[a6 c5 2.5TDI Multitronic] Problem ze wspomaganiem
[a6 c5 2.5TDI Multitronic] Problem ze wspomaganiem
Witam, mam problem ze wspomaganiem. Dzisiaj rano wsiadlem do samochodu i po odpaleniu strasznie ciezko chodzila kierownica a samochod wydawal jakies dziwne dzwieki, tak jakby nie pracowal rowno.
Czy to problem z pompa wspomagania? Ale dlaczego takie dziwne dzwieki przy pracy silnika? Mozliwe, ze to padnieta pompa spowodowala takie nierowne/halasliwe odglosy z silnika?
Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co z tym dalej zrobic.
pozdrawiam
Czy to problem z pompa wspomagania? Ale dlaczego takie dziwne dzwieki przy pracy silnika? Mozliwe, ze to padnieta pompa spowodowala takie nierowne/halasliwe odglosy z silnika?
Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co z tym dalej zrobic.
pozdrawiam
-
daniel1997
kolego jak nie wali tak, że głowa boli to jedź a czy pasek w 2.5 tdi nie napędza alternatora? jaką pompe ciężko powiedzieć nigdy mnie taka przykrość nie spotkała jest kilka na allegro np http://allegro.pl/pompa-wspomagania-aud ... 96122.htmlzcanips pisze:Wlasnie tez mi sie tak wydaje. Tylko powiedzcie mi, czy moge spokojnie dojechac do mechanika, ok 10 km? Czy raczej lepiej sciagnac pasek napedzajacy pompe i wtedy pojechac? Jaki jest koszt takiej pompy? Sa jakies dobre zamienniki?
-
daniel1997
sprawdź wentylator elektryczny od klimy czy włącza się po załączeniu klimy powinien odrazu startować co do grzania silnika może wisko jest uszkodzone temperatura rosnie i przy uszkodzeniu wentylatora od klimy będzie taki objaw ciepłego powietrza a jak jedziesz w trasie jakie są objawy.zcanips pisze:Tak chyba napedza alternator. Rozrzad robilem jakies 7 miechow temu.. A powiedzcie mi, czy to moze miec jakikolwiek zwiazek z tym, ze przy duzych upalach woda w silniku sie grzeje do okolo 105 stopni i klima przestaje chlodzic a w zamian leci cieple powietrze?
-
daniel1997