od czego zacząć? czy ktos mial juz podobny problem?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 TFSI 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jak pisałem wcześniej miałem podobny problem tzn. przy odpalaniu długo kręciłem i zauważyłem że odpalał w momencie gdy puszczałem kluczyk, po czym wachlowało obrotami na 1200...700....i na 850. Winą był źle podłączony sygnał ACC do instalacji, tzn. +12 po włączeniu stacyjki. Ten sygnał nie powinien zanikać przy włączeniu rozrusznika, a zanikał i w momencie palenia na kontrolce gazu wszystko gasło. Po poprawnym podpięciu objawy złego palenia momentalnie znikły.
Oczywiście objawy podobne ale źródło może być zupełnie inne.
Oczywiście objawy podobne ale źródło może być zupełnie inne.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Hehe normalnie złote przeboje mam z tym samochodem zalałem go dzisiaj benzynka pokazuje ponad poł baku, bylo troche mniej bo zalałem zaledwie za 100 zł i autko jakby samo sie naprawiło, odpala jakby wczoraj wyjechał z salonu odkryłem tez jedną rzecz mianowicie kiedy daje mu gazu przy odpalaniu to wlasnie wtedy dluzej kreci, przed zatankowaniem to nie mialo znaczenia czy daje gaz czy nie daje to i tak dlugo krecił, czyli powiedzmy ze jakos to sie naprawilo i teraz nasuwa sie pytanko czy to tak normalnie powinno być czy to mojej Audi cos jednak dolega? Dzieki wszystkim za odp. Pozdrawiam.